ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Που επενδύει η αξιωματική αντιπολίτευση

Τόσκας, ο καλύτερος σύμμαχος της Νέας Δημοκρατίας

Επένδυση στο νόμο, την τάξη και το θρησκευτικό αίσθημα των πολιτών από την αξιωματική αντιπολίτευση.

Το... ντου των αναρχικών στο μητροπολιτικό ναό της Θεσσαλονίκης αλλά και ο εμπρησμός κατασκευαστικής εταιρείας που ενεπλάκη στην εκκαθάριση των κατειλημμένων κτιρίων της συμπρωτεύουσας έδωσαν, εκ νέου, ώθηση στον επικοινωνιακό λόγο της Νέας Δημοκρατίας.

Η αξιωματική αντιπολίτευση βρήκε την ευκαιρία να ασκήσει σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της και την ανοχή, στα όρια της συνενοχής, που επιδεικνύει σε κινήσεις του, λεγόμενου, ακροαριστερού χώρου.

“Αν τα ίδια πράγματα έκαναν, με δική τους ατζέντα, κάποιοι ακροδεξιοί, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα ζητούσε την παρέμβαση των αρχών;” είναι το ρητορικό ερώτημα που θέτει η Συγγρού, μόνον και μόνον για να καταδείξει ότι οι προνομιακές σχέσεις μέρους του ΣΥΡΙΖΑ με το πολιτικό περιθώριο παραμένουν.

Στη Συγγρού, άλλωστε, δεν κρύβουν ότι οι χειρισμοί του αρμόδιου υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκου Τόσκα και, κυρίως, η σύγκρουσή του με τον ΣΥΡΙΖΑ συνιστούν τα καλύτερα δώρα σε μία περίοδο που η κυβέρνηση επιχειρεί να αλλάξει ατζέντα και η Ν.Δ αναζητά τρόπους διαφοροποίησης από τη μνημονιακή πολιτική που εφαρμόζει, με συνέπεια, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επιμείνει στο πεδίο νόμος και τάξη, κάτι που αναμένεται να υπογραμμίσει και κατά τη σημερινή συνάντησή του με το Δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη. Ο Πρόεδρος της Ν.Δ. αναμένεται να ζητήσει την εφαρμογή του νόμου τόσο για τα κατειλημμένα κτίρια στο κέντρο της πόλης όσο και για την αντιμετώπιση των εστιών ανομίας και εκμετάλλευσης που έχουν δημιουργηθεί, με παράλληλη ενίσχυση της αστυνόμευσης. Όπως σημείωναν από τη Συγγρού, η εικόνα καταστροφών σε κεντρικά σημεία της Αθήνας (κλοπές προτομών, καταστροφή έργων τέχνης) αλλά και η δημιουργία γκέτο ναρκωτικών, όπου οι χρήστες παραμένουν απροστάτευτοι, δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.