ΚΟΣΜΟΣ

Μέρκελ-Ολάντ-Ρέντσι συζητούν για τη μετά το Brexit εποχή

Τριμερής συνάντηση κορυφής τη Δευτέρα στην Ιταλία

Τριμερής συνάντηση κορυφής μετά το Brexit και πριν τη Σύνοδο της Μπρατισλάβας.
tr

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ την ερχόμενη Δευτέρα 22 Αυγούστου, προκειμένου να συζητήσουν τον τρόπο με τον οποίο θα προχωρήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση, μετά την απόφαση της Μεγάλης Βρετανίας να αποχωρήσει από το μπλοκ των 28 χωρών, όπως αναφέρει ο ιστότοπος EurActiv.com.

Η συνάντηση στο νησί Βεντοτένε έρχεται τρεις εβδομάδες πριν από την άτυπη σύνοδο κορυφής της Ε.Ε. στη Μπρατισλάβα, η οποία πρόκειται να πραγματοποιηθεί χωρίς τη Μ. Βρετανία και έχει ως στόχο να χαράξει μια πορεία μετά το Brexit για την Ένωση,

Ο κ. Ρέντσι επέλεξε το μικρό νησί στα ανοικτά της Νάπολης ως τόπο συνάντησης για τις συνομιλίες λόγω του ρόλου που επιτέλεσε το Βεντοτένε στην ίδρυση της ΕΕ, όπως ανέφερε σε δήλωσή της την Τετάρτη η ιταλική κυβέρνηση.

Το νησί λειτούργησε ως φυλακή για τους πολιτικούς αντιπάλους της φασιστικής κυβέρνησης της χώρας κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και ήταν εκεί που οι τρόφιμοι Ερνέστο Ρόσι και Αλτιέρο Σπινέλι συνέγραψαν το «Μανιφέστο Βεντοτένε», το οποίο θεωρείται από πολλούς ως βασική κινητήρια δύναμη πίσω από το κίνημα για την ευρωπαϊκή ενοποίηση.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.