ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Μας ενώνει όλους η αξία της ειρήνης»

Στο Ρίο για την Ολυμπιακή Εκεχειρία ο Γιώργος Παπανδρέου

Με στόχο την προώθηση της Ολυμπιακής Εκεχειρίας, συμμετέχει στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, στο Ρίο ντε Τζανέιρο, ο Πρόεδρος του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ Δημοκρατών Σοσιαλιστών και Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γιώργος Α. Παπανδρέου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Κινήματος, στο Ρίο, ο Γιώργος Α. Παπανδρέου είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις με τον Πρόεδρο της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, για μια σειρά ζητήματα, μεταξύ των οποίων, τις εξελίξεις στην Ευρώπη και την πορεία της αριστεράς, τις προοπτικές της Ελληνικής οικονομίας και την τρομοκρατία. Για τις σύγχρονες προκλήσεις με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπη Ευρώπη και ο κόσμος, μίλησε με τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι Μουν, τον Πρόεδρο της Αργεντινής, Μαουρίσιο Μάκρι, τον Πρωθυπουργό της Ιταλίας, Ματέο Ρέντσι και τον Πρωθυπουργό της Ολλανδίας, Μαρκ Ρούτε.

Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται ότι στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, για πρώτη φορά, θα συμμετάσχουν αθλητές πρόσφυγες, ως ROT (Refugee Olympic Team) – Ολυμπιακή Ομάδα Προσφύγων. Η ΔΟΕ, μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, ζήτησε από τις Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές να υποδείξουν αθλητές – πρόσφυγες που πληρούν τις προδιαγραφές για να συμμετάσχουν στους Αγώνες.

Επελέγησαν αρχικά 43 άτομα, που μετά από εντατική προπόνηση, προκρίθηκαν δέκα. Όλοι προέρχονται από εμπόλεμες περιοχές του κόσμου, από τη Συρία, μέχρι το Νότιο Σουδάν. Θα διαγωνιστούν στο τρέξιμο, την κολύμβηση και το τζούντο.

Για το θέμα αυτό, φτάνοντας στη Βραζιλία, ο κ. Παπανδρέου δήλωσε ότι «Η πρωτοβουλία να ενταχθούν αθλητές πρόσφυγες στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο έχει μεγάλη συμβολική σημασία. Έχουμε, ο καθένας μας, την εθνική μας σημαία, αλλά μας ενώνει όλους η αξία της ειρήνης του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ανθρωπιάς». Και συμπλήρωσε: «Υπενθυμίζει σε όλους τις πραγματικές αξίες του Ολυμπισμού, αλλά και την ανάγκη προώθησης της ιδέας της Εκεχειρίας, με όλους τους δυνατούς τρόπους. Μιας ιδέας, που γεννήθηκε στην αρχαία Ελλάδα και αναδεικνύει πως η ευγενής άμιλλα μπορεί να συμβάλλει στην παγκόσμια ειρήνη».

3 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. S. Porky 14:08 06/08/2016

  «Εκεχειρία», ανθροποτητα, κουραφέξαλα και μαλίες!
  Πέφτουν τά realια; Πέφτουν.
  Κάνουν κλινγκι κλίνγκι οι κάσες; κάνουν.
  Τότε τι συζητάμε;
  Αν μου πεις όμως ότι μέ τά ριάλια πού ξόδεψαν για τις φανφάρες και αυτά που έβαλαν στην τσέπη ο Παπανδρέου και οι άλλοι ήταν καλύτερα να έκτιζαν ένα νοσοκομείο γιά τούς τραυματίες και σπίτια για τούς πρόσφυγες και τους λαθρομετανάστες του Τώρα, θά σούλεγα νά το συζητήσουμε.
  Τούς έδωσαν μιά γωνίτσα λέει στο περιθώριο των αγώνων για νάχουν νά λένε και και να καμαρώνουν.
  Άκουσα ακόμη οτι θά έχουν απαίτηση για νά πάρουν και το Νόμπελ
  Ξεφτιλισμένοι Υποκριτές.!!!
  Έχουμε τώρα και τους Μπόγληδες να γράφουν για «εκατονταετηρίδες» ιστορίες του παρελθόντος και για τό μέλλον της πολικής αρκούδας, τήν στιγμή που η ανθρωπότης πνίγεται στην μεσόγειο και ψάχνει για σωσίβιο.

 2. Στην έναρξη των Ολυμπιακών αγώνων του Rio de Janeiro σήμερα, εκτός απο τις φανφάρες, τα φώτα και τις καλυτεχνικές υπερπαραστάσεις που αναμένονται,συν τις υπερεπιδόσεις των αθλητών και αθλητριών στην συνέχεια για δεκαπέντε μέρες από τα περισσότερα μεχρι τώρα κρατη της Γης,
  χρειάζεται να καλλιεργηθεί και το όραμα της ειρήνης μεταξύ των απλών ανθρώπων και των κυβερνήσεων τους στις δύσκολες ημέρες που περνάει η άνθρωπότητα.
  Η ολυμπιακή εκεχειρία ειναι ιδέα πανάρχαιη αλά ειναι και εφικτή για τις σημερινές ανάγκες της ταραγμένης εποχής μας διεθνώς.
  Γιαυτό ο Παπανδρέου δεν το βάζει κάτω.
  Αγωνίζεται από τότε που ενασχολήθηκε με τα Ολυμπιακά δρώμενα στην πρώτη προσπάθεια της χώρας μας στην δεκαετία του ´ 80 να αναλάβει τους Ολυμπιακούς της εκατονταετηρίδας (από την αναγέννηση τους το 1896 από τον Βικέλα ο οποίος ηταν και ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Αθλητικού Συλλόγου Αθηνών και τον Γάλλο Βαρώνο Πιερ ντε Κουμπερτέν ) και που δυστυχώς οι «αθάνατοι» της ΔΟΕ την έδωσαν τότε βλακωδώς στην Άτλαντα.
  Έκτοτε μέσω της ελληνικής αυτής προσπάθειας δημιουργηθηκε η «Ολυμπιακή Εκεχειρία» την οποία υπηρετεί ο ΓΑΠ ανελλιπώς.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.