ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίθεση στον Κ. Μητσοτάκη

Σβίγκου: Κόφτη χρειάζεται η Ν.Δ. στη μαύρη προπαγάνδα της

Eπίθεση στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας εξαπολύει η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Το Χωνί».

«Ο κ. Μητσοτάκης ξεπληρώνει γραμμάτια στη διαπλοκή, όπως αποδεικνύεται κι από τη στάση του στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες» αναφέρει, ενώ σε άλλο σημείο σημειώνει ότι «ο αρχηγός της ΝΔ δεν είναι νέος στην πολιτική και υποστηρίζει τις πιο παλιές και φθαρμένες νεοφιλελεύθερες απόψεις που εφαρμόστηκαν, με ολέθριες συνέπειες, για τη χώρα».

Αναφερόμενη στην επικείμενη διαπραγμάτευση για τα εργασιακά, η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι η κυβέρνηση δεν δέχεται «καμία κουβέντα για νέες αντεργατικές ρυθμίσεις», για να συμπληρώσει πως θα δοθεί μάχη για «ουσιαστική επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και προστασία της εργασίας».

Επισημαίνει ότι από τους πρώτους στόχους της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ στη νέα περίοδο είναι η ανακούφιση των ασθενέστερων, η ανάπτυξη με κοινωνικό πρόσημο και η καταπολέμηση της ανεργίας, αλλά και οι μεταρρυθμίσεις στην παιδεία, την υγεία και το κράτος, «όπου στόχος της κυβέρνησης δεν μπορεί παρά να είναι η ουσιαστική αναβάθμιση των δημόσιων δομών και οι βελτιωμένες υπηρεσίες για όλους τους πολίτες». «Κάνουμε ό, τι περνά από το χέρι μας, ώστε να βελτιωθούν οι ζωές των πολιτών και να μετριαστούν οι αρνητικές συνέπειες της πολιτικής που άσκησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, αλλά και να υπάρξει διαφάνεια και νομιμότητα», συμπληρώνει.

Η κ. Σβίγκου απαντά και στη Νέα Δημοκρατία, αναφορικά με την «ανάγνωση» των οικονομικών στοιχείων που κάνει η αξιωματική αντιπολίτευση σε σχέση με τον δημοσιονομικό κόφτη, σημειώνοντας ότι «αν κάποιος χρειάζεται "κόφτη" είναι η ΝΔ στις απερίγραπτες δηλώσεις καταστροφολογίας και μαύρης προπαγάνδας».

Μάλιστα, κάνει λόγο για απύθμενο θράσος τής αξιωματικής αντιπολίτευσης, που «δεν αναγνωρίζει τις ευθύνες της για το πού έφτασε η χώρα με το success story των "ημετέρων" και των ισχυρών».

«Η Νέα Δημοκρατία ζει και αναπνέει με τα πιο καταστροφικά σενάρια για την ελληνική οικονομία και προσεύχεται για την αποτυχία της χώρας. Μιλούσαν για έξοδο της χώρας από το ευρώ, μετά για μη κλείσιμο της αξιολόγησης, τώρα για κόφτη. Θα διαψευστούν για μια ακόμα φορά. Το έχουν συνηθίσει, εξάλλου» προσθέτει η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Για τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών, αναφέρει ότι η ΝΔ αντιπολιτεύεται με μοναδικό της σύνθημα το αίτημα για εκλογές, προσπαθώντας «να συσπειρώσει ένα κόμμα που βρίσκεται σε πρωτοφανές στρατηγικό αδιέξοδο», και «να απαντήσει ταυτόχρονα στους μύχιους πόθους της διαπλοκής για αριστερή παρένθεση και δεξιά παλινόρθωση» και επισημαίνει ότι το αίτημα για εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ όταν ήταν στην αντιπολίτευση «ανταποκρινόταν στη βούληση μιας κοινωνίας που ασφυκτιούσε», ενώ «τώρα ανταποκρίνεται στις επιθυμίες μιας ολιγαρχίας που καταρρέει».

Η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει, επίσης, για άλλη μια φορά, ότι το κυβερνητικό μέτωπο είναι αρραγές. «Από τον περασμένο Σεπτέμβριο και μετά διαβάζουμε και ακούμε συνεχώς για απώλειες στην κυβερνητική πλειοψηφία. Όση βάση είχαν αυτά που ακούγονταν το προηγούμενο διάστημα, άλλο τόση έχουν και σήμερα», επισημαίνει.

Αναφερόμενη στο 2ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, που είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί το φθινόπωρο, η κ. Σβίγκου σημειώνει ότι τα βασικά ερωτήματα που θα απασχολήσουν αυτό το συνέδριο είναι το στρατηγικό σχέδιο για μια Ευρώπη που συνθλίβεται μεταξύ της πολιτικής λιτότητας και της ακροδεξιάς απάντησης στο προσφυγικό, καθώς και το αριστερό κυβερνητικό πρόγραμμα υπό συνθήκες επιτροπείας.

«Ταυτόχρονα, πρέπει να μας απασχολήσει το πώς ο ΣΥΡΙΖΑ, ως πολιτικός φορέας, θα γίνει πιο αποτελεσματικός, γειωμένος στην κοινωνία και τις ανάγκες της, ένα σύγχρονο, πλουραλιστικό και δημοκρατικό κόμμα της Αριστεράς. Η απεύθυνσή μας είναι πρώτιστα στην κοινωνία και στον κόσμο της Αριστεράς, παρόλο που γνωρίζουμε ότι οι οργανωμένες δυνάμεις της αποκλείουν τη σύγκλιση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό δεν σημαίνει, όμως, ότι είναι ανέφικτη η σύγκλιση σε επιμέρους θέματα, στα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει μάχες για την υπεράσπιση των κοινωνικά ασθενέστερων» τονίζει η κ. Σβίγκου.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Η κυρία Σβίγκου μαζί με την αλλη κυρία τραχανοπλαγιά που παριστάνει την κυβερνιτική εκπρόσωπο έχουν βαλθεί να μας τρελάνουν.
    «Κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας, ώστε να βελτιωθούν οι ζωές των πολιτών …» μας λεν.
    Όπως η πολίτης Περιστέρα βελτίωσε την δική της και απο τα ΤΕΙ της Κοζάνης ειναι τώρα στο Μετσόβειο των Αθηνών….,
    Όπως χάριν της μεσολάβησης του Υπουργού της Ναυτηλίας που συνηγόρευε επι τέσσερις ημέρες υπερ του ταχύπλοου, επετεύχθει η ασυμφωνία ανακριτή και εισαγγελέα
    στον Πειραιά και ετσι ο Λυκουρέζος που τον κατηγορούν οτι σκότωσε τέσσερις και τραυμάτισε σοβαρά 5 , εχει καλυτερεύσει την θέση του . Δεν προφυλακίστηκε !
    Εκτός της οικονομίας ειναι και η Δημοκρατία που κινδυνεύει , ΒΛΑΞ !
    Υ

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.