ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Δέκτης έντονων αποδοκιμασιών από τους συγγενείς των θυμάτων-Τι θα υποστηρίξει ο 76χρονος

Προθεσμία να απολογηθεί την Παρασκευή έλαβε ο κατηγορούμενος για την τραγωδία στην Αίγινα

Συνοδεία ισχυρής δύναμης του λιμενικού αποχώρησε ο 76χρονος κατηγορούμενος για τη ναυτική τραγωδία στην Αίγινα το μεσημέρι της Τρίτης.

Ζήτησε και έλαβε 48ωρη προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή στην Ε' τακτική ανακρίτρια και ως τότε θα παραμείνει κρατούμενος στο λιμεναρχείο Πειραιά.

Παρών στα δικαστήρια Πειραιά ήταν και ο συνήγορος του, Αλέξανδρος Λυκουρέζος,  ο οποίος δήλωσε πως «η αμέλεια δεν οφείλεται στον χειριστή του σκάφους».

Σε δηλώσεις του ο ποινικολόγος και πρώην βουλευτής λίγο μετά το τέλος της μεταφοράς του εντολέα του στα δικαστήρια Πειραιά, ανέφερε: «Ασκήθηκε ποινική δίωξη για δύο κακουργηματικές κατηγορίες και δύο πλημμεληματικές. Θα απολογηθεί την Παρασκευή». Απαντώντας στις συνεχείς ερωτήσεις των δημοσιογράφων για το ποια θα είναι η υπερασπιστική γραμμή του εντολέα του, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η υπερασπιστική γραμμή θα αποτυπωθεί στο υπόμνημα που θα καταθέσουμε στην ανακρίτρια την Παρασκευή, ωστόσο η αμέλεια δεν οφείλεται στον χειριστή του σκάφους».
Νωρίτερα συγγενείς των θυμάτων, που είχαν συγκεντρωθεί στα δικαστήρια Πειραιά επιτέθηκαν φραστικά στον κατηγορούμενο και πέταξαν αντικείμενα εναντίον του μόλις κατέβηκε από το όχημα του Λιμενικού Σώματος.

2 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Το ονομα του υπαρχει στη δημοσιοτητα αοπ την πρωτη στιγμη. Κανενας δεν το κρατησε κρυφο. Λυκουρέζος Θρασύβουλος, ετών 77. Μη ψαχνουμε να βρουμε συνομοσιες εκει που δεν υπαρχουν.

    Ψαξτο λιγο καλητερα.

  2. «Ζήτησε και έλαβε 48ωρη προθεςμία για να απολογηθεί …..»
    Ποιός ειναι αυτός ; Γιατι δεν μας το λεει κανείς ;
    Τι ομερτά ειναι αυτή ; Αστυνομικές , Λιμενικές και δικαστικές αρχές όλες συμφώνησαν να κρατούν μυστική την ταυτότητα του πιθανού δράστη — τότε γιατι κρατείται ; — ενώ από την αλλη δεν υπάρχει ενας δημοσιογράφος να μας δώσει ονόματα !
    Σε ποιά δημοκρατία βρισκομαστε ;

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.