ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίθεση ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση με αφορμή τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ

Συνεχώς αποδεικνύουν ότι μπορούν και χειρότερα

pasok-grafeia

«Τέτοιες μέρες πριν από ένα χρόνο κατέρρευσε η μεγάλη πολιτική απάτη Τσίπρα – Καμμένου, με εκκωφαντικό τρόπο», λένε στην Χαριλάου Τρικούπη, θυμίζοντας ότι αντί του ‘άλλου δρόμου’ που υπόσχονταν, υπέγραψαν τρίτο μνημόνιο, με το οποίο η δημόσια περιουσία και ο εθνικός μας πλούτος παραδόθηκαν στον έλεγχο των ξένων, με τη Βουλή των Ελλήνων στον ρόλο του παρατηρητή χωρίς δικαίωμα λόγου. «Οι δύο συνέταιροι άμεσα και χωρίς χρονοτριβή οχυρώθηκαν πίσω από τη θεωρία των νέων και άφθαρτων πολιτικών, που ήταν αποφασισμένοι να πολεμήσουν τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα και το ‘σύστημα διαπλοκής’», λένε, παρά το γεγονός ότι και αυτή η νέα θεωρία «πνίγηκε στον βούρκο της σκανδαλώδους χαριστικής παραχώρησης των Τραπεζών στους σημερινούς τους ιδιοκτήτες» μόλις τρεις μήνες μετά, προκαλώντας μεγάλη ζημιά σε χιλιάδες μικρομεσαίους μετόχους και τεράστια βλάβη στο ελληνικό δημόσιο, που έχασε πάνω από 20 δισεκατομμύρια ευρώ μέσα σε μια νύχτα.

Με αφορμή τα στοιχεία που έδωσε χθες στη δημοσιότητα η ΕΛΣΤΑΤ, στην Χαριλάου Τρικούπη, λένε ότι ακυρώνεται εν τη γενέσει του και ο νέος «μύθος» περί ανάπτυξης που διακινούσαν το τελευταίο διάστημα οι κυβερνητικοί εταίροι. Η ελληνική οικονομία για τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο παραμένει σε ύφεση, κάτι για το οποίο αποδίδουν την πλήρη ευθύνη στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Υποστηρίζουν εξάλλου πως οι λόγοι για τους οποίους η πρόβλεψη όλων των διεθνών οργανισμών για ανάπτυξη 6-6,5% στη διετία 2015-16, μετατράπηκε σε ύφεση 1,5-2% στο ίδιο διάστημα, είναι γνωστοί. Ενδεικτικά, μάλιστα, αναφέρουν τους εξής :

• Ασυγχώρητες καθυστερήσεις ενός έτους και πλέον, σε κρίσιμες αποκρατικοποιήσεις με επενδυτικό περιεχόμενο (λιμάνια, αεροδρόμια, Ελληνικό).

• Ματαίωση επενδυτικού προγράμματος 5 δις ευρώ στην ενέργεια (Μικρή ΔΕΗ).

• Παρεμπόδιση ιδιωτικών επενδύσεων (χρυσός) και συμπράξεων δημοσίου και ιδιωτών (διαχείριση απορριμμάτων).

• Εξοντωτικά μέτρα στην αγροτική παραγωγή.

• Σοβαρά προβλήματα στις εξαγωγές, λόγω capital controls.

• Η υπερφορολόγηση και το φορο-ασφαλιστικό Κατρούγκαλου οδήγησαν σε πτώση της καταναλωτικής δαπάνης των νοικοκυριών και σε μαζική φυγή επιχειρήσεων στις γειτονικές χώρες.

• Το πακέτο Γιούνκερ παραμένει για την Ελλάδα μια αόριστη προσδοκία, αντί επενδυτικής πραγματικότητας.

• Η συμμετοχή της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ (Ντράγκι), που ήταν προγραμματισμένη για τον περσινό Αύγουστο ακόμα περιμένει και μαζί της περιμένει και η ανάσα ρευστότητας στην πραγματική οικονομία.

Σημειώνουν, μάλιστα με νόημα στην Χαριλάου Τρικούπη, ότι «αυτή την πραγματικότητα που είναι εξ ολοκλήρου έργο της κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου, δεν μπορεί να την αλλάξουν ύποπτες μεθοδεύσεις στα Μ.Μ.Ε., επιπόλαιες εξαγγελίες συνταγματικής αναθεώρησης, δήθεν μεγαλεπήβολές πρωτοβουλίες εκτός συνόρων, ούτε τα φαντάσματα της συνωμοσιολογίας για το 2010 που θυμίζουν ‘περσινά ξινά σταφύλια’».

Όσο για το βασικό ζητούμενο για την χώρα, επιμένουν πως ακούει στο όνομα ‘ανάπτυξη’ και για να επιτευχθεί προϋποθέτει σχέδιο, τόλμη, ρεαλισμό και κυρίως ευρύτατη κοινωνική συναίνεση και πολιτική συνεννόηση.

Αντ’ αυτού, κατηγορούν την κυβέρνηση ότι διχάζει τον ελληνικό λαό και πως το μόνο που έχει αποδείξει ότι μπορεί να κάνει αποτελεσματικά είναι η φτωχοποίηση της χώρας και η παραχώρηση του εθνικού μας πλούτου στους ξένους. «Επί 19 μήνες δίνουν εξετάσεις, αποδεικνύοντας ότι μπορούν και χειρότερα», λένε, αφήνοντας να εννοηθεί όμως ότι ο χρόνος τελείωσε, αφού οι πολίτες δεν μπορούν να συμβιώνουν με αυτή την κατάσταση…

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.