ΚΟΣΜΟΣ

Αποφάνθηκε πως λειτουργεί ως «φερέφωνο» της εξέγερσης

Τουρκία: Δικαστήριο διέταξε το κλείσιμο φιλοκουρδικής εφημερίδας

Τουρκικό δικαστήριο αποφάσισε να απαγορεύσει προσωρινά την κυκλοφορία της φιλοκουρδικής εφημερίδας Ozgur Gundem κατηγορώντας την για προπαγάνδα υπέρ του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), που διεξάγει ένοπλο αγώνα εναντίον του τουρκικού κράτους, μετέδωσε το φιλοκυβερνητικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.
ef

Το δικαστήριο αποφάνθηκε πως η εφημερίδα ενεργεί σαν "φερέφωνο" της κουρδικής εξέγερσης, η οποία αναζωπυρώθηκε το περασμένο καλοκαίρι έπειτα από ηρεμία που είχε διαρκέσει περισσότερο από δύο χρόνια.

Ένας τούρκος αξιωματούχος διευκρίνισε ωστόσο, ζητώντας να μην κατονομασθεί, πως το μέτρο αυτό δεν εντάσσεται στο πλαίσιο της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που κηρύχθηκε την επομένη του αποτυχημένου πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου εναντίον του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Τον Μάρτιο οι υπηρεσίες του πρωθυπουργού είχαν ακυρώσει τις δημοσιογραφικές ταυτότητες των δημοσιογράφων της εφημερίδας, η οποία είχε κυκλοφορήσει για πρώτη φορά το 1992 και είχε πολλές προστριβές με τη δικαιοσύνη.

Πρόσφατα ο Ερόλ Οντέρογλου, ο αντιπρόσωπος των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα στην Τουρκία, είχε προφυλακιστεί και στη συνέχεια απελευθερωθεί κατηγορούμενος για "προπαγάνδα υπέρ μιας τρομοκρατικής οργάνωσης" επειδή είχε συμμετάσχει σε μια εκστρατεία αλληλεγγύης προς την Οζγκιούρ Γκιουντέμ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.