ΚΟΣΜΟΣ

Για τα 56 μετάλλια

Σαμπάνια και BMW από τον Πούτιν στους Ρώσους Ολυμπιονίκες

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν τίμησε τους Ολυμπιονίκες της χώρας του.

Στο Ρίο η Ρωσία ήταν τέταρτη στον πίνακα μεταλλίων με 56 μετάλλια (19 χρυσά, 18 αργυρά και 19 χάλκινα) και τους έδωσε ως δώρο από μια BMW στον καθένα! «Παρά το γεγονός ότι θα έπρεπε να υποβληθείτε σε δοκιμασία, δείξατε μεγάλη ικανότητα για να πολεμήσετε για την θέση της Ρωσίας στον κόσμο του αθλητισμού», ήταν τα λόγια του Πούτιν κατά τη διάρκεια της επίσημης τελετής.

Ο Πούτιν, που δηλώνει λάτρης του τζούντο, απένειμε το μετάλλιο του «Τάγματος της Τιμής» στους ολυμπιονίκες στην ενόργανη γυμναστική, ελληνορωμαική πάλη (Ρομάν Βλασόφ, χρυσό και στο Λονδίνο), ξιφασκία (Γιάνα Εγκοριάν, χρυσό στο ατομικό και ομαδικό) και συγχρονισμένη κολύμβηση. «Παραμονές των Αγώνων, είχε αποκλειστεί το ένα τρίτο της ομάδας. Μας στέρησαν τη συμμετοχή μας, εκεί όπου παραδοσιακά η Ρωσία ήταν φαβορί. Ωστόσο, δεν παραιτηθήκαμε, προσπαθήσαμε και κερδίσαμε», πρόσθεσε ο δημοφιλής πολιτικός.

Οι κάτοχοι των ασημένιων και χάλκινων μεταλλίων παρέλαβαν από τον Υπουργό Αθλητισμού, Βιτάλι Μούτκο, το μετάλλιο του «Τάγματος της Αξίας» της πρώτης και δεύτερης κατηγορίας, αντίστοιχα.

Στη συνέχεια, ο Πούτιν προσέφερε σε όλους σαμπάνια στο Παλάτι του Κρεμλίνου, με τους αθλητές να του χαρίζουν, με τη σειρά τους, μία Ολυμπιακή δάδα. Επιπλέον, οι νικητές θα λάβουν χρήματα και πήραν από ένα αυτοκίνητο ως δώρο, ένα λευκό BMW X6 στολισμένο με Ολυμπιακά σύμβολα!

Τα αυτοκίνητα που περίμεναν τους νέους ιδιοκτήτες τους στην Κόκκινη Πλατεία, κοντά στο Κρεμλίνο, αντικατέστησαν τα μοντέλα της Audi και της Mercedes πoυ είχαν λάβει κατά το παρελθόν οι Ρώσοι νικητές (Λονδίνο 2012 και Σότσι 2014).
Λόγω του αποκλεισμού για ντόπινγκ αθλητών του στίβου, της άρσης βαρών, καθώς και σχεδόν όλων κωπηλατών, η ρωσική αποστολή ταξίδεψε με 286 αθλητές στο Ρίο. Η πιο μεγάλη απογοήτευση για τους Ρώσους στο Ρίο ήρθε από τις ομάδες ανδρών και γυναικών στο βόλεϊ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.