ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίθεση Θεοδωράκη στην κυβέρνηση

Θέλουν πιο «υπάκουους» διαχειριστές του λόγου

Να βρει τις δικές της ψήφους για να περάσει την πολιτική της στα εργασιακά, καλεί την κυβέρνηση ο Σταύρος Θεοδωράκης, δίνοντας το στίγμα της στάσης που θα κρατήσει από Σεπτέμβρη στο θέμα το Ποτάμι.
theodorakis

Την ίδια ώρα πάντως, εκτιμά ότι η κυβέρνηση δεν θα πάει σε εκλογές, τουλάχιστον όχι πριν δημιουργήσει ένα ‘πιο φιλικό’ σε αυτήν τηλεοπτικό τοπίο. «Θεωρεί ότι πρέπει να έχει πιο “υπάκουους” διαχειριστές του λόγου. Το δεύτερο ζήτημα που το απασχολεί είναι οι άνθρωποι στον κρατικό μηχανισμό, στη δημόσια διοίκηση, στον στρατό, στην αστυνομία παντού. Όταν φέρει εις πέρας αυτές τις δύο προτεραιότητες, μετά θα σκεφτεί τις εκλογές», δήλωσε για το κυβερνητικό στρατόπεδο ο επικεφαλής του Ποταμιού, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στο Μέγαρο Μαξίμου.

Την ίδια στιγμή, ωστόσο, ο κ.Θεοδωράκης κάλεσε με συνέντευξή του στον ρ/σ Παραπολιτικά FM τη ΝΔ να παρουσιάσει πλήρη πρόταση, και όχι γενικόλογες απόψεις, για το πώς θα κυβερνήσει. «Καλό θα είναι αυτοί που θέλουν να είναι εναλλακτική λύση στον ΣΥΡΙΖΑ να μιλήσουν συγκεκριμένα. Να βγουν και να πουν στον κόσμο ποιες είναι οι προτάσεις τους για όλα τα ζητήματα», είπε.

Ερωτηθείς για την προσπάθεια που έχει ξεκινήσει σχετικά με τον διάλογο στο χώρο του Κέντρου, ο Σταύρος Θεοδωράκης δήλωσε αισιόδοξος, με την προϋπόθεση όμως ότι όλοι θέλουν να απαλλαγούν από τις λογικές του παρελθόντος, από τους μηχανισμούς, από τους εγωισμούς και ότι θα συμφωνήσουν να κάνουν μαζί το επόμενο βήμα, ενώ συμπλήρωσε ότι το σημαντικό είναι να υπάρξει μαζική συμμετοχή από τον κόσμο που διατηρεί αποστάσεις από την πολιτική.

«Τον Σεπτέμβρη θα πρέπει να υπάρξει μια οργανωτική συμφωνία, να παρουσιάσει ο καθένας την πρότασή του», είπε, επαναλαμβάνοντας την πάγια θέση του κόμματός του ότι δεν μπαίνει σε "συνεταιρισμούς" απλώς και μόνο για μια εκλογική μάχη. «Μας ενδιαφέρει να γεννήσουμε κάτι καινούργιο και έχουμε ξεκαθαρίσει ότι δεν θα έχει καμία χρησιμότητα για τον ελληνικό λαό απλώς και μόνο τα στελέχη των κομματικών επιτελείων να μπουν μπροστά στην κίνηση αυτή», κατέληξε.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.