ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Συνεχίζεται κανονικά ο διαγωνισμός-Απερρίφθησαν τα αιτήματα των καναλιών

ΣτΕ: Όχι στην έκδοση προσωρινής διαταγής για τις τηλεοπτικές άδειες

Όχι στις αιτήσεις για προσωρινό πάγωμα της διαγωνιστικής διαδικασίας για τη χορήγηση τηλεοπτικών αδειών είπε το Συμβούλιο της Επικρατείας όπου προσέφυγαν ζητώντας προσωρινές διαταγές μετέχοντες στο διαγωνισμό.
tv

Οι εννέα αιτήσεις που είχαν υποβληθεί και εξετάστηκαν ενώπιον του Προέδρου του Ανωτάτου Δικαστηρίου δεν έγιναν δεκτές και ο Πρόεδρος δεν εξέδωσε προσωρινή διαταγή για πάγωμα της διαγωνιστικής διαδικαςίας για τη χορήγηση τηλεοπτικών αδειών

Οι αιτήσεις αφορούσαν το προσωρινό πάγωμα της διαγωνιστικής διαδικασίας έως ότου εκδικαστούν από το Συμβούλιο της Επικρατείας αιτήματα για λήψη ασφαλιστικών μέτρων που αφορούσαν ελλείψεις σε προϋποθέσεις ορισμένων μετεχόντων στο διαγωνισμό η άλλα θέματα νομιμότητας της διαγωνιστικής διαδικασίας.

Ο ίδιος ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας κ. Νίκος Σακελλαρίου εξέτασε τα αιτήματα για τη χορήγηση προσωρινής διαταγής, ( προσωρινού παγώματος της διαγωνιστικής διαδικασίας) έως ότου κριθούν μείζονα θέματα που έχουν τεθεί για τον επικείμενο διαγωνισμό με αιτήματα ασφαλιστικών μέτρων, για τα οποία η εκδίκασή τους προσδιορίστηκε για τις 16 Σεπτεμβρίου,παρά το γεγονός, ότι ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες έχει οριστεί να διεξαχθεί για την προσεχή Τρίτη.

Πάντως σχετικά με τα μείζονα θέματα που έχουν τεθεί για τη νομιμότητα και τη συνταγματικότητα της διαγωνιστικής διαδικασίας από μετέχοντες σε αυτή ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας αποφάσεις δεν έχουν εκδοθεί ακόμα αν και η δίκη ενώπιον της Ολομέλειάς του έγινε στις αρχές Ιουλίου.

Με τις αιτήσεις τους ζητούσαν να «παγώσει» η υπ’ αριθμ. 178/19.7.2016 απόφαση του εν λόγω γενικού γραμματέα, με την οποία εγκρίθηκε το πρακτικό της 5μελούς επιτροπής διενέργειας του διαγωνισμού για την χορήγηση των τεσσάρων αδειών και προεπελέγησαν οι επτά υποψήφιοι τηλεοπτικοί σταθμοί.

Οι υποψήφιοι τηλεοπτικοί σταθμοί που προεπελέγησαν είναι:
1. ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ (ΣΚΑΙ ΑΕ)
2. ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (N.T.V.)
3. ΑΝΤΕΝΝΑ TV ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
4. ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε. (ALPHA)
5. ΙΩΑΝΝΗΣ-ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (Τ.Π.Κ. Μ.Α.Ε.)
6. ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ Α.Ε. (E RADIO-TV)
7. ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ (ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ Μ.Μ.Ε. Α.Ε.).

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.