ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

ΤΟ ΚΡΥΦΟ ΟΠΛΟ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ...

Αναμφίβολα το Φθινόπωρο θα είναι καυτό για την κυβέρνηση. Είναι ισχυρή η πιθανότητα ο Τσακαλώτος να εισηγηθεί, το Νοέμβριο, στον Τσίπρα και νέα έκτακτα μέτρα προκειμένου να είναι επιτυχής η δεύτερη αξιολόγηση, να είναι ισοσκελισμένος ο προϋπολογισμός και να μην ενεργοποιηθεί τον Απρίλιο ο δημοσιονομικός κόφτης. Η κοινωνική ένταση, σχεδόν όλοι προβλέπουν πως θ' ανέβει κατακόρυφα. Η αντιπολίτευση στο σύνολό της -με μικρή ίσως εξαίρεση το κόμμα του Βασίλη Λεβέντη-  θα επιχειρήσει να επωφεληθεί και να εκφράσει την αναστάτωση που θα δημιουργηθεί από την υπερφορολόγηση, τον ΕΝΦΙΑ, την περικοπή των συντάξεων, τις τελικές ρυθμίσεις για τα "κόκκινα δάνεια", τις εργασιακές σχέσεις και τις ασφαλιστικές εισφορές.

Ο πρωθυπουργός το ξέρει και γι' αυτό θα προσπαθήσει, όσο μπορεί, να κερδίσει χρόνο μέχρι να καταλαγιάσουν τα πράγματα. Εξάλλου αν κάτι έμαθε επισκεπτόμενος την Κίνα ο Αλέξης Τσίπρας είναι πως "όταν ο ποταμός που θέλεις να διασχίσεις έχει φουσκώσει και έχουν θολώσει τα νερά του από έντονες βροχές, θα πρέπει να περιμένεις να κοπάσει η βροχή και να καθαρίσει το νερό". Φυσικά, μέχρι να κοπάσει η βροχή των διαμαρτυριών και να καθαρίσει το νερό της αξιολόγησης δεν μπορεί να παραμένει με σταυρωμένα χέρια. Η λύση που προκρίνεται είναι η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ενασχόληση με τα εξωτερικά θέματα και με στόχο να δημιουργηθεί η εικόνα ότι "έξω πάμε καλά".

Μετά τη συμμετοχή του στη Σύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών στο Παρίσι, ακολουθεί η Διάσκεψη των επτά χωρών του Νότου (Ελλάδα, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Κύπρος, Μάλτα) στην Αθήνα, την οποίαν ο Αλέξης Τσίπρας και οι στενοί του συνεργάτες περιμένουν πως και πως καθώς η ρητορική που θα αναπτυχθεί, κυρίως από τους αριστερούς Τσίπρα, Ολάντ, Ρέντσι, Κόστα και Μούσκατ, αλλά και από τους δεξιούς Ραχόϊ και Αναστασιάδη θα είναι κατά της λιτότητας και υπέρ μιας πολιτικής που θα αντιμετωπίζει τις δημοσιονομικές ανισορροπίες και τα προβλήματα υπερχρέωσης μέσα από πρωτοβουλίες και μέτρα που στοχεύουν, πρωτίστως, στην ανάπτυξη, τη μείωση της ανεργίας και τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής των κρατών μελών της Ένωσης.

Οι συνεργάτες του πρωθυπουργού ελπίζουν πως τα συμπεράσματα και η διακήρυξη της "Διάσκεψης των 7" θα τους δώσουν τη δυνατότητα να προπαγανδίσουν πως, μετά τον Ανδρέα Παπανδρέου, είναι ο Αλέξης Τσίπρας αυτός που προσπαθεί να δημιουργηθεί ένα Μέτωπο του Νότου κατά του (πλούσιου και γερμανικού) Βορρά και επομένως να κερδίσουν η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ πόντους στο κεντροαριστερό και όχι μόνον ακροατήριο. Ταυτοχρόνως, ελπίζουν πως εξίσου καλά θα πάει και η συμμετοχή του πρωθυπουργού στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη, όπου θα συμπροεδρεύσει με την Άνγκελα Μέρκελ σε διάσκεψη για το προσφυγικό πρόβλημα, ενώ γίνεται προσπάθεια να συναντηθεί κατ' ιδίαν με τον Μπαράκ Ομπάμα προκειμένου να του ζητήσει, πριν λήξει η θητεία του, να πιέσει τους εταίρους-δανειστές της Ελλάδας να διευθέτησουν, όσο γίνεται πιο σύντομα, το θέμα του χρέους.

