ΚΟΣΜΟΣ

Σωματοφύλακας Νταϊάνα: Ο Χάρι θα γινόταν σπουδαίος βασιλιάς

Ο 68χρονος Ken Wharfe, αστυνομικός της Σκότλαντ Γιαρντ, υπηρέτησε ως προσωπικός σωματοφύλακας της πριγκίπισσας Νταϊάνας επί έξι χρόνια ενώ ήταν και υπεύθυνος για την φύλαξη των δύο γιων της, του πρίγκιπα Ουίλιαμ και του πρίγκιπα Χάρι.
harry

Στα απομνημονεύματά του ο  Wharfe, «δεν μασάει τα λόγια του», όπως τονίζει ο βρετανικός Τύπος και αποκαλύπτει άγνωστες λεπτομέρειες για την ερωτική ζωή της αγαπημένης πριγκίπισσας των Βρετανών, αλλά και για την σχέση της με τα παιδιά της.

Το 1986 για πρώτη φορά ο σωματοφύλακας επισκέφθηκε το παλάτι του Κένσιγκτον για να γνωρίσει από κοντά την Νταϊάνα και τους δύο γιους της. «Δεν σας ζηλεύω Κεν, θα είναι μεγάλη ενόχληση», του είπε η πριγκίπισσα, αναφερόμενη στην φύλαξη του Ουίλιαμ και του Χάρι. Εκείνη την στιγμή ο μικρός πρίγκιπας Χάρι που έπαιζε πιάνο, φώναξε: «Δεν είμαι μεγάλη ενόχληση», ενώ ο μικρότερος αδελφός του Χάρι, αναποδογύρισε ένα βάζο με λουλούδια και η μητέρα τους άρχισε να κυνηγά τα δύο παιδιά μέσα στο δωμάτιο.

Ο σωματοφύλακας της Νταϊάνας δεν διστάζει να εκφράσει ανοιχτά την γνώμη του για τους δύο πρίγκιπες, τον 34χρονο σήμερα Ουίλιαμ, δεύτερο στην διαδοχή του θρόνου και τον 31χρονο Χάρι, περιζήτητο γαμπρό και πέμπτο στην διαδοχή του θρόνου.

«Ο Χάρι θα μπορούσε να είναι σπουδαίος βασιλιάς, αλλά, δυστυχώς, αυτό δεν θα συμβεί», γράφει ο Ken Wharfe και αιτιολογεί την άποψή του. Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ αισθανόταν πάντα «ξεχωριστός» από την συμπεριφορά που είχαν απέναντί του καμαριέρες, οδηγοί, κυρίες επί των τιμών και πολλοί άλλο εργαζόμενοι στο παλάτι, όμως η  μητέρα του και η «σούπερ νταντά», Όλγα Πάουελ, φρόντιζαν να τον «προσγειώνουν στη γη». Από την άλλη, ο πρίγκιπας Χάρι, ήταν αστείος, καθόλου ντροπαλός σε αντίθεση με τον Ουίλιαμ και δεν δίσταζε να χτυπήσει οποιαδήποτε ώρα την πόρτα του δωματίου του Wharfe για να «παλέψουν».

Ο ίδιος, υποστηρίζει ότι ο Χάρι είναι αυτός που μοιάζει περισσότερο με την μητέρα του στον χαρακτήρα, ολοκληρώνει το φιλανθρωπικό της έργο και εξέφρασε, πρόσφατα, την επιθυμία να μιλάει περισσότερο για εκείνη.

Σε ό,τι αφορά τον πρίγκιπα Ουίλιαμ ο Wharfe θεωρεί ότι, αν ζούσε η πριγκίπισσα Νταϊάνα θα αποτελούσε έναν «φωτεινό οδηγό» για τον ίδιο και την σύζυγό του Κέιτ Μίντλετον ενώ δεν παραλείπει να τονίσει ότι η Νταϊάνα δεν θα είχε χάσει την ζωή της στο μοιραίο δυστύχημα στο Παρίσι τον Αύγουστο του 1997, αν δεν είχε αλλάξει τους άνδρες της ασφάλειά της και δεν είχε δεχθεί την προσφορά της οικογένειας του συντρόφου της Ντόντι Αλ Φαγιέντ να της παραχωρήσει εκείνη σωματοφύλακες, οι οποίοι δεν ήταν κατάλληλα εκπαιδευμένοι.

Πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.