ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαμηλοί τόνοι με στόχο τη συμπόρευση, αλλά…

Στο ΠΑΣΟΚ δεν θα δεχθούν αναβολές

Προσηλωμένοι στην επιτυχία του εγχειρήματος της Κεντροαριστεράς δηλώνουν στο ΠΑΣΟΚ, ζητώντας οι όποιες διαδικασίες για το χρονοδιάγραμμα που πρέπει να τεθεί, να ολοκληρωθούν άμεσα και πάντως στα τέλη του μήνα ή το πολύ τις αρχές Σεπτεμβρίου.
pasok_32_2
Στην Χαριλάου Τρικούπη επιμένουν πολύ στο θέμα του χρόνου διαμηνύοντας  προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν πρόκειται να δεχθούν αναβολές, τόσο στο προαναγγελθέν ραντεβού των αρχηγών κομμάτων και κινήσεων του χώρου, όσο και στη λήψη των αποφάσεων.
Όσο για το θέμα της αναλογικότητας, που πολλοί εκτιμούν ότι έχει πειράξει μερίδα στελεχών του Ποταμιού, ειδικά όταν έθεσε το ζήτημα η Φώφη Γεννηματά για το πολιτικό – συντονιστικό όργανο που θα κληθεί να οδηγήσει τον χώρο σε συνέδριο τον Μάρτιο, θυμίζουν με νόημα ότι στο ΠΑΣΟΚ έθεσαν μεν θέμα αναλογικότητας, μαζί όμως με ρήτρα καμίας πλειοψηφίας. «Δεν θέλουμε να δεσμεύσουμε τον επόμενο αρχηγό», λένε στελέχη του κόμματος, σε μία προσπάθεια να καθησυχάσουν τις αγωνίες στελεχών του  Ποταμιού που θεωρούν ότι μπορεί το ΠΑΣΟΚ ως μεγαλύτερο κόμμα, να επιχειρήσει να …ελέγχει τον νέο αρχηγό στον βαθμό που αυτός δεν θα είναι της αρεσκείας του.
Στο μεταξύ, σημείο συμφωνίας φαίνεται να βρέθηκε και στο θέμα της διατήρησης των κομμάτων ως έχουν, τουλάχιστον ως τις επόμενες εκλογές, όποτε και αν γίνουν αυτές, με την όποια συζήτηση γίνεται για ενιαίο κόμμα στο μέλλον, να παραπέμπεται για το διάστημα αμέσως μετά από αυτές.
Σε περίπτωση εκλογικού αιφνιδιασμού πάντως, το προσεχές φθινόπωρο, η Χαριλάου Τρικούπη θα προτείνει κοινή κάθοδο των κομμάτων και φορέων που μετέχουν στο εγχείρημα υπό ενιαίο ψηφοδέλτιο, σεβόμενη πάντως σε κάθε περίπτωση την αυτονομία κάθε φορέα ξεχωριστά. Στην πραγματικότητα, θα προτείνει έναν νέο ‘συνασπισμό’ ή μία ‘ομοσπονδία’ κομμάτων, όπως υπήρξε εξ αρχής η θέση του ΠΑΣΟΚ.
Σε κάθε περίπτωση, με τα μέλη της τετραμελούς επιτροπής (Χρήστος Πρωτόπαπας και Στέφανος Ξεκαλάκης από το ΠΑΣΟΚ και Δημήτρης Τσιόδρας και Παναγιώτης Αβραμίδης από το Ποτάμι) να ξαναπιάνουν εντατικά δουλειά με στόχο την επίλυση των όποιων διαφορών παραμένουν μεταξύ των δύο κοινοβουλευτικών κομμάτων που μετέχουν στο εγχείρημα, στην Χαριλάου Τρικούπη διαβεβαιώνουν ότι θα τηρηθούν παράλληλα χαμηλοί τόνοι, με στόχο να μη δημιουργηθούν προβλήματα και η συμπόρευση να συνεχιστεί κανονικά.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.