Στο Μαξίμου θεωρούν πως η καλή διεθνής εικόνα προσθέτει κύρος και αξιοπιστία στους χειρισμούς που κάνει ή θα κάνει ο πρωθυπουργό στο εσωτερικό της χώρας, όπου τα πράγματα όχι μόνον δεν είναι καλά, αλλά εγκυμονούν και κινδύνους σε περίπτωση που επικρατήσει η άποψη των δανειστών όσον αφορά τα κόκκινα δάνεια και δεύτερον και σπουδαιότερον: παρουσιαστεί τρύπα στα έσοδα και χρειαστεί να ληφθούν πρόσθετα μέτρα το Νοέμβριο. Βεβαίως, το οικονομικό επιτελείο και πρωτίστως ο υφυπουργός Αλεξιάδης διαβεβαιώνουν πως δεν υπάρχει πρόβλημα και οι στόχοι του προϋπολογισμού θα επιτευχθούν. Εξίσου καθησυχαστικός, για τα εργασιακά και ασφαλιστικά θέματα, (ό,τι δηλαδή δεν θα υπάρξουν δυσμενείς ρυθμίσεις για εργαζόμενους και ασφαλισμένους),   εμφανίζεται και ο υπουργός Εργασίας Κατρούγκαλος, ενώ και ο Νίκος Φίλης δηλώνει πως είναι εντελώς αβάσιμοι οι φόβοι που εκφράζονται, από φορείς της εκπαιδευτικής κοινότητας, για προβλήματα στην έναρξη της σχολικής χρονιάς. Αν οι προϊστάμενοι των τριών υπουργείων (Οικονομικών, Εργασίας και Παιδείας) λένε στον πρωθυπουργό να κοιμάται ήσυχος δεν μπορούν να του πουν το ίδιο τρεις άλλοι υπουργοί, οι Μουζάλας (Μετανάστευσης), Τόσκας (Δημόσιας Τάξης) και Κοτζιάς (Εξωτερικών) που ασχολούνται με την προσφυγική - μεταναστευτική κρίση. Οι ροές το πιθανότερο είναι πως, μετά τα γεγονότα στην Τουρκία, θα αυξηθούν και ενδεχομένως να πολλαπλασιαστούν αν μετά τη Συρία ανοίξει, όπως υποστηρίζουν ορισμένοι δυτικοί αναλυτές, και νέο (πολεμικό-τρομοκρατικό) μέτωπο, στο Αφγανιστάν.

