ΚΟΣΜΟΣ

Ραγίζει καρδιές ο Χάτσικο της Ιταλίας: Σκύλος δεν εγκαταλείπει το φέρετρο του αφεντικού του

Ένα θλιμμένο κόκερ αυτή την φορά στην Ιταλία , μας ξαναθύμισε τον περίφημο Χάτσικο, που την δεκαετία του 1920 στην Ιαπωνία, περίμενε καθημερινά για χρόνια τον ιδιοκτήτη του σε σταθμό τρένου, ο οποίος όμως είχε πεθάνει.
n-KOKER-628x314

Έτσι και στην Ιταλία λίγες ημέρες μετά τον καταστροφικό σεισμό, το κόκερ θρηνεί τον ιδιοκτήτη του. Δίπλα στο μικρόσωμο τετράποδο, κάποιοι κλαίνε, άλλοι πονάνε βουβά και το λυπημένο ζωάκι συμπάσχει μαζί τους, δείχνοντας για ακόμη μια φορά την ιδιαίτερη σχέση ανθρώπου και σκύλου. γίνεται σύμβολο πίστης και αφοσίωσης αποχαιρετώντας τον ιδιοκτήτη του που «έσβησε» στα ερείπια από το φονικό χτύπημα του Εγκέλαδου στην περιοχή της Πεσκάρα Ντελ Ντόρο.

Η κάμερα του ιταλικού τηλεοπτικού σταθμού TG3, εντόπισε το σκυλάκι να πλησιάζει ένα από τα τριάντα τέσσερα φέρετρα που ήταν μέσα στο κλειστό γυμναστήριο του Άσκολι Πιτσένο και να στέκεται «φρουρός» για το… τελευταίο αντίο. Μάλιστα κάθησε διπλα στο φέρετρο του ιδιοκτήτη του για 12 ολόκληρες ώρες.

Ο ιδιοκτήτης του Κόκερ Σπάνιελ της Ιταλίας ζούσε στο Ακούμολι, μία από τις κοινότητες που υπέστησαν το μεγαλύτερο πλήγμα του εγκέλαδου. Τα 6,2 ρίχτερ του σεισμού «βύθισαν» 20 εκατοστά την πόλη, σύμφωνα με το ιταλικό γεωλογικό ινστιτούτο.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.