ΕΛΛΑΔΑ

Σκληρή επιστολή

Βολές Σπίρτζη προς τη διοίκηση του ΟΑΣΘ

Σκληρή επιστολή προς τον ΟΑΣΘ και το συνδικάτο εργαζομένων έστειλε ο υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, μετά το πολυήμερο και επαναλαμβανόμενο «χειρόφρενο» στα μέσα μαζικής μεταφοράς της συμπρωτεύουσας, λέγοντας ότι το Δημόσιο τηρεί τα συμφωνηθέντα και δεν υπάρχει ούτε ένα ευρώ οφειλή. Αντίθετα, κατηγορεί τη διοίκηση του οργανισμού ότι αθετεί τις υποχρεώσεις του και προειδοποιεί ότι θα μπει τέλος στο «πάρτι των επιχορηγήσεων».

«Έχουν εισπραχθεί από τον Εργοδότη σας, στο ακέραιο, όλες οι αντισταθμιστικές καταβολές (επιχορηγήσεις) μέχρι και τον Αύγουστο 2016, βάσει της συμφωνίας Δημοσίου και ΟΑΣΘ που κυρώθηκε με το ν. 4313/2014» υποστηρίζει ο κ. Σπίρτζης, προσθέτοντας ότι το υπουργείο βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων και των διεκδικήσεων τους ειδικά όσον αφορά στην πληρωμή των δεδουλευμένων ενώ προειδοποιεί ότι θα ενημερώσει για το θέμα το υπουργείο Εργασίας.

Ο υπουργός Υποδομών υποστηρίζει επίσης πως «η ισχύουσα συμφωνία τηρείται από το δημόσιο, χωρίς να έχει γνωμοδοτήσει οποιαδήποτε δημόσια αρχή και αρμόδια Υπηρεσία ότι τηρείται και από τον ΟΑΣΘ. Θα γνωρίζετε ότι ο ΟΑΣΘ δεν ενημερώνει, σε πλήρη ασυμφωνία με τις υποχρεώσεις του, τους αρμόδιους Φορείς ούτε επιδεικνύει αξιόπιστα στοιχεία που να αποδεικνύουν είτε ότι τηρεί το μεταφορικό έργο που είναι υποχρεωμένος είτε τις πρόσθετες αποζημιώσεις που διεκδικεί. Δυστυχώς, έχει εθιστεί για δεκαετίες στη χωρίς έλεγχο ικανοποίηση των πρόσθετων διεκδικήσεων».

«Να γνωρίζετε ότι το «πάρτυ» των μη ελεγχόμενων επιδοτήσεων και των άνευ στήριξης, από πλευράς Δημοσίου, διαιτησιών έλαβε τέλος» προσθέτει στην επιστολή.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.