ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλληλοκατηγορίες

Σκληρή κόντρα κυβέρνησης-ΝΔ για τις τηλεοπτικές άδειες

Νέο επεισόδιο στην κόντρα κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών. Η ΝΔ κατηγορεί την κυβέρνηση για σχέδιο ελέγχου των ΜΜΕ με τον υπουργό Επικρατείας να απαντά, πως η αξιωματική αντιπολίτευση θέλει επιστροφή στο καθεστώς της διαπλοκής.

Με αφορμή την παρουσίαση του πληροφοριακού συστήματος υποβολής προσφορών σε όλους τους συμμετέχοντες στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες  η ΝΔ υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση ουδόλως ενδιαφέρεται για την τήρηση της νομιμότητας αλλά επιχειρεί τη χειραγώγηση των Μέσων Ενημέρωσης.

Προειδοποιεί ότι η "Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να αναγνωρίσει, ούτε να νομιμοποιήσει, ούτε να αποδεχθεί ένα διαγωνισμό στον οποίο δεν εμπλέκεται το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ), παραβιάζοντας ευθέως το Σύνταγμα. Είναι τέτοια η αγωνία του κ. Παππά που δεν περιμένει καν την οριστική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας". (ΣτΕ).

Η ΝΔ απορρίπτει την διαδικασία που επελέγη σημειώνοντας ότι "η λογική του "όποιος δώσει τα περισσότερα θα πάρει άδεια", χωρίς να αξιολογούνται τα πραγματικά κίνητρα της συμμετοχής των υποψηφίων και η τεχνογνωσία τους, οδηγεί σε έξαρση της διαπλοκής".

Επαναλαμβάνει την βασική της θέση ότι " ο περιορισμός των τηλεοπτικών αδειών δημιουργεί συνθήκες ενός ολιγοπωλίου που στρεβλώνει τον ανταγωνισμό και δεν διασφαλίζει την αντικειμενική ενημέρωση των πολιτών. Οικοδομεί μια ολιγαρχία στα Μέσα Ενημέρωσης, περιορίζοντας την πολυφωνία και τον πλουραλισμό των απόψεων και στρέφεται ουσιαστικά κατά της ίδια της Δημοκρατίας.

Τέλος σημειώνει ότι "εντύπωση προκαλεί η σιωπή των κ. Τσίπρα, Παππά και Γεροβασίλη στις δημόσιες καταγγελίες του κυβερνητικού εταίρου κ. Καμμένου. Σύμφωνα με τις οποίες υποψήφιος καναλάρχης, "Με τα μαύρα λεφτά στα σάιτ και τις ψευδείς αναρτήσεις ο Καλογρίτσας νομίζει ότι θα πιέσει για κανάλι..."».

Ν.Παππάς: Η ΝΔ θέλει να επιστρέψουμε στο καθεστώς της διαπλοκής

«Η ΝΔ λειτουργεί - με μικρή χρονοκαθυστέρηση - ως εκπρόσωπος όσων ιδιοκτητών καναλιών δεν επιθυμούν να γίνει ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες» αναφέρει σε δήλωσή του για την αξιωματική αντιπολίτευση, ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς. Ο υπουργός σημειώνει ότι ο διαγωνισμός υλοποιείται σε εφαρμογή ψηφισμένων νόμων του κράτους και του συντάγματος, και εκτιμά πως είναι ξεκάθαρο σε όλους, πως η ΝΔ είναι η πολιτική δύναμη που επιθυμεί να κρατήσει την Ελλάδα σε καθεστώς όπου οι ισχυροί μονίμως ευνοούνται και οι αδύναμοι υφίστανται τις συνέπειες των ακραίων νεοφιλελευθερών εμμονών της.

