ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνέντευξη στην «Αγορά»

Ξυδάκης: Θα κάνουμε ό,τι απαιτείται για τις γερμανικές αποζημιώσεις

«Θα πράξουμε ό,τι απαιτείται σε διπλωματικό, πρωτίστως, και αν χρειαστεί και σε νομικό επίπεδο για τις γερμανικές αποζημιώσεις», αναφέρει σε σημερινή συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αγορά», ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Ξυδάκης.

Όπως αναφέρει ο κ. Ξυδάκης, η συζήτηση για τις γερμανικές οφειλές «είναι πρωτίστως θέμα ηθικό». «Η Ελλάδα θυσίασε πολλά στον αγώνα κατά του φασισμού. Απαιτείται η πλήρης αποκατάσταση της μνήμης των ανθρώπων που χάθηκαν. Η άλλη πλευρά οφείλει να το αναγνωρίσει», τονίζει.

Σε ό,τι αφορά το προσφυγικό ζήτημα ο κ. Ξυδάκης σημειώνει ότι «αποτελεί ιστορικό φαινόμενο που απαιτεί συντεταγμένη ευρωπαϊκή προσέγγιση» και θεωρεί ότι «η χώρα θα είναι έτοιμη σε περίπτωση αύξησης των προσφυγικών ροών από την Τουρκία».

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών απορρίπτει όλα τα σενάρια για πρόωρες εκλογές, ενώ ερωτηθείς για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης που υπεγράφησαν με την ΠΓΔΜ, επισημαίνει ότι «αποτελούν μία ακόμα απόδειξη ότι οι δύο χώρες μπορούν να συμβιώνουν και να συζητούν αρμονικά σε ένα περιβάλλον, όχι ιδιαιτέρως σταθερό».

«Το ζητούμενο, όμως, είναι η αμοιβαία καλή θέληση. Είναι καιρός να εγκαταλειφθούν οι υπερεθνικιστικές ακρότητες από την πλευρά της FYROM. Οι ιδεολογικές καταχρήσεις της ιστορίας και οι αλυτρωτικές υπερβολές δεν προσφέρουν καμία υπηρεσία στους λαούς, γίνονται σχεδόν πάντα για εσωτερική κατανάλωση», προσθέτει.

2 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. FRIDA. 8:34 21/08/2016

    Ό πρώην υπάλληλος του Γιάννη Αλαφούζου Νίκος Ξυδάκης πάει να κάνει το μαύρο άσπρο.
    Ποιές Γερμανικές αποζημιώσεις υα διεκδικήσεις στα αλήθεια κύριε Ξυδάκη.Εδώ οι Γερμανοί, η Μέρκελ και ο Σόιμπλε σας ελχουν όλη την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στα τέσσερα, σας έχουν πηδήξει κανονικά και σας επιβάλουν όποιο φορολογικό μέτρο θέλουν.Ξυδάκη όταν είσαι στα τέσσερα δεν διεκδικείς απολύτως τίποτα.

  2. ELLHNAS. 0:47 21/08/2016

    Ό Ξυδάκης λέει ψέματα, ακριβώς σαν τον αρχηγό του τον Τσίπρα.Ό Στέφαν Ζάιμπερτ, ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε χθές ότι το θέμα των Γερμανικών αποζημιώσεων που έθειξε ψευδώς ο Αλέξης Τσίπρας, έχει κλείσει οριστικά.Όσο για την μπαρούφα που πέταξε ο Ξυδάκης για αντίσταση κατά του φασισμού, αυτό δεν στέκει γιατί φασίστας έχει αποδειχτεί ο ίδιος και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.Χειρότεροι φασίστες από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν έχει ξαναπεράσει από την Ελλάδα.Κανονικοί προδότες.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.