Πάντως, κάποια υψηλόβαθμα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ καθώς και σημαντική μερίδα κυβερνητικών βουλευτών δεν συμμερίζονται την αισιοδοξία του Μαξίμου και διαφωνούν με την εικόνα "όλα πάνε καλά" που εκπέμπουν οι περισσότεροι υπουργοί. Θεωρούν πως αυτό γίνεται προκειμένου να διατηρήσουν, ενόψει ανασχηματισμού, (οι τελευταίες πληροφορίες τον τοποθετούν μετά το κομματικό συνέδριο 13-16 Οκτωβρίου) τις καρέκλες τους στο υπουργικό συμβούλιο. Οι απαισιόδοξοι υποστηρίζουν πως πλέον η  κοινωνική κόπωση είναι μεγάλη και η φθορά που έχει υποστεί ο ΣΥΡΙΖΑ ανεπανόρθωτη. Δεν αποκλείουν μάλιστα, αν οι δημοσκοπήσεις είναι ιδιαίτερα αρνητικές, η αντιπολίτευση να ανεβάσει κατακόρυφα τους τόνους της αντιπαράθεσης προκειμένου να ρίξει στο καναβάτσο την κυβέρνηση. Η πολιτική οξύτητα είναι κάτι που το Μαξίμου θέλει να αποφύγει πάση θυσία επειδή φοβάται πως αυτή θα δώσει τη δυνατότητα σε όσους έφυγαν από τον ΣΥΡΙΖΑ (με επικεφαλής τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, τον Παναγιώτη Λαφαζάνη και άλλους, όπως ο Ρούντι Ρινάλντι) να πρωταγωνιστήσουν μαζί με τον ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλες εξωκοινοβουλευτικές ακόμη και αντικοινοβουλευτικές ομάδες σε πράξεις αριστερίστικου πολιτικού ακτιβισμού που μπορούν να αποδειχθούν η σπίθα που θα βάλει φωτιά στον κάμπο της κοινωνικής ηρεμίας.

Οι συνεργάτες του πρωθυπουργού δεν συμμερίζονται τις απαισιόδοξες εκτιμήσεις αφενός επειδή θεωρούν πως οι "στρατηγοί" που έφυγαν από τον ΣΥΡΙΖΑ έχουν μείνει χωρίς στρατό -και η αλήθεια είναι πως τα περισσότερα, και ιδίως τα μεσαία, στελέχη τους απασχολούνται στο κράτος- και αφετέρου γιατί, όπως υποστηρίζουν, "το πολιτικό κλίμα της περιόδου θα διαμορφωθεί κυρίαρχα από τον αγώνα κατά της διαπλοκής, όπως αυτή εκφράζεται στη διαδικασία αδειοδότησης των καναλιών, αλλά και από τα κοινωνικά και πολιτικά ανοίγματα που θα κάνει, με το συνέδριο του, ο ΣΥΡΙΖΑ σε δυνάμεις της κεντροαριστεράς, αλλά και ανεξάρτητες προσωπικότητες. Δεν θα το καθορίσουν ούτε ο Μητσοτάκης, ούτε η Φώφη και ο Σταύρος ούτε βεβαίως, όσο κι αν το θέλουν, η Ζωή κι ο Λαφαζάνης. Θα το καθορίσει ο Αλέξης, με κρυφό όπλο του τον αναβαθμισμένο διεθνώς ρόλο του και την πανηγυρική και χωρίς αντίπαλο επανεκλογή του στο συνέδριο, τον Οκτώβριο, στη θέση του αρχηγού της μεγάλης αριστερής και ριζοσπαστικής παράταξης που συγκροτούμε". Μέλλει, να το δούμε και να αποδειχθεί...

