ΚΟΣΜΟΣ

Δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα

Τεράστια πυρκαγιά σε διυλιστήριο στη Νικαράγουα

Η πυρκαγιά ξέσπασε την Τετάρτη, όταν εξερράγη μια δεξαμενή καυσίμων χωρητικότητας 144.000 βαρελιών στο διυλιστήριο της εταιρείας Puma Energy στο Πουέρτο Σαντίνο, 70 χλμ. βορειοδυτικά της Μανάγκουας στη Νικαράγουα.
nicaragua

Την Πέμπτη τη νύχτα, η φωτιά εξαπλώθηκε σε μια δεύτερη δεξαμενή, που επίσης εξερράγη, αναγκάζοντας τους άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας να απομακρυνθούν προσωρινά από την περιοχή, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Canal 8.

Ο καπνός έφθανε σχεδόν τα τρία χιλιόμετρα σε ύψος και μεταφέρθηκε με κατεύθυνση προς τη θάλασσα.

"Προς το παρόν, δεν υπάρχουν ανθρώπινες απώλειες", δήλωσε ο συνδιευθυντής του εθνικού συστήματος πρόληψης καταστροφών (SINAPRED), ο Γκιγιέρμο Γκονσάλες, στο τηλεοπτικό δίκτυο Canal 4. Ο ίδιος κάλεσε τους πολίτες να μην παραμένουν τουλάχιστον ένα χιλιόμετρο μακριά από τον χώρο όπου συνέχιζε να μαίνεται η πυρκαγιά.

Οι κατοικίες που βρίσκονται κοντά στο διυλιστήριο, στις οποίες ζουν περίπου 6.000 άνθρωποι, δεν έχουν υποστεί ζημιές, ανέφερε ακόμη ο Γκονσάλες.

Οι αρχές έχουν θέσει σε ετοιμότητα πολλά κέντρα στέγασης για την περίπτωση που ο άνεμος αλλάξει κατεύθυνση ή η πυρκαγιά απειλήσει κοντινά οικήματα.

Το διυλιστήριο αυτό, το μοναδικό στη Νικαράγουα, αγοράστηκε το 2011 από την εταιρεία Puma Energy, η οποία εδρεύει στην Ελβετία, από την αμερικανική Esso.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.