• Συγκλονιστική συναυλία Μ. Θεοδωράκη στο Ντίσελντορφ

ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Τηγανίτες με κάππαρη από την Κίμωλο

tiganites-kapari

Υλικά
3½ φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
100γρ. κάππαρη, ξαρμυρισμένη
2 κρεμμυδάκια φρέσκα (ή 1 κρεμμύδι ξερό), ψιλοκομμένα
½ φλιτζάνι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι άνηθο, ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
φυλλαράκια κάππαρης τουρσί, για γαρνίρισμα

Εκτέλεση
Ανακατεύετε το αλεύρι με την κάππαρη, τα κρεμμύδια, τα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι και ρίχνετε όσο νερό χρειάζεται ώστε να γίνει ένας πηκτός χυλός.

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και ρίχνετε το μίγμα κουταλιά-κουταλιά, ψήνοντας τις τηγανίτες μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.

Τις βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και τις μεταφέρετε σε πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Σερβίρετε γαρνίροντας με φυλλαράκια κάππαρης.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης – Food Styling: Elena Jeffrey
Πηγή : www.olivemagazine.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.