LIFESTYLE

Ήρωας ο «Τζέιμς Μποντ» της γειτονικής χώρας

Στη μεγάλη οθόνη το αποτυχημένο πραξικόπημα της Τουρκίας!

Μια ταινία εμπνευσμένη από ένα αντιαμερικανικό τηλεοπτικό σήριαλ που είναι εξαιρετικά δημοφιλές στην Τουρκία θα μεταφέρει στις οθόνες την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου εναντίον του πρόεδρου Ερντογάν, με κύριο ήρωα έναν «Τούρκο Τζέιμς Μποντ».

Η εταιρεία παραγωγής Pana Film, που έχει γυρίσει τρεις επιτυχημένες ταινίες εμπνευσμένες από την τηλεοπτική σειρά «Η Κοιλάδα των Λύκων», έκανε σήμερα τη σχετική ανακοίνωση στον τουρκικό Τύπο.

«Απαντώντας σε ένα μεγάλο αίτημα της κοινής μας γνώμης, η εταιρεία μας αποφάσισε να γυρίσει την ταινία 'Kurtlar Vadisi-Darbe' (Η κοιλάδα των λύκων - πραξικόπημα»", ανακοίνωσε η Pana Film.

Το πότε θα βγει στις οθόνες αυτό το τέταρτο έργο της Κοιλάδας των Λύκων είναι ακόμη άγνωστο, όμως το σενάριο θα αφορά τα γεγονότα που συνέβησαν τη νύκτα της 15ης Ιουλίου, στη διάρκεια της οποίας στασιαστές του τουρκικού στρατού επιχείρησαν να ανατρέψουν το τουρκικό καθεστώς, αλλά η προσπάθειά τους ηττήθηκε από τον στρατό που παρέμεινε πιστός στην κυβέρνηση, καθώς και από τους ανθρώπους που κατέβηκαν στους δρόμους.

Η απόπειρα που, σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές, εξυφάνθηκε από τον πρώην ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν που ζει εξόριστος στις ΗΠΑ, στοίχισε τη ζωή σε 273 ανθρώπους, ενώ οι τραυματίες ανήλθαν σε περισσότερους από 2.000.

Οι τουρκο-αμερικανικές σχέσεις που επλήγησαν μετά το πραξικόπημα, καθώς η τουρκική εξουσία κατηγορεί την Ουάσινγκτον ότι ενθάρρυνε τους δράστες του πραξικοπήματος ανεχόμενη στο έδαφός της τον Γκιουλέν, θα αποτελέσουν το φόντο του σεναρίου, σύμφωνα με την εφημερίδα Aksam.

Η τριλογία της Κοιλάδας των Λύκων προσήλκυσε στους κινηματογράφους εκατομμύρια Τούρκους θεατές. Πρόκειται για την κινηματογραφική προσαρμογή μιας «καλτ» τηλεοπτικής σειράς όπου, μέσα στη βία ενός εθνικιστικού πατριωτισμού, ο βασικός ήρωας, ο Πολάτ Αλεμντάρ, ένας μυστικός πράκτορας, γίνεται εκδικητής.

Ο σκυθρωπός Πολάτ έχει ήδη δράσει στο βόρειο Ιράκ, εκδικούμενος την τιμή του έθνους που επλήγη από τους Αμερικανούς το 2006. Εκμεταλλευόμενη τον αντιαμερικανισμό της κοινής γνώμης, «Η Κοιλάδα των Λύκων - Ιράκ» βασίσθηκε σ' ένα επεισόδιο που συνέβη το 2003 και κατά το οποίο Αμερικανοί αξιωματικοί είχαν φορέσει κουκούλες και χειροπέδες σε Τούρκους στρατιωτικούς, κάτι που είχε θεωρηθεί προσβολή της εθνικής τιμής. Η ταινία είχε σπάσει όλα τα ρεκόρ εισιτηρίων στους τουρκικούς κινηματογράφους.
Στη συνέχεια, το 2011, ο μυστικός πράκτορας είχε εκδικηθεί τους Τούρκους που συμμετείχαν στον στολίσκο για τη Γάζα και είχαν σκοτωθεί το 2010 από Ισραηλινούς κομάντος.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.