ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στα «κάγκελα» οι καραμανλικοί

Στηρίζει, εμμέσως πλην σαφώς, Γεωργίου ο Μητσοτάκης

Τέλος στην εσωστρέφεια που προκαλεί στη Ν.Δ., προς ικανοποίηση του Αλέξη Τσίπρα, η υπόθεση Γεωργίου επιχειρεί να βάλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ωστόσο αυτό κάθε άλλο παρά εύκολο είναι καθώς ενώ ο ίδιος έχει και κατά το παρελθόν αναγνωρίσει ευθύνες για το δημοσιονομικό εκτροχιασμό στην κυβέρνηση Καραμανλή, η καραμανλική πτέρυγα αντιμετωπίζει ως χρήσιμο ένοχο για την κατάληξη των μνημονίων τον τέως επικεφαλής της ΕΛ.ΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου.

Ο Πρόεδρος της Ν.Δ. δεν έχει κρύψει την ενόχλησή του ενώ οι απαξιωτικές δηλώσεις στελεχών, όπως ο Λευτ. Αυγενάκης, για όσους σηκώνουν το βάρος της καραμανλικής αφήγησης, όπως ο πρ. Βουλευτής και υπουργός Γ. Μιχελάκης, δεν έγιναν χωρίς έγκριση από την ηγετική ομάδα.

Ο κ. Μητσοτάκης γνωρίζει ότι είναι εξαιρετικά πιθανό να ερωτηθεί σχετικώς σε περίπου δύο εβδομάδες στη Θεσσαλονίκη και ήδη επιχειρείται να οικοδομηθεί μία απάντηση που δεν θα αποξενώνει ούτε την καραμανλική πτέρυγα ούτε βέβαια και τους κεντρώους που προσεγγίζουν το κόμμα.

Και αυτή η απάντηση ναι μεν θα δικαιώνει, ουσιαστικά, το Γεωργίου καθώς η Ν.Δ. θα δηλώνει ότι δεν αμφισβητεί τα στοιχεία, πλην όμως θα σημειώνεται ότι η ανεξαρτησία της ΕΛΣΤΑΤ κατοχυρώθηκε το 2012, δηλαδή επί Σαμαρά!

Ενδεικτικά είναι όσα έλεγαν το σαββατοκύριακο στελέχη της Πειραιώς. Για την δημοσιονομική κατάσταση της χώρας το 2009, σημειώναν ότι «ένα διαχρονικό πρόβλημα ελλείμματος και χρέους, που οξύνθηκε και από την συστημική ευρωπαϊκή και παγκόσμια κρίση του 2007, μετατράπηκε σε κρίση δανεισμού, εξαιτίας, κυρίως, πράξεων και παραλείψεων της τότε Κυβέρνησης του Γ. Παπανδρέου και της λογικής τού “λεφτά υπάρχουν”».
Ως προς τα greek statistics, η διατύπωση αποτυπώνει και την προσπάθεια ισορροπιών: «Η Νέα Δημοκρατία υποστηρίζει τη θεσμική και λειτουργική ανεξαρτησία αρχών, όπως είναι η ΕΛ.ΣΤΑΤ. Κάτι που έπραξε μετά το 2012, όταν και υπήρχε η συγκεκριμένη αρχή. Δεν αμφισβητήσαμε και δεν αμφισβητούμε την εγκυρότητα των στοιχείων της ΕΛ.ΣΤΑΤ. Η Νέα Δημοκρατία, σταθερά και διαχρονικά, δεν παρεμβαίνει και δεν σχολιάζει τη δικαστική εξέλιξη υποθέσεων».

Ο κ. Μητσοτάκης, ωστόσο, βλέποντας και το παιχνίδι που επιχειρεί να στήσει στην πλάτη της ΝΔ και της χώρας ο κ. Τσίπρας θα επισημάνει ότι πέραν όλων αυτών το «ζητούμενο για όλους τους Έλληνες και την Ελλάδα, είναι πώς θα βγάλουμε την πατρίδα μας απ’ την πολύχρονη κρίση και τη συνεχή πτώση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών. Πώς θα πάμε με ασφάλεια μπροστά. Το κύριο, επομένως, δεν είναι οι ευθύνες για το χθες, αλλά το ρεαλιστικό σχέδιο για το σήμερα και το αύριο».

3 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. Ο Μητσοτάκης ειναι βραχυκυκλωμένος στο θέμα της ΕΛΣΤΑΤ και της καινούργιας αγωγής της κυβέρνησης με τους «δικούς » της δικαστικούς που προσπαθουν να διχάσουν την ΝΔ .
  Τελικά θα πρέπει εμφανώς να καταδικάσει τους προηγουμένους καραμανλικούς τρόπους και τα Greek statistics των Αλογοσκούφη- Παπαθανασίου .
  Μην ανησιχεί οτι Εναντιόνεται στο ίδιο του το κομμα .
  Αυτές τις τακτικές ( τουΚαραμανλή και των αλλων μπακάληδων της οικονομίας μας επί Καραμανλή ) υποστήριζε και ο ίδιο στο Τσίπρας . Γιαυτό δεν κέσρισε τον τίτλος του αριςτερου ψάλτη της ΔΕΞΙΑΣ ;
  Γενικά ο Μητςοτάκης σαν πιό μοντέρνος δεξιός πολιτικός οφείλει να ασπασθεί την πρόταση του Παπανδρέου , οταν έλεγε τότε να ματώσουμε όλοι για να βγάλουμε την πατρίδα μας απο τον βούρκο.

