ΚΟΣΜΟΣ

Σε πολυσύχναστη περιοχή

Αφγανιστάν: Διπλή επίθεση αυτοκτονίας με 24 νεκρούς

Τουλάχιστον 24 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 91 τραυματίστηκαν σε διπλή επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε σήμερα σε μια πολυσύχναστη περιοχή, πολύ κοντά στο υπουργείο Άμυνας του Αφγανιστάν, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας.

Η νέα αυτή επίθεση, που αποδίδεται στους Ταλιμπάν, σημειώθηκε λιγότερο από δύο εβδομάδες μετά από εκείνη που είχε εκδηλωθεί εναντίον του Αμερικανικού Πανεπιστημίου στην πρωτεύουσα Καμπούλ.

Ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας, ο Μοχάμαντ Ραντμάνες, είπε ότι ακούστηκαν δύο εκρήξεις που προέρχονταν από μια περιοχή κοντά σε κυβερνητικά κτίρια και σε μια αγορά, σε πολυσύχναστη διασταύρωση.

Στρατιώτες, αστυνομικοί και πολίτες που έσπευσαν να βοηθήσουν τα θύματα από την πρώτη έκρηξη, πάνω σε μια γέφυρα, σκοτώθηκαν όταν ένας βομβιστής αυτοκτονίας πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος, προκαλώντας τη δεύτερη έκρηξη.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας Μοχάμαντ Ισμαήλ Καούσι, ο αριθμός των θυμάτων ενδέχεται να αυξηθεί.

Την ευθύνη ανέλαβαν οι Ταλιμπάν. Ένας εκπρόσωπός τους, ο Ζαμπιχουλάχ Μουτζάχιντ, ανέφερε στο Twitter ότι στόχος της πρώτης επίθεσης ήταν το υπουργείο Άμυνας και της δεύτερης οι αστυνομικοί.

Ο πρόεδρος του Αφγανιστάν Ασράφ Γάνι καταδίκασε με τον εντονότερο τρόπο την επίθεση. "Οι εχθροί του Αφγανιστάν χάνουν τη μάχη απέναντι στις δυνάμεις ασφαλείας. Για αυτό εξαπολύουν επιθέσεις σε δρόμους, σε πόλεις, σε τζαμιά, σε σχολεία και στους απλούς ανθρώπους", τόνισε.

Οι αρχές του Αφγανιστάν προετοιμάζονται για μια σύνοδο που θα πραγματοποιηθεί τον επόμενο μήνα στις Βρυξέλλες, όπου ξένοι δωρητές αναμένεται να απευθύνουν έκκληση προκειμένου να συνεχιστεί η βοήθεια προς τη χώρα και τα επόμενα χρόνια, καθώς ανησυχούν για την ικανότητα των αφγανικών δυνάμεων ασφαλείας να αντιμετωπίσουν τους Ταλιμπάν.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.