ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

Ένα κοριτσάκι πέντε ετών μεταξύ των θυμάτων-Στους 16 οι τραυματίες

Τέσσερις οι νεκροί από τη σύγκρουση σκαφών ανοιχτά της Αίγινας

Τέσσερις νεκροί και 16 τραυματίες είναι ο θλιβερός απολογισμός της σύγκρουσης ταχύπλοου με τουριστικό σκάφος που σημειώθηκε σήμερα στην περιοχή της Αίγινας.      

Aνάμεσά τους, πιο σοβαρά τραυματισμένη είναι μία γυναίκα 29 ετών αλλοδαπή με μερικό ακρωτηριασμό αριστερής κνήμης, και ένας έφηβος 16 ετών, με τραύματα και επαπειλούμενο αεραγωγό.

Στις 13:20, το κέντρο επιχειρήσεων του υπουργείου Υγείας, ενημερώθηκε για το περιστατικό από τον θάλαμο επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος, και αμέσως τέθηκε σε μέγιστη επιχειρησιακή ετοιμότητα το Κέντρο Υγείας Αίγινας, το Γενικό Νοσοκομείο Νικαίας «Άγιος Παντελεήμων» και το τμήμα αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ, ενώ ενημερώθηκε και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Στο Κέντρο Υγείας Αίγινας διακομίσθηκαν 4 νεκροί – ένα ανήλικο κοριτσάκι 5 ετών και 3 ενήλικες 44 ετών, 58 ετών και 40-50 ετών, αγνώστων μέχρις στιγμής στοιχείων. Μετά την παροχή πρώτων βοηθειών στο κέντρο υγείας Αίγινας, κρίθηκε απαραίτητη η διακομιδή πέντε τραυματιών για περαιτέρω αντιμετώπιση σε νοσοκομεία της Αθήνας. Στο κέντρο υγείας διακομίστηκαν και 16 τραυματίες.

Σε συνεννόηση με τη 2η Υγειονομική Περιφέρεια και το ΕΚΑΒ, οργανώθηκε η διακομιδή πέντε τραυματιών, με πλωτό μέσο στο λιμάνι του Πειραιά, συνοδεία ιδιώτη γιατρού.

Με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ διακομίστηκαν, μία 29χρονη στο νοσοκομείο ΚΑΤ, ένας 16χρονος και 2 ακόμα τραυματίες στο νοσοκομείο Νίκαιας και ένας τραυματίας στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών, λόγω της ιδιότητας του (αστυνομικός). Από τους υπόλοιπους 11 που διακομίστηκαν στο κέντρο υγείας Αίγινας, οι 5 έλαβαν εξιτήριο ενώ οι άλλοι 6 παραμένουν ακόμα για προληπτικούς λόγους. Η κατάσταση των τραυματιών είναι καλή.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.