ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπό τον Πρωθυπουργό

Σύσκεψη στο Μαξίμου για το προσφυγικό

Στο γραφείο του στο Μέγαρο Μαξίμου θα βρεθεί σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας ώστε να συντονίσει έκτακτη σύσκεψη για το προσφυγικό καθώς οι ροές από την Τουρκία παρουσιάζουν μικρή μεν αλλά ανησυχητική αύξηση τις τελευταίες ημέρες.
tsipras1

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Tα Νέα", οι υπουργοί Γ. Μουζάλας και Δ. Βίτσας έχουν κληθεί να παρουσιάσουν σχέδιο εκτάκτου ανάγκης, με το οποίο η Αθήνα θα απευθυνθεί πρωτίστως στους Ευρωπαίους εταίρους.

Στόχος της ελληνικής κυβέρνησης είναι να προειδοποιήσει τους Ευρωπαίους εταίρους ότι η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να αντεπεξέλθει σε μία μεγάλη αύξηση των προσφυγικών ροών από την Τουρκία, ως αποτέλεσμα της εσωτερικής κατάστασης στη γείτονα.

Η Αθήνα ανησυχεί έντονα για τον κίνδυνο να καταρρεύσει η συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας για το προσφυγικό, μετά και τις απειλές του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να δώσει κατευθυντήριες γραμμές στους υπουργούς για την πορεία της οικονομίας, τη δεύτερη αξιολόγηση και τη μάχη για την απομείωση του χρέους.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός ετοιμάζει τις βαλίτσες του, όχι όμως για διακοπές αλλά για το βαρύ πρόγραμμα που τον περιμένει αμέσως μετά τον Δεκαπενταύγουστο.

Η ατζέντα του Αλέξη Τσίπρα μέχρι και το τέλος Σεπτεμβρίου περιλαμβάνει:

25 Αυγούστου θα δώσει το "παρών" στις εργασίες των Σοσιαλδημοκρατών στο Παρίσι όπου θα συζητηθούν συνέπειες του brexit, η τρομοκρατία και ο τρόπος που μπορούν να συμβάλλουν οι προοδευτικές δυνάμεις στις ευρωπαϊκές εξελίξεις θα τεθούν επί τάπητος.

9 Σεπτεμβρίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί η Σύνοδος των χωρών του Νότου, παρουσία 6 ηγετών. Το Μέγαρο Μαξίμου προσβλέπει στο να διαμορφωθεί μια κοινή ατζέντα για τις διαπραγματεύσεις που θα ξεκινήσουν άμεσα για την επόμενη μέρα της Ευρώπης προκειμένου να αναβαθμιστεί η διαπραγματευτική θέση για κάθε μια από τις μεσογειακές χώρες.

10 Σεπτεμβρίου ο Αλέξης Τσίπρας θα βρεθεί στη ΔΕΘ. Το βράδυ του Σαββάτου θα πραγματοποιήσει ομιλία, ενώ το πρόγραμμά του δεν έχει οριστικοποιηθεί.

16 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ στη Μπρατισλάβα. Οικονομία, ανάπτυξη,  προσφυγικό - μεταναστευτικό και το Brexit, θα είναι τα βαςικά ζητήματα της ατζέντας.

22-24 Σεπτεμβρίου ο Α. Τσίπρας θα βρεθεί για δεύτερη φορά στην ετήσια  Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.