ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

ΣΥΝΤΑΓΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ...

Διακοπές τέλος. Τα κεφάλια μέσα. Επιστροφή στο κλεινόν άστυ. Βεβαίως, η Αθήνα "άστυ" είναι. "Κλεινόν" δεν είναι. Ίσως ...κλινικόν, λόγω πολλαπλών τραυμάτων της πρωτευούσης. Περπατάς στο δρόμο και τα κλειστά μαγαζιά είναι περισσότερα από τα ανοιχτά. Οι υπάλληλοι -όσοι τέλος πάντων έχουν απομείνει έστω και με το 1/3 του μισθού τους- είναι περισσότεροι από τους πελάτες. Οι καθήμενοι στα πεζοδρόμια και αιτούντες ελεημοσύνη σε λίγο θα είναι περισσότεροι από τους διερχόμενους.

Ενώ δεν έχει έλθει και ο Σεπτέμβριος που, σχεδόν άπαντες, πρέπει να βάλουν το χέρι βαθιά στην τσέπη προκειμένου να πληρώσουν ΕΝΦΙΑ, φόρο εισοδήματος, αλληλεγγύης, επιτηδεύματος, σχολικά είδη, λογαριασμούς και λοιπές επιβαρύνσεις -εάν βεβαίως έχουν χρήματα καθώς οι περισσότεροι δηλώνουν στεγνοί σαν ξυλοκέρατα. Και πολλά άλλα που δεν είναι του παρόντος σημειώματος.

Εν πάση περιπτώσει η Αθήνα από "κλεινόν" έχει μετατραπεί σε "κλινικόν" άστυ, κι από "διαμαντόπετρα, της γης το δαχτυλίδι" σε καρβουνόσκονη, της γης μουτζούρα. Ενώ δεν έχουμε και γιατρούς για να τη θεραπεύσουν, καθώς η χώρα της οποίας είναι πρωτεύουσα μας παραπέμπει, δυστυχώς, στον Κάρολο ΙΙ της Αγγλίας. Θυμίζουμε λίγο την ιστορία του.

Όταν ο Κάρολος ΙΙ υπέστη το 1685, αυτό που ήταν πιθανότατα ένα μικρό εγκεφαλικό, δώδεκα γιατροί συγκεντρώθηκαν στα βασιλικά διαμερίσματα και άρχισαν αμέσως έναν αγώνα δρόμου που σκοπό είχε να απαλλάξει το σώμα του Άγγλου βασιλιά από όλα τα δηλητήρια. Του αφαίρεσαν το ένα τέταρτο από το αίμα του. Τον στράγγισαν απ' όλα τα υγρά χορηγώντας του εμετικά και κλύσματα.

Ο Κάρολος, καθόλου περιέργως, παρέμενε άρρωστος. Οι γιατροί ωστόσο έλεγχαν την κατάσταση. Μέσα στις επόμενες λίγες ημέρες, ξύρισαν το κρανίο του βασιλιά και το καψάλισαν με καυτό σίδερο, γέμισαν τη μύτη του με σκόνη που τον έκανε να φταρνίζεται, τον κάλυψαν με ζεστό γύψο, τον οποίον μετά πριόνισαν. Όταν ο Κάρολος παραπονέθηκε για πονόλαιμο, πόνους στο σώμα και κρύο ιδρώτα, οι γιατροί έτριψαν τα πόδια του με ένα μείγμα ρητίνης και περιττωμάτων περιστεριού.

Ο βασιλιάς χειροτέρευε ταχύτατα. Οι γιατροί έφτασαν στα άκρα. Ήταν καιρός να εφαρμόσουν τις πιο εξεζητημένες τεχνικές που ήταν γνωστές στους σύγχρονους θεραπευτές. Άνοιξαν τρύπες στο βασιλικό κεφάλι για να στεγνώσουν όλα τα κακά υγρά. Όμως ήταν μάταιο. Πέντε ημέρες αφού άρχισε η θεραπεία, «ο εύθυμος μονάρχης» άφησε την τελευταία του πνοή, ζητώντας συγγνώμη που άργησε τόσο πολύ να πεθάνει, και ευχαριστώντας τους γιατρούς του για τις ηρωικές τους προσπάθειες να τον σώσουν.