5 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. Η εμπλοκή της ΕΛΣΤΑΤ και οι εκ νέου κατηγορίες εναντίον του Α. Γεωργίου , φαινεται, ακούγεται , μυρίζει , περπατάει, και αγκομαχάει σαν προσπάθεια του Τσίπρα και των επιτελών του για να διχάσουν την ΝΔ.
  Γιατί οπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις ο Μητσοτάκης την έχει φέρε κοντά σε 10 ποσοστιαίες μονάδες μπροστά από το ΣΥΡΙΖΑ .
  Από το Μαξίμου χρησιμοποιούν οι άνθρωποί του την επίδραση της πολιτικής ηγεσίας στην Δικαιοςύνη .
  Με όποια αρρωστημένη της μεριά δέχεται να συναλλαςεται μιά τέτοια δικαιοσύνη , σαν αυτή που βιάστηκε να δηλώσει ασυμφωνία εισαγγελέως μα ανακριτή για την προφυλάκιση το Λυκουρέζου ;
  Ετςι δικαιολογείται και εχει καταφέρει οι κυβερνητικές θέςεις να έχουν προςβαςη στην θεμιδα.
  Πρόςβαςη με ειδικές τοποθετήσεις σε θέση κλειδιά …
  Έτςι βλέπουμε ορισμένους δικαστές στο πρόσταγμα » πήδα»
  Οτι δεν ρωτούν γιατί ;
  αλλά πόσο ψηλά ;
  Κατόπιν τούτου οι Ευρωπαίοι Δανειστές μας που τα ξέρουν αυτά καλύτερα από τους Ελληνες πολίτες , αντιδρούν ….
  Ο Βουτσης και οι συν αυτόν δε, αντί να ζητήσουν να μάθουν την πραγματική λίστα των επιβατών του ταχύπλοου της Αίγινας , π.χ.
  –μην τυχόν και βρίσκονται σε αυτήν συναδελφοι Υπουργοιλ του ΣΥΡΙΖΑ , η π´μερικά βλαστάρια τους —
  αμφισβητούν το γεγονός οτι το μνημονιο του ΤΣΙΠΡΑ και όσα Δυςεκατομυρια Ευρώ δανείστηκε ηδη , ο αντιμνημονιακός αυτός Τσίπρας ,
  Βρίσκονται εν κινδύνω γιατί οι ευρωπαίοι δανειστές μας τα εχουν χαμένα με τις κρίσεις της Ελληνικής Δικαιοσύνης !

 2. ΝΕΟ ΦΙΑΣΚΟ! ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΒΟΜΒΑ από την Κομισιόν για την ΕΛΣΤΑΤ…
  8/29/2016

  Βόμβα από Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Βάσει της Ευρωπαϊκής Συνθήκης τα ελληνικά δικαστήρια είναι αναρμόδια να κρίνουν τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και της Eurostat. Αν ελληνικό δικαστήριο θεωρήσει ότι υπάρχει νομική εμπλοκή, οφείλει να παραπέμψει την υπόθεση αμελητί στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.
  Είναι τόσο άσχετοι με το Ευρωπαϊκό Δίκαιο που ούτε καν ήξεραν που έμπλεκαν με την κουτοπόνηρη (κατα)δίωξη του Γεωργίου.
  Τώρα οδηγούνται σε μέγα φιάσκο.

 3. ΤΙ ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΙ ΑΛΕΞΗΣ ?
  ΞΥΠΝΑ ΛΑΕ ΜΑΣ ΠΗΡΑΝΕ ΧΑΜΠΑΡΙ ΚΑΙ ΑΔΕΙΑΖΟΥΝΕ ΤΟ…ΑΜΠΑΡΙ !!
  Τότε που ο Σαμαράς έλεγε τα ίδια με όσα λέει τώρα ο Τσίπρας
  Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου 2014.
  Βουλή των Ελλήνων. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας απευθύνεται στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του. Είναι κατηγορηματικός και σαφέστατος: «Αν τολμήσουν να ζητήσουν την υπογραφή μας στα μνημόνιά τους, θα πάρουν εκ νέου την απάντηση που πήραν και την προηγούμενη φορά. Ψάξτε αλλού για συνένοχους στο έγκλημα! Εμείς ούτε τις επικύψεις συνηθίζουμε ούτε μας κρατάνε από πουθενά για να μας εκβιάζουν και να απαιτούν την υπογραφή και τη συναίνεσή μας στην πολιτική που καταστρέφει τη χώρα!» διακηρύσσει χωρίς περιστροφές.
  Βουλή των Ελλήνων και πάλι.
  Αυτή τη φορά, αίθουσα της ολομέλειας. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι λάβρος κατά της κυβέρνησης: «Δεν θα γίνουμε συνένοχοι! Oπως απορρίψαμε το μνημόνιο 1, έτσι θα απορρίψουμε και αυτά που προεξοφλούνται με το μνημόνιο 2… Τα μνημόνια είναι η πολιτική δέσμευση για μια επ’ άπειρον ασφυξία της οικονομίας. Αν θέλετε συναίνεση στην ασφυξία, να τη βρείτε αλλού! Πέρυσι βρήκατε άλλους να σας στηρίξουν, φέτος θα είναι πιο δύσκολο λόγω λαϊκής κατακραυγής» δηλώνει αταλάντευτος. Αν όμως νομίζετε ότι αυτός που είπε τα παραπάνω λόγια ήταν ο Αλέξης Τσίπρας σε κάποια προηγούμενη παρέμβασή του στη Βουλή, κάνετε λάθος. Η σκηνή που σας περιγράψαμε στο κοινοβούλιο έχει λάβει χώρα πριν από τρία χρόνια.
  Την Παρασκευή, 11 Φεβρουαρίου 2011.
  Τότε όμως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν ήταν ο Τσίπρας, ήταν ο… Αντώνης Σαμαράς! Ο Σαμαράς είπε λοιπόν τα όσα προαναφέρθηκαν! Το τι έκανε ο ίδιος όταν ανέλαβε την εξουσία είναι μια άλλη, θλιβερή ιστορία, αλλά δύσκολα μπορεί κάποιος να ισχυριστεί στα σοβαρά ότι υπάρχει ουσιαστική διαφορά ανάμεσα σε αυτά που έλεγε τότε ο Αντώνης Σαμαράς και σε αυτά που λέει τώρα ο Αλέξης Τσίπρας!

