ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη

Αγαπημένα των ξένων τουριστών τα καραβάκια στον Θερμαϊκό

Τα αγαπούν, κυρίως οι τουρίστες, Έλληνες και ξένοι. Για τρίτη χρονιά τα καραβάκια που διασχίζουν τον Θερμαϊκό ταξίδεψαν τον κόσμο από το λιμάνι και τον Λευκό Πύργο, μέχρι την Περαία και τους Νέους Επιβάτες.

Η πληρότητα στα καραβάκια «Άγιος Γεώργιος» και «Κωνσταντής» άγγιζε τα Σαββατοκύριακα το 80%, ενώ τις καθημερινές κυμάνθηκε γύρω στο 40%.

«Ξεκινήσαμε στις 28 Μαΐου και θα συνεχίσουμε τα δρομολόγια μέχρι τις 18 Σεπτεμβρίου, εκτιμώντας ότι είναι μία καλή περίοδος λόγω της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης», ανέφερε στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ «ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ FM», ο ιδιοκτήτης του πλοίου «Κωνσταντής», Οδυσσέας Αποστόλου.

«Είναι ωραίο να βλέπουμε τα ίδια πρόσωπα να έρχονται και να ξαναέρχονται. Όλο το καλοκαίρι ήταν πολλοί εκείνοι που επέλεγαν τα καραβάκια για να πάνε στις παραλίες του δήμου Θερμαϊκού και να απολαύσουν το μπάνιο τους», σημείωσε και πρόσθεσε ότι περισσότεροι από τους μισούς επιβάτες είναι ξένοι τουρίστες.

«Υπάρχουν ακόμη ορισμένα προβλήματα στις υποδομές, όπως οι σημάνσεις. Εδώ στην προβλήτα 1 -για παράδειγμα- δεν ξέρει ο κόσμος πού να έρθει να μας βρει», επεσήμανε ο κ. Αποστόλου.

Η τουριστική κίνηση κυμάνθηκε περίπου στα ίδια επίπεδα με πέρυσι. Συνολικά, το ταξίδι διαρκεί μία ώρα και τα δρομολόγια ξεκινούν από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης (προβλήτα 1) ανά μία ώρα μέχρι τις 18:00 και ακολούθως στις 17:30 και 20:30.

Από το τους Νέους Επιβάτες, το πρώτο δρομολόγιο ξεκινά στις 9:30 και το τελευταίο στις 20:30.

Το ταξίδι διαρκεί περίπου μία ώρα και το εισιτήριο απλής μετάβασης στοιχίζει 3 ευρώ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.