ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στο Δήμο Καισαριανής περνά το Σκοπευτήριο

Την παραχώρηση του ιστορικού χώρου του Σκοπευτηρίου στον δήμο Καισαριανής για αποκλειστική χρήση 40 ετών προβλέπει τροπολογία που κατέθεσαν και συνυπογράφουν στο νομοσχέδιο για την ξενόγλωσση εκπαίδευση οι συναρμόδιοι υπουργοί Νίκος Φίλης, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Χρίστος Σπίρτζης και Τρύφων Αλεξιάδης.
18-1--17-thumb-large

Η έκταση 463,946 στρεμμάτων είχε συμπεριληφθεί το 2014 στα υπό πώληση «ακίνητα» μέσω του ΤΑΙΠΕΔ, απόφαση που είχε προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας και όχι μόνο. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύτηκε τότε για την παραχώρηση του Σκοπευτηρίου στον δήμο μόλις γίνει κυβέρνηση, κάτι που πραγματοποιείται.

Σκοπός της κυβέρνησης, με βάση την τροπολογία, είναι η ανάδειξη της έκτασης αυτής ως χώρου ιστορικής μνήμης της Εθνικής Αντίστασης, ενώ συμπεριλαμβάνεται και η δημιουργία πάρκου αναψυχής, ψυχαγωγίας και πολιτισμού. Σημειώνεται πως στην τροπολογία αναφέρεται ότι απαγορεύεται η ανέγερση κτισμάτων εντός του συγκεκριμένου τμήματος. Ακόμη ο Δήμος Καισαριανής θα διαχειρίζεται τα παραχωρούμενα δημόσια ακίνητα για τον παραπάνω σκοπό, εφόσον δεν αλλοιώνεται ο χαρακτήρας των ακινήτων αυτών και δεν παρεμποδίζεται η χρήση τους ως ιστορικού μνημείου και πάρκου αναψυχής και επίσης αναλαμβάνει με δικές του δαπάνες την υποχρέωση φύλαξης, καθαρισμού κ.λπ., της έκτασης αυτής. Τα έσοδα του Δήμου από την εκμετάλλευση της έκτασης θα χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για τη συντήρηση και αξιοποίηση.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.