 4. ΝΜan. 11:55 29/08/2016

  Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ..ΦΩΣ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΣΗΜΕΡΑ.
  ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΠΟΥ ..ΞΕΦΟΥΣΚΩΣΕ Ο ΣΥΡΙΖΑ

  Υπάρχει έστω και ένας(1) ψηφοφόρος του Συριζα που θα συμφωνούσε με όσα κάνει σήμερα η κυβέρνηση σε σχέση με όσα είχε υποσχεθεί ΠΡΙΝ τις εκλογές?
  Δηλαδή αποδεχόμαστε το ξεπούλημα και την προδοσία?
  Το παραμύθι περί φουσκωμένου ελλείμματος το 2009 τελειώνει με υπογραφή ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ
  Τι να γράψεις, τι να θυμηθείς και τι να πρωτοδιαλέξεις από το πλήθος των υποσχέσεων, των συκοφαντιών και των εγκλημάτων της αντιπολίτευσης Σαμαρά, Βενιζέλου και Τσίπρα,
  Πρόδωσαν, αποστάτησαν ‘’έχυσαν’’ αίμα και πότισαν το λαό με δάκρυ, οργή και παραμύθια οι άνθρωποι που βρίσκονται στην εξουσία σήμερα όπως και οι Σαμαράδες του χθές.
  Αδίστακτοι, σκλάβοι της εξουσίας και της ιδιοτέλειας, ’’έδωσαν’’ τα πάντα στους κατακτητές και πρόδωσαν πατρίδα, ιερά και όσια, σαν άλλοι συνεργάτες ξένων βαρβάρων εχθρών τούτου του λαού και του τόπου.
  Στο τέλος, και αφού ΄΄εβαψαν’’ τα χέρια τους στο αίμα των 5.000 που αυτοκτόνησαν, αφού συκοφάντησαν και κατέστρεψαν ότι είχε απομείνει και ότι προσπαθούσε να διορθώσει η κυβέρνηση Παπανδρέου, σήμερα δειλοί και ‘’διάσημοι’’ πολιτικοί απατεώνες, ‘’περνούν’’ από τη βουλή ΝΥΧΤΑ τα νομοσχέδια που αποδεικνύουν πόσο προδότες , εγκληματίες και αδίστακτοι πράκτορες, έχουν γίνει μέχρι να ‘’εξοφλήσουν’’ τα γραμμάτια της προδοσίας και του αίματος.
  Ο Λαός, σήμερα, μπορεί να κρίνει και να αποφασίσει για τη λύση και τον πολιτικό που μπορεί να δικαιώσει τις ελπίδες του.
  Από το επίσημο προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2016
  =================================================
  (…) Η οικονομική προσαρμογή της περιόδου 2010-2014 είχε ως αποτέλεσμα την επίτευξη δημοσιονομικών στόχων του προγράμματος, δηλαδή της μείωσης του ελλείμματος και της ισοσκέλισης του πρωτογενούς ισοζυγίου της Γενικής Κυβέρνησης, και της διόρθωσης του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών. Το έλλειμμα της Κυβέρνησης μειώθηκε από 15,2% του ΑΕΠ το 2009 στο 3,5% του ΑΕΠ το 2014,
  ————————————————————————————
  ενώ επιτεύχθηκε και οριακό πρωτογενές πλεόνασμα το 2014…
  *Δεν ξέρω πόσοι το θυμούνται πια αλλά υπήρξε κάποτε μια εποχή που Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητοι Έλληνες προσπαθούσαν από κοινού να μας πείσουν ότι η χώρα έφτασε στο πρώτο Μνημόνιο απλώς επειδή το ΠΑΣΟΚ φούσκωσε το έλλειμμα του 2009.
  *Η Νέα Δημοκρατία ήπιε πρώτη το πικρό ποτήρι και έτσι όλοι οι προϋπολογισμοί της εποχής Σαμαρά αναγνωρίζουν το αυτονόητο, ότι δηλαδή δεν υπήρξε η παραμικρή αλλοίωση κι ότι η ζημιά της πενταετίας Καραμανλή ήταν ανυπολόγιστη.

