ΚΟΣΜΟΣ

Απάντηση στα περί στήριξης τρομοκρατικών οργανώσεων

Σκληρή επίθεση της Τουρκίας στη Γερμανία: Προσπαθείτε να κάμψετε τη χώρα μας

Η Άγκυρα επιτέθηκε στο Βερολίνο λέγοντας πως οι ισχυρισμοί της γερμανικής κυβέρνησης πως η Τουρκία έχει γίνει ένα κεντρικό πεδίο δράσης για ισλαμιστικές οργανώσεις αντανακλά μια «στρεβλή νοοτροπία» που προσπαθεί να στοχοθετήσει τον πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν.
erndogan

Το πρώτο κανάλι της δημόσιας γερμανικής τηλεόρασης ARD δημοσιοποίησε αυτή την εβδομάδα ένα τμήμα μιας διαβαθμισμένης γερμανικής κυβερνητικής έκθεσης, για την οποία ανέφερε πως αποτελεί την πρώτη επίσημη εκτίμηση που συνδέει τον Ερντογάν και την κυβέρνηση της Τουρκίας με την υποστήριξη προς ισλαμιστικές και τρομοκρατικές οργανώσεις.

Η έκθεση αναφέρει πως η Τουρκία έχει γίνει «το κεντρικό πεδίο δράσης για ισλαμιστικές οργανώσεις στη Μέση Ανατολή», μετέδωσε το ARD.

Σε δήλωσή του, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει: «Οι ισχυρισμοί αποτελούν μια νέα εκδήλωση της στρεβλής νοοτροπίας, που εδώ και κάποιο καιρό προσπαθεί να κάμψει τη χώρα μας, στοχοθετώντας τον πρόεδρό μας και την κυβέρνησή μας».

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Uncle. K 0:21 18/08/2016

    Η είδηση είαναι τoύ (BND / ομοσπονδιακή μυστική υπηρεσία). Η Μέρκελ καί ό Στάινμαιαρ λένε «εμεις πρόσφυγες τιποτα καταλαβαίνειν» καί παίρνουν αποστάσεις.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.