ΕΛΛΑΔΑ

Πτώση στις περιοχές υψηλής επισκεψιμότητας

Στα περσινά επίπεδα ο τζίρος των εκπτώσεων

Στα περσινά επίπεδα και ενδεχομένως με μία μεσοσταθμική πτώση μεταξύ 5% και 8% κινήθηκε ο τζίρος των εμπορικών επιχειρήσεων κατά τη θερινή εκπτωτική περίοδο, όπως εκτιμά η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ).
ekptoseis

Οι καλοκαιρινές εκπτώσεις φέτος ξεκίνησαν από τη Δευτέρα 11 Ιουλίου και θα διαρκέσουν έως την Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016 και «Αν και το εμπόριο είχε προσδοκίες να κινηθεί η αγορά καλύτερα από την περυσινή περίοδο τελικά, σύμφωνα με τα στοιχεία, φαίνεται ότι ο τζίρος διαμορφώθηκε σχεδόν στα περυσινά επίπεδα και ενδεχομένως με μία πτώση που μπορεί να διαμορφωθεί τελικά μεταξύ 5% και 8%, καθώς ο τουρισμός δεν έφερε έσοδα στο εμπόριο», δήλωσε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης

Μάλιστα, όπως είπε ο κ. Κορκίδης, είναι χαρακτηριστικό ότι στη φετινή έρευνα της ΕΣΕΕ φαίνεται να υπάρχει χαμηλός τζίρος στις περιοχές υψηλής επισκεψιμότητας (τουριστικούς προορισμούς) κάτι που μεταφράζεται από τη Συνομοσπονδία ως επίπτωση του προσφυγικού προβλήματος αλλά και της κατάστασης στην οποία βρίσκεται η οικονομία γενικότερα, παρά την πορεία των τουριστικών αφίξεων.

Ενδεικτικό της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί, σύμφωνα με τον κ. Κορκίδη, είναι ότι φέτος η αγορά της Αθήνας κινήθηκε πτωτικά, με τα στοιχεία του εμπορικού συλλόγου της περιοχής να δείχνουν πτώση του τζίρου περίπου 10%.

«Υπάρχουν καλοκαιρινά μελτέμια στο εμπόριο και τρικυμμία στην αγορά» παρατήρησε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, προσθέτοντας πως την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να ανακοινωθεί η έρευνα της Συνομοσπονδίας για την πορεία των θερινών εκπτώσεων.

Σημειώνεται ότι οι καλοκαιρινές εκπτώσεις ξεκίνησαν από τη Δευτέρα 11 Ιουλίου και θα διαρκέσουν έως την Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.