 5. «ΦΟΒΑΜΑΙ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ ΘΕΕ ΜΟΥ , ‘’ΕΓΡΑΦΑΝ ΟΙ ΑΘΕΟΙ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΙ»-

  ΑΝ(!) ΤΟΤΕ ..πεινούσαν τα παιδιά σήμερα λογικά θα πρέπει να έχουν…πεθάνει τα μισά.
  Ήταν ψεύτες και συκοφάντες για να ΚΛΕΨΟΥΝ την εξουσία, ή, έλεγαν αλήθεια?
  Σήμερα ποιος μπορεί να εμπιστευθεί αυτούς τους πολιτικούς ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ?
  Διαβάστε τι έγραφαν:
  Τα παιδιά που λιποθυμούν, τα νοικοκυριά που λιμοκτονούν
  Σήμερα ένας μικρός μαθητής λιποθύμησε στην Πάτρα από την ασιτία. Όταν συνήλθε είπε πως για δύο μέρες έβαλε στο στομάχι του μόνο λίγο γάλα… Ένας μόνο, ανάμεσα σε τόσους πολλούς.
  Ήδη από τον πρώτο καιρό του Μνημονίου, σε πολλά σχολεία της Αθήνας είχαν παρατηρηθεί κρούσματα λιποθυμιών στα σχολεία.
  Είμαστε ακόμα στο 2011. Τον Οκτώβριο του ’11 καταγγέλθηκαν κρούσματα λιποθυμίας μικρών μαθητών λόγω ασιτίας σε σχολεία του 6ου διαμερίσματος της Αθήνας. Η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, δήλωσε ότι όποιος μιλάει για πείνα είναι φρικτός λαϊκιστής που επιχειρεί να δημιουργήσει «με ακραίο τρόπο κλίμα ανασφάλειας στα σχολεία».
  Λίγες ημέρες μετά βγήκε ο δήμαρχος Μεσολογγίου και δημοσιοποίησε τις καταγγελίες δασκάλων ότι τουλάχιστον 10 παιδιά πάνε στο σχολείο έτοιμα να λιποθυμήσουν από την πείνα. Μετά ήρθε το Ηράκλειο, όπου ένας δεκατριάχρονος μαθητής λιποθύμησε στον χώρο του σχολείου γιατί είχε δύο μέρες να φάει. Η υπουργός Παιδείας τόσο στην περίπτωση του Μεσολογγίου όσο και του Ηρακλείου σιωπά.
  https://left.gr/news/

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.