MEDIA

Στις «Κορυφές» του OTE HISTORY ο καθηγητής Θεοδόσιος Τάσιος

Ο σπουδαίος Έλληνας καθηγητής, πολιτικός μηχανικός και πολυγραφότατος αρθρογράφος και συγγραφέας, Θεοδόσιος Τάσιος, συνομιλεί με τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη στο νέο επεισόδιο της εκπομπής «Κορυφές», την Τρίτη 30 Αυγούστου στις 22.00.

Ο ομότιμος καθηγητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης της Αρχαίας Τεχνολογίας, «χτίζει» γέφυρες ανάμεσα στη συγγραφή, τη διδασκαλία και τη δημιουργία μεγάλων έργων, εξηγεί τις ομοιότητες της δημιουργικότητας σε διαφορετικά πεδία και αναφέρεται στην αρχαία ελληνική τεχνολογία.

Ο Θεοδόσιος Τάσιος γεννήθηκε στην Καστοριά και σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός στο ΕΜΠ και στο Παρίσι. Σήμερα είναι ομότιμος καθηγητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου,  μέλος της Ακαδημίας Επιστημών του Τορίνο (Ιταλία), αλλά και επίτιμος διδάκτωρ του Πανεπιστημίου της Λιέγης, του Πανεπιστημίου του Νανκίν, του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, του Πανεπιστημίου Κύπρου και της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει δημοσιεύσει 430 επιστημονικές εργασίες και 50 βιβλία σε διάφορες γλώσσες, ενώ το 2013 του απενεμήθη το International Award of Merit In Structural engineering από τη διεθνή Ένωση Γεφυρών και Κατασκευών στη Ζυρίχη.

Οι «Κορυφές» είναι η νέα εκπομπή του ΟΤΕ HISTORY, παραγωγής OTE TV, όπου ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης συνομιλεί, σε μία σειρά συνεντεύξεων ελεύθερης θεματολογίας, με κορυφαίους στο αντικείμενό τους και διεθνώς αναγνωρισμένους Έλληνες. Η εκπομπή προβάλλεται κάθε Τρίτη βράδυ στις 22.00 και σε Β’ προβολή το Σάββατο στις 19.00. Οι συνδρομητές του OTE TV μπορούν να απολαμβάνουν τις «Κορυφές» και μέσω κινητού, tablet ή laptop, από την υπηρεσία OTE TV GO.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.