ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αρνείται ότι προσδέθηκε σε «άρμα»

Το Ποτάμι δεν θα έμπαινε ποτέ στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Ως κάτι καινούριο και μεταρρυθμιστικό, που θα δίνει απαντήσεις στα προβλήματα της χώρας, περιγράφει τον φορέα που οραματίζεται ως αποτέλεσμα της πορείας ανασυγκρότησης του χώρου μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ ο Σταύρος Θεοδωράκης.
theodorakis1

Ο επικεφαλής του Ποταμιού, μιλά για την ανάγκη συνεργασίας του κόμματός του με όλο το μεταρρυθμιστικό στρατόπεδο, προκειμένου να ξεκινήσει κάτι εντελώς καινούριο,στον αντίποδα της πρότασης που έχει γίνει από την πλευρά της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για ‘συνομοσπονδία δυνάμεων’ στην αρχή τουλάχιστον και ωσότου κριθεί αρκετά ώριμη η μετατροπή του σε ενιαίο φορέα. «Πρέπει κάποιοι να ξεχάσουν τα παλιά λάβαρα, τους παλιούς μηχανισμούς», λέει ο Σταύρος Θεοδωράκης,στέλνοντας το μήνυμα ότι υπάρχει μία νέα γενιά πολιτικών που πρέπει να βγει μπροστά και μία άλλη γενιά πρώην υπουργών που πρέπει αντίθετα να βγουν στη σύνταξη. Σε αυτό το πλαίσιο και προκειμένου αυτό το ‘νέο’ που οραματίζεται στο χώρο να δώσει απαντήσεις στους πολίτες, ο ίδιος δηλώνει εκ νέου την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος αρχηγός σε εκλογή που θα γίνει από τη βάση.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης,αρνήθηκε κατηγορηματικά με συνέντευξή του στον Σκάι ότι το Ποτάμι έχειπροσδεθεί στο ‘άρμα’ της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, ενώ διέψευσε και σενάρια συνεργασίαςτου με τον ΣΥΡΙΖΑ. «Tο Ποτάμι, ανά εποχή, το βλέπει ο καθένας ‘δεμένο’ κάπου.Κάποτε λέγανε ότι είμαστε δεμένοι με τον ΣΥΡΙΖΑ, τώρα λένε ότι είμαστε σεσυμφωνία με τον Μητσοτάκη, το πρόβλημα είναι ότι οι άλλοι κινούνται και εμείςείμαστε σταθεροί. Εμείς υποστηρίζουμε σταθερά μια πολιτική από τότε πουδημιουργηθήκαμε», είπε, χωρίς να αρνείται ότι συμφωνούν σε πολλά πράγματα με τηΝΔ ή με το ΠΑΣΟΚ και με άλλες πολιτικές δυνάμεις, με όλες τους όμως διαφωνούνσε συγκεκριμένες πολιτικές. «Δεν έχουμε τη ρότα που χαράζει ένας άλλος ηγέτης»,υποστήριξε.

Την ίδια ώρα πάντως,ερωτηθείς για το αν θα ήταν διατεθειμένος να διευρύνει την κυβερνητική πλειοψηφία, ο επικεφαλής του Ποταμιού δήλωσε κατηγορηματικά πως το κόμμα του δεν θα έμπαινε ποτέ στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. «Έχουμε ξεκαθαρίσει ότι στο κεντρικό πολιτικό πεδίο δεν θα συνεργαστούμε με τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Θα συνεργαστούμε μόνο σε μικρότερα ζητήματα για βελτιώσουμε τις ζωές των Ελλήνων»,είπε, δίνοντας μεταξύ αστείου και σοβαρού …προτεραιότητα για μία τέτοια κίνηση,στην Ένωση Κεντρώων και τον Βασίλη Λεβέντη.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.