Neo

Σέρρες: Αυτογκόλ και παραιτήσεις για την τροφοδοσία των προσφύγων

Το ότι στον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι η επικοινωνία το… δυνατό τους χαρτί είναι γνωστό. Σε πολλά μείζονα –και όχι μόνο- πολιτικά θέματα, η Κουμουνδούρου, αλλά και το Μαξίμου, πολλές φορές έχουν βγει χαμένοι λόγω λαθεμένων επικοινωνιακών χειρισμών και όχι λόγω της ουσίας.

Το ίδιο φαίνεται ότι συμβαίνει και στην περίφημη υπόθεση για τον ΣΥΡΙΖΑίο που κέρδισε τον διαγωνισμό για την σίτιση των προσφύγων στις Σέρρες, η οποία χθες πυροδότησε δεκάδες δημοσιεύματα περί «ηθικού ασυμβιβάστου» καιπερί τοπικής «διαπλοκής». Ο Neo έψαξε την υπόθεση και διαπίστωσε ότι, ενώ το θέμα ήταν γνωστό στο Μαξίμου και στον ΣΥΡΙΖΑ ήδη από την περασμένη εβδομάδα και θα μπορούσε να είχε λήξει χωρίς τυμπανοκρουσίες, το κυβερνών κόμμα  και η κυβέρνηση εν γένει κατάφεραν… να χρεωθούν το πολιτικό κόστος για μία εξίσωση που είχαν λύσει.

Τα πράγματα, λοιπόν, έχουν ως εξής: ήδη από την περασμένη εβδομάδα, Μαξίμου και ΣΥΡΙΖΑ είχαν ενημερωθεί από την τοπική βουλευτή, Αφροδίτη Σταμπουλή, ότι υπάρχει ηθικό ασυμβίβαστο, αφού το μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Σερρών, Δημήτρης Τάπας είχε αναλάβει την σίτιση των προσφύγων που φιλοξενούνται στην περιοχή, την ώρα που η κόρη του, Χρύσα ήταν συντονίστρια του κέντρου φιλοξενίας. Μ’ άλλα λόγια, η κόρη θα έπρεπε να ελέγχει κατά πόσον η τροφοδοσία τροφίμων από τον πατέρα της είναι επαρκής και καλή και να ενημερώνει τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Σημειωτέον ότι μόλις τα παραπάνω έγιναν γνωστά, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ακύρωσε τον διαγωνισμό, ενώ ο ίδιος ο Δημήτρης Τάπας, την περασμένη Δευτέρα, ανέλαβε τις ευθύνες του και παραιτήθηκε από μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. «Σας ανακοινώνω την παραίτησή μου από μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής και από αναπληρωτής Συντονιστής της. Προβαίνω σ΄ αυτή την ενέργεια για λόγους κομματικής και προσωπικής ευθιξίας», σημείωνε, την Δευτέρα 22 Αυγούστου –δηλαδή μία ημέρα πριν γνωστοποιηθεί η υπόθεση- ο Δημήτρης Τάπας σε επιστολή του προς τα μέλη της Επιτροπής.

Ωστόσο, χθες, η βουλευτής Αφροδίτη ΣΤαμπουλή, μιλώντας σε τοπικά ΜΜΕ, κατήγγειλε… «σκάνδαλο» και «ηθικό ασυμβίβαστο», αναζωπυρώνοντας μία υπόθεσηπου είχε ήδη επιλυθεί από το Μαξίμου, τον ΣΥΡΙΖΑ, και το υπουργείο Άμυνας. Και κάπως έτσι, ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να βάλει ένα ακόμη αυτογκόλ σε επίπεδο πολιτικής επικοινωνίας…

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Αν δεν είναι κάθε μέρα,ειναι κάθε εβδομάδα τουλάχιστον,
    που τούτη η Διακυβερνησης του τόπου μας Διμηουργεί , τρέφει και κουκουλώνει σκάνδαλα και σκανδαλάκια.
    Μα σε τόσο μικρό διάστημα «η γιά πρώτη φορά Αριστεροδεξιά » στην χώρα μας εχει καβαλήσει το καλάμι της αυθαιρεσίας , της αλαζωνίας και της αδιαφορίας στην Δημοκρατική νομιμότητα.
    Να έλεγε κανείς οτι αλλάζει κατι από τα κακώς κείμενα στην πολιτική ζωή και στους οπισθοδρομικούς τρόπους της κοινωνίας μας …
    Τίποτε απ´ αυτά μονο διαχειριση και τούτη θεόζαβη με ρουσφέτια για τους ημέτερους ,
    Από τα μικρά-μικρά — τοποθέτησης της κ. συντρόφου του πρωθυπουργού μας στο ΜΕτσοβειο Πολυτεχνείο — μεχρι τα σοβαρότερα πιθανό κουκούλωμα στο μακελειό του ταχύπλοου στην Αίγινα.
    Ιδια και χειρότερη διακυβέρνησης της καραμανλικής ΕΡΕ .
    Ε ρε τι πάθαμε !

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.