ΚΟΣΜΟΣ

Εντάλματα σύλληψης για 120 διευθυντικά στελέχη

Τουρκία: Έφοδος της αστυνομίας σε 44 εταιρείες

Εφόδους σε 44 εταιρείες στην Κωνσταντινούπολη πραγματοποίησε σήμερα η τουρκική αστυνομία, μετά την έκδοση ενταλμάτων για την σύλληψη 120 διευθυντικών στελεχών εταιρειών, στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγεται για το αποτυχημένο πραξικόπημα του περασμένου μήνα, όπως μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.
tourkia-astunomia

Οι εν λόγω εταιρείες κατηγορούνται ότι παρέχουν οικονομική υποστήριξη στο κίνημα του αυτοεξόριστου στις ΗΠΑ μουσουλμάνου ιερωμένου Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο η τουρκική κυβέρνηση κατηγορεί ότι ενορχήστρωσε το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου. Ο ίδιος αρνείται την κατηγορία αυτή.

Καμία από τις εταιρείες στις οποίες επέδραμε η αστυνομία δεν κατονομάζεται. Σύμφωνα με το Anadolu, η αστυνομία άρχισε έρευνες στις περιοχές Ουσκουντάρ και Ουμρανίγιε της Κωνσταντινούπολης, σε κτήρια στα οποία περιλαμβάνονται αυτά μιας μη κατονομαζόμενης εταιρείας συμμετοχών.

Μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου, περισσότεροι από 35.000 άνθρωποι έχουν συλληφθεί στην Τουρκία, εκ των οποίων 17.000 έχουν τεθεί επισήμως υπό κράτηση. Παράλληλα δεκάδες χιλιάδες άτομα έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα στους κόλπους του στρατού, των σωμάτων ασφαλείας και των συστημάτων παιδείας και δικαιοσύνης στο πλαίσιο του κύματος διώξεων στο οποίο έχουν προβεί οι αρχές μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.