ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνεχίζεται το... φλερτ

Στο Παρίσι με τους σοσιαλιστές ο Τσίπρας

Στο Παρίσι, για τη συνάντηση των Ευρωπαίων Σοσιαλδημοκρατών ηγετών, βρίσκεται ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
tsiprasolant

Ο κ. Τσίπρας είναι ο μόνος ηγέτης από το κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς και συμμετέχει στη συνάντηση ως παρατηρητής.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο κάστρο ντε λα Σελ Σεντ-Κλου (Chateau de la Celle Saint–Cloud), 12 χιλιόμετρα δυτικά του Παρισιού. Στις 12:45 τοπική ώρα θα υπάρξει γεύμα εργασίας των ηγετών, ενώ αμέσως μετά, αναμένεται δήλωση του Γάλου Προέδρου Φρανσουά Ολάντ προς τον Τύπο.

Αντικείμενο της συνάντησης είναι η προσπάθεια να διαμορφωθεί κοινή στάση των προοδευτικών Ευρωπαίων ηγετών στη σύνοδο της Μπρατισλάβα, όπου συγκαλείται στις 16 Σεπτεμβρίου άτυπη Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ, με αντικείμενο το Brexit και τα δεδομένα που διαμορφώνονται στην Ευρώπη μετά τις πρόσφατες εξελίξεις στην Βρετανία.

«Στη συνάντηση του Παρισιού, η ελληνική πλευρά θα εισηγηθεί να υιοθετηθούν από τους προοδευτικούς Ευρωπαίους ηγέτες, ενιαίες θέσεις, στην κατεύθυνση ενίσχυσης της κοινωνικής και αναπτυξιακής ευρωπαϊκής ατζέντας, και οι οποίες περιλαμβάνονται ήδη σε διακηρύξεις του ΕΣΚ, αλλά και του κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς. Ο Αλέξης Τσίπρας θα θέσει, επίσης, το θέμα υιοθέτησης κοινής πολιτικής ασύλου, για όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ», σημείωναν κυβερνητικοί κύκλοι.

Στη συνάντηση, στην οποία θα μετάσχουν και Ευρωπαίοι αξιωματούχοι με αναφορά στο ΕΣΚ, δεν θα παρευρεθεί ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, λόγω των τραγικών συνεπειών του σεισμού στη χώρα του.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. Οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές χαλάνε το παραμύθι Τσίπρα: Δεν του προτείναμε κάτι, στρατηγικό λάθος οι ΑΝΕΛ

  Επιστολή με την οποία βάζει τέλος στα σενάρια συμπόρευσης των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών με τον ΣΥΡΙΖΑ, απέστειλε ο ο πρόεδρος της ομάδας του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

  To ρεπορτάζ της Καθημερινής αναφέρει:
  «Ποτέ δεν προσφέρθηκε μία θέση στην οικογένεια των Ευρωπαίων Σοσιαλδημοκρατών στον Αλέξη Τσίπρα» διευκρινίζει σε απαντητική επιστολή του προς την ομάδα των Ακτιβιστών Σοσιαλδημοκρατών PES Activists ο κ. Τζιάνι Πιτέλα.
  Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, επισημαίνει ότι είχε συνάντηση με τον κ. Τσίπρα στις 23 Σεπτεμβρίου, τονίζοντας ακόμη ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να επιβιώσει μόνο με τις περικοπές του νέου μνημονίου. Όπως χαρακτηριστικά γράφει στην επιστολή του «χρειάζεται επαναδιαπραγμάτευση του χρέους καθώς και νέες επενδύσεις».
  Αναφέρει ότι είπε ξεκάθαρα στον κ. Τσίπρα ότι τη συνεργασία μεταξύ των ΑΝΕΛ και του ΣΥΡΙΖΑ τον βρίσκει αντίθετο, τονίζοντας πως αυτό αποτελεί «στρατηγικό λάθος του πρωθυπουργού το οποίο θα επηρεάσει άσχημα τις μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα.»
  Δεν είναι η πρώτη φορά που άλλα λένε οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι κι άλλα «μεταφράζει» στους Έλληνες ο ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα. Σοσιαλδημοκρατία που να την χειροκροτούν οι Καμμένοι και οι Χαϊκάληδες δεν μπορεί να υπάρξει.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.