Αναλυτικά η δήλωση του υπουργού Επικρατείας έχει ως εξής: «Η Ν.Δ. θέλει να γυρίσουμε στο καθεστώς της διαπλοκής με δανεικά κι αγύριστα. Ο διαγωνισμός υλοποιείται σε εφαρμογή των νόμων και του Συντάγματος»

«Για ακόμα μία φορά, η Ν.Δ. λειτουργεί - με μικρή χρονοκαθυστέρηση - ως εκπρόσωπος όσων ιδιοκτητών καναλιών δεν επιθυμούν να γίνει ο διαγωνισμός.  Ταυτίζεται μονότονα με το καθεστώς ανομίας το οποίο η ίδια έχτισε.  Θέλει να γυρίσουμε στην εποχή που η χρήση των συχνοτήτων γινόταν χωρίς άδεια, παραβιάζοντας το Σύνταγμα. Στο καθεστώς της διαπλοκής με δανεικά κι αγύριστα.

Την ενημερώνουμε, εκ νέου, ότι το ΣτΕ απέρριψε την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν οι ιδιοκτήτες των καναλιών, διότι έκρινε πως «συντρέχουν εν προκειμένω - κατά τα βασίμως προβαλλόμενα από τη Διοίκηση - επιτακτικοί λόγοι δημοσίου συμφέροντος που επιβάλλουν την ταχεία ολοκλήρωση της επίμαχης διαγωνιστικής διαδικασίας».

Σε εφαρμογή, λοιπόν, των ψηφισμένων νόμων του κράτους και του Συντάγματος ο διαγωνισμός υλοποιείται.

Δεν έχει καν ανάγκη από τη νομιμοποίηση της Ν.Δ., διότι υπερψηφίστηκε ακόμα και από κόμματα της αντιπολίτευσης. Η Ν.Δ. έμεινε να κλαίει με μαύρο δάκρυ, γιατί δεν κατάφερε να τον ακυρώσει μέσω της παράλυσης του ΕΣΡ.

Είναι καθαρό σε κάθε Ελληνίδα, σε κάθε Έλληνα. Η Ν.Δ. είναι η πολιτική δύναμη που επιθυμεί να κρατήσει την Ελλάδα σε ένα καθεστώς όπου οι ισχυροί μονίμως ευνοούνται και οι αδύναμοι υφίστανται τις συνέπειες των ακραίων νεοφιλελεύθερων εμμονών της. Η Ν.Δ. είναι σύμφυτο της διαπλοκής και της χρεοκοπίας.
Την αφήνουμε να νοσταλγεί το παρελθόν της ασυδοσίας».

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Ειναι πολύ λυπηρό ,ύστερα από τόσα χρονια ,με τόσους αγώνες και τόσες προσπάθειες να γυρνάει η σημερινή συγκυβερνηςης πίσω την ελληνική Κοινωνία στην εποχή της Χούντας και της ΥΕΝΕΔ.
    Ακόμη πιό λυπηρό ειναι να ακούν οι πολίτες ότι και αν περάσει η σημερινη πρόταση του τρόπου διαχείρισης των συχνοτήτων και η ανάθεσης τους σε ημέτερους της κυβέρνησης,,
    θα θεριέψει η διαπλοκή στο μελλον και ούτω η σημερινή αντιπολιτευσης οταν παραλάβει την κυβερνηση στο εγγύς μέλλον θα ακυρώσει την «δημοπρασία».
    Χαμένοι λοιπον κόποι και καιροί, χαμένες ελπίδες οτι σε θέματα τόσο σοβαρά και τόσο ενδεικτικά της λιμναζουσας ελληνικο κομματικής νοοτροπίας στην πολιτική μας ζωή ….
    Χάθηκε η περίπτωσης να καθίσουν αντιπροσωπείες των κομμάτων και να βρουν την συνισταμένη γραμμή ώστε να χτίσουν μια και καλή κατι σωστό , επιθυμητό και μαζί εφαρμόσιμο ; Έναν νόμο που να μείνει για την σωστή λειτουργία της κοινωνίας ;

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.