ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στου Γεωργίου την ποδιά σφάζονται (γαλάζια) παλικάρια

Ευκαιρία να λυθούν παλαιοί αλλά και νέοι λογαριασμοί στο εσωτερικό της κεντροδεξιάς αποτελεί η προχθεσινή απόφαση του Αρείου Πάγου για τη μερική ανάκληση του απαλλακτικού βουλεύματος για τον πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου.
neadimokratia

Η εξέλιξη αποτέλεσε δώρο για τους καραμανλικούς, σταθερός στόχος των οποίων είναι να άρουν τις όποιες ευθύνες της κυβέρνησης Καραμανλή, ειδικά την περίοδο 2007-2009, και να φορτώσουν το σύνολο του μνημονιακού άγους στον Γιώργο Παπανδρέου. Δεν είναι τυχαίο ότι σειρά στελεχών με αναφορές στο καραμανλικό στρατόπεδο, από τον Νικ. Κακλαμάνη και τον Ευ. Αντώναρο μέχρι το Χρ. Ζώη και το Γ. Κουμουτσάκο, εμφανίστηκαν, με διαφορετικούς τόνους είναι η αλήθεια, να μιλούν για πολιτική δικαίωση του Κ. Καραμανλή.

Στον αντίποδα, στελέχη είτε της σαμαρικής πτέρυγας είτε του μητσοτακικού στρατοπέδου εμφανίστηκαν σιωπηλά ενώ ουδεμία επίσημη απάντηση ή σχόλιο υπήρξε από την πλευρά της Συγγρού.

Η υπόθεση Γεωργίου δίνει την ευκαιρία να ξεκαθαρίσουν και εσωκομματικοί λογαριασμοί.

Οι καραμανλικοί δεν ξεχνούν ότι ο Αντ. Σαμαράς κράτησε τον Γεωργίου στη θέση του, αφού άλλωστε ο τελευταίος απολάμβανε και απολαμβάνει της εμπιστοσύνης των θεσμών, και ότι προοδευτικά αποδέχθηκε ότι το έλλειμμα του 2009 έφτασε το 15%, κάτι που συνιστά παραδοχή των ευθυνών της κυβέρνησης Καραμανλή.

Επιπλέον, δεν ξεχνούν ότι και ο νυν Πρόεδρος της Ν.Δ. έχει κατά το παρελθόν, με επίκεντρο το πρόσωπο του νυν Προέδρου της Δημοκρατίας, ασκήσει κριτική στην πολιτική προσλήψεων που ακολούθησε η ΝΔ μέχρι το 2009, αποδεχόμενος έτσι μέρος της ευθύνης για το δημοσιονομικό εκτροχιασμό. Την ίδια στιγμή, αρκετοί εκ των συνομιλητών του Κυρ. Μητσοτάκη, από τον
επικεφαλής της Δράσης Θ. Σκυλακάκη μέχρι το Ποτάμι του Στ. Θεοδωράκη, παίρνουν θέση υπέρ Γεωργίου και εναντίον Καραμανλή, καθιστώντας ακόμη πιο ηλεκτρισμένη την ατμόσφαιρα στο εσωτερικό του κόμματος.

Εφόσον το Συμβούλιο Εφετών, στο οποίο επέστρεψε η υπόθεση Γεωργίου, κρίνει ότι αυτή θα πρέπει να εκδικαστεί τότε είναι βέβαιο ότι η Ν.Δ. θα βρεθεί αντιμέτωπη με μία εξαιρετικά δύσκολη ως προς τη διαχείρισή της εσωτερική αντιπαράθεση.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.