Είμαι σίγουρος πως, όπως σε μένα έτσι και σε σας, η ιστορία του Καρόλου II αυτομάτως σας φέρνει στο νου τα όσα πάνδεινα υφίσταται τα τελευταία έξι χρόνια η χώρα από την τρόϊκα. Οι συνταγές που μας χορηγούν, μαζί με τα γιατροσόφια και τις χειρουργικές επεμβάσεις τους, πάνω κάτω είναι ίδια με όσα έκαναν οι γιατροί στον άτυχο βασιλιά. Τα ίδια πειράματα. Και, πολύ φοβάμαι, με τα ίδια αποτελέσματα αν η κυβέρνηση και ευρύτερα το πολιτικο-οικονομικό σύστημα εξουσίας δεν βρούν, επειγόντως, άλλη θεραπεία και άλλους γιατρούς.

Δυστυχώς, όπως βλέπετε, επιστρέφω από τη νήσο των Φαιάκων "φορτωμένος". Δεν φταίνε οι Φαίακες -κάθε άλλο. Ούτε είμαι εκ φύσεως απαισιόδοξος. Μάλλον γκρινιάζω επειδή οι διακοπές τελείωσαν και πρέπει να μπω, ξανά, στο μαγγανοπήγαδο. Ελπίζω να με συγχωρήσετε για τη μουρτζουφλίαση. Σε λίγες μέρες, μέχρι να προσαρμοστώ, θα μου έχει περάσει και θα είμαι, σας το υπόσχομαι, ξανά γεμάτος αισιοδοξία για το μέλλον.  Όπως άλλωστε όλοι μας. Ή μήπως όχι...

9 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. S. Porky 21:48 23/08/2016

    @ Panagiotis.
    Μα κατάλαβες τι γράφει ο Φελέκης; Πρέπει νά τόν ξαναδιαβάσες προσεχτικά και θα δεις ότι προσπάθησε να λύσει τούς προχτεσινούς προβληματισμούς.
    Αυτός λέει ορισμένες πραγματικότητες, πού βλέπεις στους δρόμους της Αθήνας, αυτό το
    αρρωστημένο όντως άστυ.
    Αυτός δεν κάνει ανάλυση της αρρώστιας ή το πώς αρρώστησε.
    Αυτό πιθανώς να το γράψει αργότερα πιθανώς σε κάποιο άλλο άρθρο.
    Άλλωστε βλέπεις δεν άρχισε από τον Βίο και την πολιτεία του Κάρολου άρχισε από την καθηστεριμένη επίσκεψη των γιατρών, όχι από λάθος δικό τους αλλά από λάθος του Κάρολου πού όχι μόνο το παραδέχτηκε αλλά τούς ζήτησε και συγνώμη.
    Κατά την γνώμη του όμως η Τρόικα θα μπορούσε να κάνει κάτι παραπάνω από τους γιατρούς του Καρόλου και αυτό συζητείται! Πότεκαι σε ποια σημεία. Έτσι είναι Φελνίκο. καλή βδομάδα, αφυξη και αναπρσαγμογή.

  2. N Bράχος 13:08 23/08/2016

    Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΦΕΡΝΕΙ ΤΡΟΜΟ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΟΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΤΟ ΛΑΟ …

