ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η ερώτηση του Μ.Τζελέπη

Στη Βουλή το θέμα της σίτισης μεταναστών στις Σέρρες

«Πονοκέφαλο» στην κυβέρνηση προκάλεσαν οι καταγγελίες της βουλευτού Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ Αφροδίτης Σταμπουλή εναντίον μέλους της Ν.Ε του κόμματος στην περιοχή, ότι ο ίδιος και η κόρη του είχαν αναλάβει τη σίτιση των προσφύγων στον Νομό, θέτοντας θέμα «ηθικού πλήγματος» για το κυβερνών κόμμα.
ÁÈÇÍÁ - ÄÉÁÍÏÌÇ ÖÁÃÇÔÏÕ ÊÁÉ ÍÅÑÏÕ ÁÐÏ ÔÏÍ ÅËËÇÍÉÊÏ ÅÑÕÈÑÏ ÓÔÁÕÑÏ ÓÅ ÐÑÏÓÖÕÃÅÓ ÊÁÉ ÌÅÔÁÍÁÓÔÅÓ ÓÔÇÍ ÐË. ÂÉÊÔÙÑÉÁÓ(EUROKINISSI/ÓÔÅËÉÏÓ ÌÉÓÉÍÁÓ)

Όπως ήταν φυσικό, το γεγονός έσπευσε να εκμεταλλευτεί πολιτικά η αντιπολίτευση με τον Συντονιστή Μεταναστευτικής Πολιτικής της ΝΔ Βασίλη Κικίλια να καταθέτει ερώτηση στην Βουλή σχετικά με το έργο σίτισης των προσφύγων στην περιοχή, ενώ σχετική ερώτηση προς τους υπουργούς Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο, Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, Ναυτιλίας Θοδωρή Δρίτσα και Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή κατέθεσε και ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Μιχάλης Τζελέπης.

Ο τελευταίος ζητά, μεταξύ άλλων, να ενημερωθεί η Βουλή από τους αρμόδιους υπουργούς για τους όρους της διαγωνιστικής διαδικασίας, το καθεστώς υπό το οποίο διεξήχθη ο διαγωνισμός, τα κριτήρια με τα οποία πραγματοποιήθηκε η ανάθεση έργου σίτισης μεταναστών στις Σέρρες, τον αριθμό των συμμετεχόντων στον διαγωνισμό και αν τελικά ο διαγωνισμός κοινοποιήθηκε στη Δι@υγεια.

Ολόκληρη η ερώτηση του κ.Τζελέπη με θέμα «Ανησυχητικές οι καταγγελίες για το έργο σίτισης μεταναστών στον Ν.Σερρών», έχει ως εξής :

Ανησυχητικές διαστάσεις λαμβάνουν πλέον οι καταγγελίες για την υπόθεση του διαγωνισμού σίτισης των προσφύγων που φιλοξενούνται στις Σέρρες.

Μετά την πρώτη καταγγελία του Γραμματέα της ΝΕ Σερρών ότι: «Ο ΣΥΡΙΖΑ Ν. Σερρών ζητάει εθελοντισμό από τους πολίτες, ενώ τα ίδια τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν συνάψει επαγγελματική σχέση είτε ως προμηθευτές είτε ως εργαζόμενοι στο Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων του Νομού Σερρών», έρχονται τώρα στο φως και άλλες καταγγελίες αναφορικά με την ανάθεση έργου σίτισης μεταναστών στο hotspot του Ν. Σερρών.

Το Κέντρο φιλοξενίας των προσφύγων στον Ν. Σερρών δημιουργήθηκε μετά την έλευση των προσφύγων στον Νομό και μάλιστα με πολύ πρόχειρο τρόπο και εν αγνοία όλων των τοπικών θεσμικών φορέων της περιοχής: Δήμοι, Περιφέρεια και Βουλευτές.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ

• Μήπως τελικά με τον τρόπο που δημιουργήθηκε το Κέντρο φιλοξενίας των Μεταναστών διεξήχθη ακριβώς και με τον ίδιο τρόπο ο διαγωνισμός από τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ για τη σίτιση των μεταναστών; Εν αγνοία της Κυβέρνησης και των φορέων του Νομού; Μήπως, τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ Ν. Σερρών αντικαθιστά την Κυβέρνηση ως προς την διαχείριση της Προσφυγικής κρίσης;

• Κάτω από ποιο καθεστώς διεξήχθη ο διαγωνισμός και με ποια κριτήρια πραγματοποιήθηκε η ανάθεση έργου σίτισης μεταναστών στις Σέρρες; Ποιος ήταν ο αριθμός των συμμετεχόντων στον διαγωνισμό; Κοινοποιήθηκε στην Διαφάνεια;

• Με ποιες προϋποθέσεις και με ποια κριτήρια έγιναν οι προσλήψεις των εργαζομένων, όταν η κόρη είναι η υπεύθυνη και ο πατέρας έχει αναλάβει το έργο σίτισης των μεταναστών;

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.