 2. Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΣΗΜΕΡΑ.

  ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΠΟΥ ..ΞΕΦΟΥΣΚΩΣΕ Ο ΣΥΡΙΖΑ
  =======================================
  Υπάρχει έστω και ένας(1) ψηφοφόρος του Συριζα που θα συμφωνούσε με όσα κάνει σήμερα η κυβέρνηση σε σχέση με όσα είχε υποσχεθεί ΠΡΙΝ τις εκλογές?
  Δηλαδή αποδεχόμαστε το ξεπούλημα και την προδοσία?

  Το παραμύθι περί φουσκωμένου ελλείμματος το 2009 τελειώνει με υπογραφή ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ
  =========================================================================
  Τι να γράψεις, τι να θυμηθείς και τι να πρωτοδιαλέξεις από το πλήθος των υποσχέσεων, των συκοφαντιών και των εγκλημάτων της αντιπολίτευσης Σαμαρά, Βενιζέλου και Τσίπρα,
  Πρόδωσαν, αποστάτησαν ‘’έχυσαν’’ αίμα και πότισαν το λαό με δάκρυ, οργή και παραμύθια οι άνθρωποι που βρίσκονται στην εξουσία σήμερα όπως και οι Σαμαράδες του χθές.
  Αδίστακτοι, σκλάβοι της εξουσίας και της ιδιοτέλειας, ’’έδωσαν’’ τα πάντα στους κατακτητές και πρόδωσαν πατρίδα, ιερά και όσια, σαν άλλοι συνεργάτες ξένων βαρβάρων εχθρών τούτου του λαού και του τόπου.

  Στο τέλος, και αφού ΄΄εβαψαν’’ τα χέρια τους στο αίμα των 5.000 που αυτοκτόνησαν, αφού συκοφάντησαν και κατέστρεψαν ότι είχε απομείνει και ότι προσπαθούσε να διορθώσει η κυβέρνηση Παπανδρέου, σήμερα δειλοί και ‘’διάσημοι’’ πολιτικοί απατεώνες, ‘’περνούν’’ από τη βουλή ΝΥΧΤΑ τα νομοσχέδια που
  =============================================================================
  αποδεικνύουν πόσο προδότες , εγκληματίες και αδίστακτοι πράκτορες, έχουν γίνει μέχρι να ‘’εξοφλήσουν’’ τα γραμμάτια της προδοσίας και του αίματος.

  Ο Λαός, σήμερα, μπορεί να κρίνει και να αποφασίσει για τη λύση και τον πολιτικό που μπορεί να δικαιώσει τις ελπίδες του.
  Από το επίσημο προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2016
  =================================================
  (…) Η οικονομική προσαρμογή της περιόδου 2010-2014 είχε ως αποτέλεσμα την επίτευξη δημοσιονομικών
  ————————————————————————————————————————————
  στόχων του προγράμματος, δηλαδή της μείωσης του ελλείμματος και της ισοσκέλισης του πρωτογενούς
  ———————————————————————————————————————————————
  ισοζυγίου της Γενικής Κυβέρνησης, και της διόρθωσης του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών. Το έλλειμμα —
  —————————————————————————————————————————————
  της Κυβέρνησης μειώθηκε από 15,2% του ΑΕΠ το 2009 στο 3,5% του ΑΕΠ το 2014,
  =====================================================================–
  ενώ επιτεύχθηκε και οριακό πρωτογενές πλεόνασμα το 2014…

  *Δεν ξέρω πόσοι το θυμούνται πια αλλά υπήρξε κάποτε μια εποχή που Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητοι Έλληνες προσπαθούσαν από κοινού να μας πείσουν ότι η χώρα έφτασε στο πρώτο Μνημόνιο απλώς επειδή το ΠΑΣΟΚ φούσκωσε το έλλειμμα του 2009.

  *Η Νέα Δημοκρατία ήπιε πρώτη το πικρό ποτήρι και έτσι όλοι οι προϋπολογισμοί της εποχής Σαμαρά αναγνωρίζουν το αυτονόητο, ότι δηλαδή δεν υπήρξε η παραμικρή αλλοίωση κι ότι η ζημιά της πενταετίας Καραμανλή ήταν ανυπολόγιστη.

 3. το πιο σύντομο ανέκδοτο – η ανεξαρτησία της ΕΛΣΤΑΤ κατοχυρώθηκε από τη ΝΔ!

  Τι να πρωτοθυμηθούμε άραγε; Τη γαλάζια μαφία των εργαζομένων στην ΕΛΣΤΑΤ που τραμπούκιζε καθημερινά κατά του Γεωργίου ή τον ποταμό λάσπης εναντίον του από γαλάζια στελέχη, ΜΜΕ, υπουργούς, βουλευτές κλπ

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.