ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

Το … φθινόπωρο έρχεται

«Κομβικό» το φθινόπωρο αυτό από κάθε άποψη: Οικονομική, πολιτική, γεωστρατηγική.. Ξεκινώντας ως είθισται από τον δικό μας «μικρόκοσμο», τον Σεπτέμβρη που έρχεται την «κρυάδα» –ως είθισται- θα την πάρουν πρώτα τα ελληνικά νοικοκυριά.

Λογαριασμοί επί λογαριασμών καταχωνιασμένοι στο γραμματοκιβώτιο, από εκείνους των ΔΕΚΟ μέχρι και τα ειδοποιητήρια της Εφορίας για την εξόφληση των δόσεων του φόρου εισοδήματος, αλλά και τον ΕΝΦΙΑ.

Τα «κόκκινα δάνεια» θα βρεθούν και αυτά στο στόχαστρο με τους πλειστηριασμούς να «κοντοζυγώνουν», την ώρα που οι συνταξιούχοι θα ανακαλύψουν πως για ακόμη μία φορά… κάτι λείπει  από τον τραπεζικό τους λογαριασμό.

Πόσα να αντέξει ο έλληνας; Πόσο μάλλον όταν δουλειές δεν «ανοίγουν».. Και ναι μεν το υπουργείο Εργασίας μιλά για ρεκόρ 15ετίας στην «παραγωγή» νέων θέσεων εργασίας, όμως εδώ η μικρή αλλά σημαντική λεπτομέρεια είναι πως η 1 στις 2 νέες θέσεις, αφορούν σε  ευέλικτες μορφές εργασίας. Με άλλα λόγια όσοι βρίσκουν μια δουλειά αμείβονται με χρήματα της … πλάκας.

Με «φόντο» την «κρυάδα» που θα πάρουν οι έλληνες πολίτες, οι οποίοι καλούνται για ακόμη μία φορά να σηκώσουν δυσανάλογο βάρος σε σχέση με αυτό που πράγματι τους αναλογεί, το υπουργείο Οικονομικών είναι αναγκασμένο να μετρά ευρώ – ευρώ τα χρήματα που μπαίνουν στον κρατικό κορβανά: Ο «κόφτης» καραδοκεί !

Και αφού συμβαίνουν όλα αυτά τα ωραία (και ακόμη περισσότερα στην Ελλαδίτσα μας), το πολιτικό σκηνικό θα έχει τους «κλυδωνισμούς» του όπως άλλωστε συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις , πόσο μάλλον όταν το φθινόπωρο θα επιστρέψουν στην χώρα μας και τα γνωστά «παλικάρια» εκπρόσωποι των δανειστών για να θέσουν επί τάπητος ανατροπές σε εργασιακά και δημόσιο.

Το σκηνικό δεν μοιάζει ιδανικό για την Αθήνα που πέρα από τα εσωτερικά της ζητήματα, έχει να διαχειριστεί και άλλα χοντρά θέματα που προκύπτουν στην γειτονιά μας: Το προσφυγικό φυσικά δεν έχει φύγει από το τραπέζι και από την άλλη στην Τουρκία μετά το πραξικόπημα τα πράγματα αλλάζουν δραματικά.

Ο Ταγίπ Ερντογαν αυτή την στιγμή φαντάζει ως ο ακλόνητος ηγέτης της γειτονικής μας χώρας, με ότι αυτό πρακτικά συνεπάγεται στο ξαναμοίρασμα της τράπουλας και τις «λυκοφιλίες» που αναπτύσσονται με τις ισχυρές δυνάμεις του πλανήτη με «φόντο» τον πόλεμο κατά του ISIS.

Και μέσα σε όλα τον Νοέμβρη έχουμε και τις αμερικανικές εκλογές: Το φθινόπωρο έρχεται λοιπόν και η Αθήνα θα πρέπει να κάνει τις κινήσεις της έχοντας πλέον στο μυαλό της και την μεγάλη εικόνα, που η αλήθεια είναι πως θυμίζει κάτι από Game of Thrones..

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.