ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερώτηση από 33 βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Στα «χαρακώματα» κυβέρνηση και ΝΔ για την τραγωδία της Αίγινας

Νέα κόντρα κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη ναυτική τραγωδία στην Αίγινα.
aig

Ερώτηση για «τα αναπάντητα ερωτήματα, που αφορούν την αντίδραση και τη λειτουργία των αρμόδιων Υπηρεσιών και της πολιτικής ηγεσίας τους στην τραγωδία της Αίγινας» κατέθεσε ο υπεύθυνος Τομέα Ναυτιλίας της ΝΔ, βουλευτής Ευβοίας, Σίμος Κεδίκογλου μαζί με 32 ακόμα βουλευτές, υπογραμμίζοντας, ιδιαίτερα, το ζήτημα «της τρίωρης ακατανόητης απουσίας» του Λιμενικού Σώματος σε ό, τι αφορά τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη και τη διασφάλιση των καταθέσεων των αυτοπτών μαρτύρων.

Όπως αναφέρουν στην ερώτησή τους οι 33 βουλευτές, «μία εβδομάδα μετά τη ναυτική τραγωδία της Αίγινας παραμένουν αναπάντητα σοβαρά ερωτήματα για τον τρόπο αντίδρασης και λειτουργίας των αρμοδίων υπηρεσιών και της πολιτικής ηγεσίας τους. Αποκορύφωμα το γεγονός, ότι σύμφωνα με το διαβιβαστικό του Λιμενικού Σώματος, αν και το Λιμενικό ειδοποιήθηκε για τη σύγκρουση στις 12:30, ο 77χρονος χειριστής παρουσιάστηκε ο ίδιος στο Λιμεναρχείο της Αίγινας στις 15:30. Επί τρεις ώρες δηλαδή αφέθηκαν ανενόχλητοι να εξαφανίσουν τους συνεπιβάτες και να εγκαταλείψουν το ταχύπλοο με τον τρόπο που ήθελαν».

Συγκεκριμένα, οι 33 βουλευτές της ΝΔ ερωτούν:

Γιατί υπήρξε ουσιαστική απουσία του Λιμενικού Σώματος σε ό, τι αφορά τη σύλληψη του δράστη ενός πολύνεκρου δυστυχήματος, καθώς και τη διασφάλιση των καταθέσεων άμεσα από τους συνεπιβαίνοντες αυτόπτες μάρτυρες; Πώς ανανεώθηκε το δίπλωμα του 77χρονου χειριστή προ διετίας, ενώ ο ίδιος καταθέτει, ότι εδώ και τρία χρόνια αντιμετωπίζει σοβαρότατα προβλήματα υγείας; Ποιά διαδικασία ακολουθήθηκε;
Συνηθίζεται να μεταβαίνει άμεσα ο αρμόδιος υπουργός στο σημείο μιας ναυτικής τραγωδίας-και μάλιστα με ταχύτητα εντυπωσιακή σε σχέση με την παρέμβαση του Λιμενικού; Νοείται ανάμειξη του αρμόδιου υπουργού σε μία υπό διερεύνηση υπόθεση με θετικούς χαρακτηρισμούς περί της εμπειρίας και των γνώσεων του κατηγορούμενου χειριστή;

Η πρώτη απάντηση από τον Δρίτσα
«Χρειάστηκαν 8 μέρες για να πάρει μπρος και ο μηχανισμός της Νέας Δημοκρατίας, ως ουραγός στο Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, στον Πρόεδρο του ΠΟΤΑΜΙΟΥ και στους… έγκριτους εκπροσώπους της ''αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας''», σημειώνει ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας δίνοντας, όπως ο ίδιος λέει, μία πρώτη απάντηση των 33 βουλευτών.

«Στην Ερώτηση που κατέθεσαν σήμερα 33 βουλευτές της ΝΔ, φυσικά και θα πάρουν σύντομα την οφειλόμενη, ειλικρινή και πλήρη Απάντηση σε όλα τα ερωτήματά τους στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου. Το οφείλουμε άλλωστε κυρίως, στα θύματα και στους οικείους των θυμάτων του τραγικού συμβάντος. Επί του παρόντος όμως, πρέπει να επισημάνουμε ότι θα αναμέναμε να αφήσουν έξω από την αντιπολιτευτική στοχοποίηση το Λιμενικό Σώμα, ιδιαίτερα, όταν το πανελλήνιο γνωρίζει ότι, τις κρίσιμες και αγωνιώδεις εκείνες στιγμές κινητοποιήθηκαν σε χρόνο ρεκόρ όλες οι διαθέσιμες δυνάμεις του, με πρώτο και κύριο μέλημα τη διάσωση των ναυαγών, την έρευνα για αγνοουμένους, την αρωγή για την μεταφορά και την περίθαλψη των τραυματιών και την καταγραφή όλων των επιβαινόντων στα δύο σκάφη. Μια αναγνώριση και ένα εύγε δε θα έβλαπτε. Τα υπόλοιπα στην αναλυτική μας απάντηση δια του Κοινοβουλίου», επισημαίνει ο κ. Δρίτσας.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. Κε Δρίτσα,
  Μην πετάτε την μπάλα στην εξέδρα !
  Πρέπει πρωτίστως να σας γνωρίσω οτι δεν ειναι οι 33 νεοδημοκρατες βουλευτές που εχουν ερωτήματα .
  Ερωτήματα για το πως χειριςτηκατε την μαζική δολοφονία τεσσάρων αθώων από μπερδεμένους και αμφιλεγόμενους επιβάτες του ταχύπλοου εχει ολόκληρος ο Ελληνικός Λαός .
  Η δική σας μαρτυρία οταν σπεύσατε στην Αιγινα με ελικόπτερο δεν λογίζεται από υποψηαμένους πολίτες όπως είμαι κι ´εγώ , όχι σαν ενδιαφέρον στην δουλειά σας αλλα μάλλον, σαν μια ενέργεια διευθέτησης και αρωγής στους υπόπτους για το έγκλημα .
  Όταν συναντήσατε του λιμενικούς δηλ. και σας είπαν οτι δεν συνέλαβαν τιυς υπόπτους αμέσως τους είπατε μπράβο ;
  μάλλον αυτο θα κατάλαβαν αν δεν τους το είπατε !
  Βγήτε τουλάχιστον σε δημοσιογράφους να σας μεταβιβάσουν τα ερωτήματα μας .
  Ο Τσίπρας τώρα στα δύσκολα προσποιείται οτι ειναι ο Μουγκοκαραμανλή

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.