    Η οικονομία σήμερα, ακόμη πιο πολύ από πρίν, βουλιάζει στα καΜένα πολιτικά εξαμβλώματα.
    *H ανεργία κτυπά κόκκινο και οι επιβήτορες εξουσίας και του ελληνικού λαού, κάνουν προπόνηση λαϊκισμού, πατριδοκαπηλίας, και προκλητικού παρασιτισμού. *1.500.000 άνεργοι ψάχνουν για μια θέση ’’στον ήλιο’’ ενώ οι αγράμματοι και άχρηστοι κομματικοί στρατοί γεμίζουν τις λίστες πληρωμών κάθε τέλους του μήνα και μάλιστα ‘’ανάξιων’’ και χαμένων πληρωμών.
    *Λιποθυμούν τα παιδιά στα σχολεία και ο καΜένος εντελώς ‘’καίει- αποτεφρώνει- τα δημόσια ταμεία και ..αναβαθμίζει το χρέος και τα ελλείμματα.
    *Τακιμιάζει ο Αλέξης με τον Πάκη τον φυσικό αυτουργό της χρεοκοπίας μας μαζεύει στην κυβέρνηση όλα τα ακροδεξιά απολειφάδια της κομματικής ..υποδιαστολής.
    *Σήμερα ο ΛΑΟΣ μας, αντιλαμβάνεται με τρόμο το λάθος του και ζητά εκδίκηση από τους εγκληματίες που τον εξαπάτησαν.
    *Γιατί και πώς(?) άραγε ‘’έπεσε στην παγίδα’’ των εξουσιολάγνων προδοτών και αποστατών?
    *Ποιος ‘’Αίολος’’ άνοιξε μόνος του τον ασκό της απιστίας των συκοφαντών και των μπουρδολόγων φοροφυγάδων?
    *Που είναι ο Βασίλης μαυροκόκκινος δικαστής ,που κάθε λίγο ‘’πυρπολούσε το πέλαγος’’ με τις κατηγορίες του και τις μισερές μιζέριες του, εναντίον του Πασόκ και ειδικά εναντίον του Γιώργου Παπανδρέου? Δεν ‘’καταδίκασε’’ τον Ανδρέα και ήθελε να συμβάλλει στην τιμωρία του Γιώργου?

    * Που είναι εκείνος ο μικρός και αδόκιμος Αλέξης να μας ενημερώσει για το ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ των 86Δις ευρώ που μας ετοιμάζει?

    *Αυτό εννοούσε όταν έλεγε «θα σχίσει» τα μνημόνια τα μικρά και θα πάμε στα… μεγάλα? και εγώ περιμένω έξη μήνες να αλλάξει η ζωή μου, να γίνω περήφανος και αγωνιστής έλληνας γεμάτος αξιοπρέπεια και καλλίτερη και χωρίς άγχος ζωής?

    *Και αντί για αυτό, »συγκάλυψε» τον ΨΕΥΤΗ πολιτικό απατεώνα Καραμανλή, έκανε Πρόεδρο τον φυσικό αυτουργό εκτελεστή της οικονομίας Πάκη τον σεξουλιάρη, που λένε . »Τακίμιασε» με τα πολιτικά απόσκατα και συγκυβερνά με καΜένους, Γρηγοροβλαμμένους και Παυλοκαυλωμένους ?
    *Με αυτό το πρόγραμμα και με αυτά τα πολιτικά απορριμματοφόρα θα »επιδιώξει» να σώσει και να εκσυγχρονίσει την Ελλάδα μας?

    *Πόση πίκρα αισθάνομαι, μαζί με τον ‘’παρασυρόμενο’’ λαό μας, από τους ψευτοκαΜένους συκοφάντες ‘’κίναιδους’’ της αφελούς δημοκρατίας μας, να την ‘’βλέπω’” να ..βιάζεται ασύστολα, ανεπαίσχυντα και να »γεννά» τα εξώγαμα εξαμβλώματα της πολιτικής αλητείας, της καταστρατηγημένης δικαιοσύνης και της διεφθαρμένης παραοικονομίας?

    Με θλίψη και οργή βλέπω και σκέπτομαι, ότι απεδείχθη περίτρανα, ότι οι προσπάθειες που έκανε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και ο υπουργός οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ήταν ότι το ανθρωπίνως δυνατόν για να σωθεί η Ελλάδα, μετά την αναισθησία του ..βουδιστή, την υπονόμευση του Καλαματιανού, του Τσίπρα και των άλλων..καμένων εγκεφάλων και ανεγκέφαλων, τόσο της μέσο-ακροδεξιά,ς όσο και της κουλτουροδιαστελόμενης ..αριστεράς καρδίας και της δεξιάς τσέπης.
    ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ να συλλάβει αυτούς πολιτικούς απατεώνες?
    ===============================================================

