ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μέτωπο απέναντι στη λιτότητα

Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Νότου συγκαλεί τον Σεπτέμβριο ο Τσίπρας

Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Νότου επιδιώκει να διοργανώσει τον Σεπτέμβριο στην Αθήνα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, επιχειρώντας να δημιουργήσει κοινό μέτωπο εναντίον των πολιτικών λιτότητας.

Στη Συνάντηση των 7 χωρών -η οποία αναμένεται με τον έως τώρα προγραμματισμό να διεξαχθεί στις 9 Σεπτεμβρίου- θα συμμετέχουν μαζί με την Ελλάδα, η Γαλλία, η Ιταλία, η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Κύπρος και η Μάλτα, σύμφωνα με πληροφορίες.

Στο επίκεντρο της διάσκεψης αναμένεται να τεθούν οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ΕΕ σε οικονομικό αλλά και πολιτικό και θεσμικό επίπεδο.  Θα συνιστά ουσιαστικά μια προσπάθεια κοινού βηματισμού των χωρών του ευρωπαϊκού Νότου όπως σημειώνουν κυβερνητικές πηγές. Επισημαίνεται ότι η Συνάντηση αναμένεται να λάβει χώρα λίγες ημέρες πριν από τη Σύνοδο των «27» στην Μπρατισλάβα που πραγματοποιείται με αντικείμενο το μέλλον της Ευρώπης, στον απόηχο και του Brexit.

Στα τέλη του μήνα ο κ. Τσίπρας αναμένεται να βρεθεί και στη Σύνοδο των Ευρωπαίων σοσιαλιστών που θα πραγματοποιηθεί στο Παρίσι.

Η δημιουργία ενός μετώπου των χωρών του Νότου είχε τεθεί επί τάπητος κατά τη διμερή συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Ιταλό ομόλογό του Ματέο Ρέντσι στην τελευταία  Σύνοδο Κορυφής με στόχο τη δική τους πρόταση για μία αναπτυξιακή ώθηση, ιδέα που στηρίζεται από τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ και τον Πορτογάλο πρωθυπουργό Αντόνιο Κόστα.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. SPARTA. 4:48 05/08/2016

    Ή πλειοψηφία των χωρών του Ευρωπαικού Νότου έχουν κεντροδεξιούς η σοσιαλιστές ηγέτες.Καμία σχέση με τις ιδέες και τον βρώμικο πολιτικό χώρο της νόθας αριστεράς που εκπροσωπεί ο Τσίπρας.Ό Τσίπρας προεκλογικά ήθελε έναν αριστερό Ευρωπαικό Νότο με τον φίλο του Ιγκλέσιας στην Ισπανία να καταποντίζεται.Τίποτα δεν του βγαίνει του Τσίπρα.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.