ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πολύ σημαντική διάκριση για την Κατερίνα Ανδρέου

Σπουδαία επιτυχία για Ελληνίδα χορεύτρια και χορογράφο στη Βιέννη

Η χορεύτρια και χορογράφος Κατερίνα Ανδρέου με το έργο «A ​kind of fierce», συμπαραγωγή του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου που παρουσιάστηκε στην Αθήνα φέτος το καλοκαίρι (30 και 31 Ιουλίου - Πειραιώς 260 Ε), κέρδισε το βραβείο «Jardin d' Europe», που απονέμεται από το Φεστιβάλ «ImPulsTanz», στη Βιέννη.
andreou

Πρόκειται για μια πολύ σημαντική διάκριση, που δίνεται κάθε χρόνο σε νέους χορογράφους, στο πλαίσιο του «Young Choreographers' Series» του Φεστιβάλ «ImPulsTanz».

Η Κατερίνα Ανδρέου εξηγεί για τη δημιουργία της: «Η αμφίσημη φύση του κανόνα και η σχετική έννοια της ελευθερίας κεντρίζουν το ενδιαφέρον μου, που παρουσιάζεται σε πρακτικές και γραφές, που στήνουν μία ψευδαίσθηση ελεύθερης βούλησης.

Το «Kind of fierce» είναι ένα σόλο. Παρατηρεί τη μοναχική του φύση και παίζει με την ιδέα της έκθεσης και της έκφρασης, προσπαθώντας να μην ξεχάσει ότι η σκηνική δράση αφορά στην παρούσα στιγμή. Γυροφέρνει την ιδέα της τόλμης, ψάχνοντας τη δική του εκδοχή, με στόχο να αφήσει χώρο σε μερικές στιγμές ελευθερίας.

Μέσα από μία διαδικασία που συνδέει την οξύτητα της σκέψης με την αμεσότητα της παρόρμησης, επινοώ τους κανόνες, για να τους χειριστώ, και παίζω με την αντίθεση, με τις ίδιες μου τις αναφορές, με τις ίδιες μου τις εμμονές. Το «Kind of fierce» είναι ένας χορός, που προσπαθεί να αποφύγει τη νοσταλγία, τον φόβο, το μοιραίο ή την ελπίδα, και όπου όλα είναι σημαντικά και τα πάντα ασήμαντα. Ο δικός μου “ελεύθερος χορός”».

Πηγή: naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.