  3. N Bράχος 13:05 23/08/2016

    »ΤΟ ΔΙΣ ΕΞΑΜΑΡΤΕΙΝ…..»
    Φίλε μου,
    »Συν Αθηνά και χείρα κίνει.»
    Πως να εμπιστευθώ ξανά, ανθρώπους που μέχρι σήμερα, όχι μόνον δεν μετάνιωσαν, όχι μόνο δεν αναγνώρισαν,
    αλλά συνεχίζουν τον βρόμικο πόλεμο εις βάρος του Γιώργου, εις βάρος της Ελλάδας?
    Οι επιλογές Καμένου εντελώς και του παθογενή Παυλόπουλου δεν είναι λάθη. Είναι ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ κατά της Ελλάδας, κατά της δημοκρατίας, κατά του μέλλοντος των παιδιών μας.
    Και είναι χαίνουσες πληγές που δύσκολα θα κλείσουν
    Ο Τσίπρας θα πρέπει να αποδείξει ,
    τόσο ότι κατάλαβε το λάθος του, όσο και ότι αντελήφθη την σωστή πορεία των διαρθρωτικών αλλαγών του Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

  4. freeman 7:28 23/08/2016

    ΒΡΙΖΕΙΣ ΤΟΝ Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ?
    ΑΡΑ ΥΠΑΡΧΕΙΣ…
    (πολιτικές) poutanes … ΣΤΑ ΚΕΒΑΤΙΑ ΣΑΣ
    Το ΣημιτοΒενιζελικό Σκυλολόι που ΠΡΌΔΩΣΕ ΚΑΙ ΑΝΕΤΡΕΨΕ τον Πρόεδρο και Πρωθυπουργό του το 2011 και πάλι βγήκε στο πεζοδρόμιο για πολιτικές βίζιτες …
    Σε λίγο… σφόδρα αντιΓαπική επίθεση και από την γαλανομάτα Ευρωπέα ζαρτιέρα.

    Παπανδρέου ικέτης

    ΠΟΛΙΤΙΚΗ 22|08|2016 10:32 ΣΟΦΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΑ
    -A+A
    Από την 2ετή θητεία του ως πρωθυπουργού έμειναν πικρές αναμνήσεις.

    Το καταλυτικό «λεφτά υπάρχουν» θα τον ακολουθεί στην Ιστορία ως έναν λαϊκιστή ηγέτη που επαγγέλθηκε μια σύγχρονη σοσιαλδημοκρατία («Αλλαξέ τα όλα») και παρέδωσε ένα αποδεκατισμένο ΠΑΣΟΚ και μια αλλόφρονα μνημονιακή Ελλάδα.

    Καμία μεταρρύθμιση δεν συνδέεται με το όνομά του. Το πολιτικό προσωπικό που υποστήριξε και υπουργοποίησε ήταν κυρίως απόγονοι του Ακη που αυτομόλησαν στον ΣΥΡΙΖΑ. Στην πρώτη δυσκολία θέλησε να παραδώσει τα κλειδιά στον Σαμαρά. Και στην δεύτερη δυσκολία σκέφτηκε να στέψει πρωθυπουργό τον Φίλιππο Πετσάλνικο.

    Ο Παπανδρέου πλασαρίστηκε ως σύγχρονος πολιτικός επί δεκαετίες. Κρυμμένος πίσω από μια κληρονομικά ηγεμονική οικογένεια, λίγο με την απελευθέρωση της κάνναβης, λίγο με τις ποδηλατικές του ικανότητες, αναρριχήθηκε ως «μοντέρνος σοσιαλιστής» ως την υπέρτατη εξουσία. Κοσμοπολίτης, αλλά εχθρός του εκσυγχρονισμού. Δήθεν ευρωπαϊστής, σχεδίασε, κρυφά, δημοψήφισμα εξόδου από την ΕΕ. Και όταν μοιραία άνοιξε την πόρτα στο ΔΝΤ και του ζητήθηκαν μεταρρυθμίσεις, έριξε αμέσως την ευθύνη στους κακούς δανειστές. Διέγραψε από το ΠΑΣΟΚ τον αυθεντικά ευρωπαϊστή Σημίτη και αυτομόλησε διασπαστικά από το κόμμα που ίδρυσε ο πατέρας του.

    Η μετέπειτα πορεία δείχνει ότι ο Παπανδρέου αποχώρησε από την εξουσία και από το ΠΑΣΟΚ γιατί πίστευε ότι θα επιστρέψει ως παράκλητος. Με εργαλείο την τριτοκοσμική Σοσιαλιστική Διεθνή που διευθύνει αποκλειστικά, απουσίασε από την μνημονιακή Ελλάδα επί δύο χρόνια. Επέστρεψε για να δρέψει δάφνες με το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών, αλλά βρέθηκε, έκπληκτος, εκτός βουλής. Ο παράκλητος έγινε απόκληρος.

