ΚΟΣΜΟΣ

Για την προεδρία της Γαλλίας

Θέλει να είναι εκ νέου υποψήφιος ο Ολάντ

Ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ δεν έχει ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του για τις προεδρικές εκλογές του 2017 -έστω κι αν οι δημοσκοπήσεις είναι... κάθε άλλο παρά ευνοϊκές- όμως έχει εκφράσει την «επιθυμία» του να είναι και πάλι ο υποψήφιος των Σοσιαλιστών, «εφόσον υπάρχει πιθανότητα νίκης».
hollande12

Στις δημόσιες αναφορές του, ο Ολάντ έχει πει ότι θα αποφασίσει στο τέλος του χρόνου εάν πρόκειται να διεκδικήσει εκ νέου την προεδρία. Ο κανόνας για το κόμμα που έχει την εξουσία στο Παρίσι είναι πως θέτει αυτονόητα υποψήφιο τον εκάστοτε απερχόμενο πρόεδρο, όμως οι Σοσιαλιστές βρίσκονται ακόμη στο κενό για το τι θα κάνουν το 2017.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους Αντονίν Ανρέ και Καρίμ Ρισουλί, οι οποίοι δημοσιεύουν την Παρασκευή το έργο τους «Ιδιωτικές Συζητήσεις με τον πρόεδρο», ο Ολάντ εξέφρασε ξεκάθαρα την προσωπική «επιθυμία» του, όπως ανέφερε, να θέσει υποψηφιότητα.

«Μετά από χρόνια χωρίς προσωπική ζωή, ξέρω τι σημαίνει, όμως έχω την επιθυμία» είπε. «Προσωπικά εκεί κλίνω» είπε, σημειώνοντας ωστόσο ότι προϋπόθεση είναι να υπάρχει πιθανότητα να νικήσει δεύτερη φορά στις προεδρικές κάλπες, όπως σημειώνει η Monde.

Επικαλέστηκε τις «αξίες που υπερασπίστηκε» κατά τη διάρκεια της ηγεσίας του, και είπε πως και η προεδρική μάχη του 2017 θα είναι «μάχη που θα δοθεί επίσης πάνω σε αξίες, δεν εκλέγεις πρόεδρο επειδή έκανε λίγο παραπάνω ή λίγο παρακάτω στο θέμα της ανεργίας».

Κάνοντας ανασκόπηση της θητείας του, ανέφερε επίσης, σύμφωνα με τους συγγραφείς, ότι «στη συνείδηση πολλών Γάλλων, έγινα πρόεδρος της χώρας μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις».

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Για τον Πάπα πάντως δεν υπάρχει το «αν και το εφ” όσον». Αυτός Πάπας είναι, τέρμα και τελείωσε.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.