ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Σουπιές με ελιές και μάραθο

Υλικά:

  • 2 κουταλιές δυόσμο
  • 1 ποτηράκι λευκό κρασί
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • ½ ματσάκι μάραθο
  • 1 κιλό σουπιές
  • ½ κιλό σπανάκι
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 μερίδα Σπιτικό ζωμό «ΜΠΟΥΚΕΤΟ ΜΥΡΩΔΙΚΩΝ» KNORR
  • ¾ φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι

Βάλε σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό το κρεμμύδι και τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα να μαραθούν.

Πρόσθεσε τώρα στην κατσαρόλα το ελαιόλαδο και τις σουπιές καθαρισμένες, πλυμμένες και κομμένες σε κομμάτια, ώστε να σοταριστούν όλα μαζί σε σιγανή φωτιά για 15 λεπτά περίπου.

Μετά μπορείς να σβήσεις με το κρασί και, όταν εξατμιστεί, να ρίξεις 1 φλιτζάνι νερό και τον κύβο μυρωδικών, ώστε να σιγοψηθούν μαζί για 30 λεπτά.

Σειρά στο δρόμο για την κατσαρόλα παίρνει το καθαρισμένο και χοντροκομμένο σπανάκι, το ψιλοκομμένο μάραθο, ο ψιλοκομμένος δυόσμος, αλάτι, πιπέρι και μισό φλιτζάνι νερό. Όλα αυτά θα βράσουν μαζί για μισή ώρα ακόμα και θα γίνουν σουπιές με ελιές και μάραθο.

Ελιές είπαμε; Α, ναι! 5 λεπτά πριν βγάλεις την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίξε μέσα και τις ελιές.

Πηγή: http://cookoo.gr/

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.