    Και αντί να εργαστεί, με ταπεινότητα και αυτοκριτική, για το μέλλον της κεντροαριστεράς και της σύγχρονης σοσιαλδημοκρατίας, με την Φώφη, τον Σταύρο, την ΔΗΜΑΡ και τα κινήματα του χώρου, ο Παπανδρέου επέλεξε το ανεξήγητο: να ερωτοτροπεί προκλητικά και δημόσια με τον Αλέξη Τσίπρα και να εμφανίζεται ως ικέτης στο Μέγαρο Μαξίμου. Δείχνει έτσι να μην έχει ούτε τη στρατηγική ευφυία του Καραμανλή που παρασκηνιακά διαβουλεύεται με την εξουσία και εξίσου παρασκηνιακά παρενοχλεί τον βηματισμό του Κυριάκου Μητσοτάκη προς την επόμενη κυβέρνηση.

    Τι κοινό έχει ο υποτίθεται σύγχρονος σοσιαλδημοκράτης Γιώργος Παπανδρέου με τον Αλέξη Τσίπρα; Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα του κρατισμού, των συνδικαλιστών, της επιδοματικής πολιτικής. Εχθρεύεται την ιδιωτική οικονομία και τις μεταρρυθμίσεις. Αποπαίδι του ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έκρυψε ποτέ την επαναστατική του αντιπάθεια για τις δομές της συστημικής δημοκρατίας, ούτε τις αμφιβολίες του για την ευρωπαϊκή προοπτική των λαών. Προτιμάει τον Πούτιν, όχι τον Ζαν Μονέ. Ελκύεται από τον Νικολά Μαδούρο, όχι από τον Ούλοφ Πάλμε.

    Υπάρχει ίσως μια ανθρώπινη διάσταση στο ανεξήγητο φλερτ του Παπανδρέου με τον Τσίπρα: ο ΓΑΠ πάσχει από βαρύ σύνδρομο στέρησης εξουσίας και του αρκεί να γίνει παρακλάδι του ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές. Θα αιτιολογεί έτσι τα ταξίδια στο εξωτερικό και την αιώνια ηγεσία στη Σοσιαλιστική Διεθνή. Κατανοητό και ανθρώπινο να προτιμά κάποιος τη γλύκα της καρέκλας από την αξιοπρεπή αλλά παγερή αποχώρηση από την πολιτική που οδηγεί σε μονοπάτια τρίτης ηλικίας.

    Η άλλη διάσταση είναι πιο μεταφυσική: ίσως ο Παπανδρέου βλέπει στον Τσίπρα τον χαρισματικό, λαϊκό ηγέτη που ποτέ δεν υπήρξε. Ο κρατισμός, ο ηγεμονισμός, η αυλή των κολλητών, η παραπλάνηση του όχλου, οι πολιτικές διαψεύσεις, η κοροϊδία στους κουτόφραγκους ήταν κατά βάση και η δική του πολιτική. Δίπλα στον Αλέξη Τσίπρα νοιώθει οικεία και βολικά. Ξεχνάει βέβαια ότι ο Τσίπρας είναι αυθεντικότερος από τον ίδιο, χτυπάει μέσα του λαϊκή φλέβα και είναι πιο μακιαβελικός από όσο δείχνει το χαμόγελό του.

    Ο Παπανδρέου προτιμά να γίνει ικέτης στο Μαξίμου από το να ριχτεί στη μάχη και στη φωτιά μιας διασπασμένης κεντροαριστεράς που βρίσκεται σε ρότα πολιτικής επιβίωσης. Εξάλλου ως πρίγκηπας ο ίδιος συναγελάζεται πιο εύκολα με τον βασιλιά. Στη Χαριλάου Τρικούπη έχει κακές αναμνήσεις, πολλά εκατομμύρια χρέη και τα στελέχη γκρινιάζουν για την κατάντια στην οποία εγκατέλειψε το ΠΑΣΟΚ. Ασε που διέλυσαν και το γυμναστήριο…

    Πηγή: Ο Παπανδρέου ικέτης | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/blog-content/284154/o-papandreoy-iketis#ixzz4I7rle81l

