ΚΟΣΜΟΣ

Σκληραίνει τη στάση του ο πρόεδρος της Τουρκίας

Τ.Ερντογάν: Χωρίς βίζα, δεν υπάρχει συμφωνία με την ΕΕ για το μεταναστευτικό

Η συμφωνία της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση για το μεταναστευτικό μπορεί να καταρρεύσει, αν η ΕΕ δεν τηρήσει το δικό της μέρος της συμφωνίας που αφορά την κατάργηση της βίζας, δήλωσε ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στη γαλλική εφημερίδα Le Monde.
erntogan

Τα σχόλια του Ερντογάν αντανακλούν μια στροφή στη στάση του σε μια περίοδο κατά την οποία επικρίνει δυτικούς ηγέτες για την απάντησή τους στην αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου. Ο Ερντογάν τόνιζε μέχρι και τις 26 Ιουλίου ότι θα τηρήσει τις υποσχέσεις της Τουρκίας σε ό,τι αφορά τη συμφωνία για το μεταναστευτικό.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν συμπεριφέρεται με ειλικρίνεια στην Τουρκία», δήλωσε ο Ερντογάν στη Le Monde, σημειώνοντας πως η κατάργηση της βίζας για τους Τούρκους πολίτες υποτίθεται ότι θα ίσχυε από την 1η Ιουνίου.

«Αν τα αιτήματά μας δεν ικανοποιηθούν, τότε οι επανεισδοχές δεν θα είναι πλέον δυνατές», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Επικρίνοντας την απάντηση που έδωσαν η Ουάσινγκτον και Ευρωπαίοι ηγέτες στην απόπειρα πραξικοπήματος, ο Ερντογάν υποστήριξε πως ο τουρκικός λαός εγκαταλείφθηκε από τη Δύση.

«Ολόκληρος ο κόσμος αντέδρασε στην επίθεση εναντίον του Charlie Hebdo. Ο πρωθυπουργός μας συμμετείχε σε μια συγκέντρωση στους δρόμους του Παρισιού», δήλωσε ο Ερντογάν, αναφερόμενος στη φονική επίθεση ισλαμιστών τον Ιανουάριο του 2015 στα γραφεία αυτού του γαλλικού σατιρικού περιοδικού.

«Ήλπιζα πως οι ηγέτες του δυτικού κόσμου θα αντιδρούσαν (στην απόπειρα πραξικοπήματος) με τον ίδιο τρόπο και δεν θα αρκούνταν σε λίγα στερεότυπα», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Τουρκίας.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.