    • Φίλε freeman ,
      Αν έπρεπε να διαβάσουμε ολο το εμετικό αυτό άρθρο της παλλακίδος του Βενιζελλου, γνωστής για τον ρόλο της στην αντιπολίτευση της εναντίον το ΓΑΠ, να σας παραθέσω εδώ μια αλλη δημοσίευση γιαυτήν :

      Έντονη ενόχληση προκάλεσε στην Κουμουνδούρου η παρουσία της πρώην Βουλευτού του ΠΑΣΟΚ κ. Σοφίας Γιαννακά στη χθεσινή ομιλία του κ. Τσίπρα στη Νίκαια.
      Η κ. Γιαννακά, που απέτυχε να επανεκλεγεί στην Αιτωλοακαρνανία, ήταν στον σκληρό πυρήνα της ομάδας Βενιζέλου. Οι σχέσεις της με τον κ. Βενιζέλο κλονίσθηκαν όταν ο τελευταίος επανέφερε στο ψηφοδέλτιο της Αιτωλοακαρνανίας τον κ. Χρήστο Βερελή.

      Έχει σημασία να θυμηθούμε ότι η κ. Γιαννακά ήταν από τους πιο θερμούς υποστηρικτές της πολιτικής που ακολουθούσε ο κ. Βενιζέλος στο υπουργείο Οικονομικών και υπήρξε μάλιστα και εισηγητής στη Βουλή για το Μνημόνιο 2, ενώ είχε κατακρίνει,έντονα, τη στάση και τις απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ.
      Από κύκλους του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ διαψεύδεται η οποιαδήποτε επαφή με την κ. Γιαννακά ενώ έντονα επικριτικός ήταν και ο κ. Δημήτρης Παπαδημούλης, ο οποίος την «περιποιήθηκε» δεόντως, με καυστική ανάρτηση στο twitter.
      Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αποδίδουν την παρουσία της κ. Γιαννακά, στην ομιλία του κ. Τσίπρα στη Νίκαια, στην αγωνία της για την πολιτική διάσωση και επιβίωσή της.
      Ταυτόχρονα επισημαίνουν ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να γίνει πλυντήριο για να καθαρθούν όλοι αυτοί που συνδέονται με καταστροφικές πολιτικές και αποφάσεις».

      Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/news/story/231316/porta-sti-sofia-giannaka-apo-to-syriza#ixzz4I8STSrJS

      Νομίζω όμως οτι για τις επόμενες εκλογές που δεν θ´ αργήσουν , θα πρέπει να καλνουμε γνωστές τις θέσεις του ΚΙΝΗΜΤΟΣ των ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ που δεν αποβλέπουν σε καρεκλες .
      Η κ. ΓΙαννακά , όπως και όλες οι άλλες κυρίες στην παρέα του ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ειναι εκεί που ανήκουν , στημένες λεμονόκουπες στον κάδο της ανακοικλωσης , για λίπασμα .

  5. Ε τότε να αφήσουμε τους ντόπιους φωστήρες της αριστεράς, της δεξιάς και του κέντρου να ξεδιπλώσουν το σχέδιο τους. Πλάκα που έχετε.

  6. Panagiotis 9:58 22/08/2016

    Πάλι κύριε Φελνίκο μας φταίει η Τρόικα και ο Χατζηπετρής για το κατάντημά μας. Μακάρι να ήταν έτσι γιατί η λύση θα ήταν απλή…θα διώχναμε την Τρόικα και τον Χατζηπετρή και όλα μέλι γάλα.
    Πριν από λίγες ημέρες παρακολουθήσαμε μέσα στο κατακαλόκαιρο μαθήματα δημοσιογραφίας από το sky news. Αυτό τα είπε όλα σε δύο λεπτά και αιτιολόγησε πλήρως την κατάσταση της χώρας……κατα τη γνωμη μου.
    ΣΕΡ ΦΙΛΙΠ ΓΚΡΙΝ.
    Ολο το Ελληνικό μιντιακό σύστημα παρουσίασε στο ΄΄πόπολο΄΄ τον κακκό το Λύκο (επιχειρηματία) που έφαγε την Κοκκινοσκουφίτσα ( 11.000 εργαζόμενοι άνεργοι και πιθανότατα χωρίς συντάξεις).
    Είναι μόνον αυτό, ή και κάτι άλλο που πρέπει να δουμε ή καλύτερα να καταλάβουμε?

    Ποιο Ελληνικό Sky News και ποιος Ελληνας δημοσιογράφος ή reporter έκανε έστω και μια ερώτηση:
    1. Στους Τραπεζίτες που πτώχευσαν τις Τράπεζές τους και έχουν καταβροχθίσει από το 2008 και μετά, 230 δις περίπου χωρίς αποτέλεσμα.
    2. Τους επιχειρηματίες τύπου Σερ Φίλιπ Γκριν, που με παχυλά πορτοφόλια άφησαν στο δρόμο χιλιάδες εργαζόμενους.
    3. Τον άλλοτε πρωθυπουργό μας για το ποιες ενέργειες έκανε από το 2004 μέχρι το 2009 προκειμένου η χώρα να αποφύγει την χρεωκοπία.
    4. Τον άλλο πρωθυπουργό μας 2009-2011 γιατί ανάγκασε τις Ελληνικές Τράπεζες να αγοράσουν ομολογιακά δάνεια Γερμανικών και Γαλλικών Τραπεζών που ξεπερνούσαν τα 100 δις και να μεταφερθεί το πρόβλημα σε μας τους Ελληνες φορολογούμενους αντί να πάει ο λογαριασμός στους Γερμανούς και του Γάλλους που εισέπρατταν παχυλά μερίσματα τόσα χρόνια από τις υψηλές αποδόσεις των Ελληνικών ομολόγων.
    5. Τον πρώην Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος και τον τότε υπουργό οικονομικών (PSI) γιατί νομοθέτησαν και εκτέλεσαν εν μία νυκτί τα διαθέσιμα των ταμείων με το PSI.

    Αντ αυτού το Κρατικοδίαιτο Ελληνικό μιντιακό σύστημα ασχολήθηκε όλα αυτά με τη μηχανή και το δερμάτινο του κ. Βαρουφάκη, με τις σπαλομπριζόλες του κ. Καραμανλή, με τα σαρδάμ του κ. Παπανδρέου…. προσθεστε ότι θέλετε…..
    Μήπως το πρόβλημα δεν είναι η πολιτική (ή οι πολιτικοί) αλλά οι άλλοι θεσμοί της χώρας? Φυσικά δεν είναι μόνο οι δημοσιογράφοι……

    • Σωστά αναζητάς το πρόβλημα κΙ αλού εκτός της πολιτικής και των πολιτικών .
      Βρες μου λοιπόν αν υπάρχει και που είναι το πρόβλημα στο πάρα κάτω πολύ επίκαιρο συμβάν :

      Ογδόντα -οκτάχρονος προφυλακίστηκε γιατι σκότωσε εναν στην Σπάρτη .
      (http://www.matrix24.gr/2016/08/profilakizete-o-88chronos-pou-pirovolise-ke-travmatise-26chrono/ )
      Αν είσαι 10-15 χρονια μικρότερος,σκοτώσεις Τέσσερις , τραυματίσεις 5 σοβαρά και ριξεις καμιά εικοσαριά στην θάλασσα της Αίγινας δίχως καν να τους πετάξεις σωσίβια και στην συνέχεια εξαφανισθέις για μερικές ώρες, μεχρι να σκηνοθετήσεις την υπεράσπισή σου, ή να
      Αλλάξεις τους επιβαίνοντες μαζί σου όπως πιθανολογήθηκε , χωρίς να επιμένω οτι αυτό είναι και το αληθές,
      Τότε ανακριτής και εισαγγελέας στον ΠΕΙΡΑΙΑ. Διαφωνούν, και ετσι δεν προφυλακιζεσαι !
      Πας στο σπιτάκι σου κ. Δρίτσα και λοιποί υπουργοί της Διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ;

      • S Porky 12:33 23/08/2016

        «Είναι ή δεν είναι» αυτή είναι η ερώτηση. Και βέβαια είναι άθλιο χυδαίο εγγλημα, νά βομβαρδίζεις καθημερινά όπως κάνουν συστηματικά η πολλοί τά γραφόμενα των συνανθρώπων τους με αλλα αντ άλλων. Γι’ αυτούς δεν πρέπει να υπάρχει καμιά κατανοηση. Αυτοί είναι ΑΝΑΜΦΙΒΟΛΑ για τα σιδερα Φίλε μου.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.