ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατηγορεί το Ποτάμι για κωλυσιεργία

Αυτόνομο ισχυρό φορέα στην Κεντροαριστερά θέλει η Φώφη

Τη συγκρότηση αυτόνομου ισχυρού πολιτικού φορέα στο χώρο της Κεντροαριστεράς που θα είναι σαφώς οριοθετημένος από τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ, επανέλαβε η Φώφη Γεννηματά, μιλώντας στην κοινή συνεδρίαση των κομματικών οργάνων του ΠΑΣΟΚ, της ΔΗΜΑΡ και των Κινήσεων Πολιτών και των βουλευτών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.
fofi

Με σαφείς αιχμές και έντονη κριτική προς την ηγεσία του Ποταμιού η κ. Γεννηματά υποστήριξε ότι « στην «ανοιχτή επιστολή» τους, ανατρέπουν τον βασικό λόγο της δημιουργίας της νέας παράταξης, εγκαταλείποντας την βασική στρατηγική επιλογή του αυτόνομου πολιτικού πόλου, της ιδεολογικής και πολιτικής οριοθέτησης τόσο απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, όσο και απέναντι στη ΝΔ» και συμπλήρωσε ότι «νέος ενιαίος φορέας της κεντροαριστεράς και παράρτημα ή συμπλήρωμα της Ν.Δ., είναι παντελώς ασύμβατες έννοιες για τον χώρο μας»

Θύμισε ότι ανάλογη ήταν η στάση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του ΠΑΣΟΚ στην πρόταση του Γ. Παπανδρέου για να συμπεριληφθεί και ο ΣΥΡΙΖΑ στον διάλογο για την ανασύσταση της κεντροαριστεράς.«Η οριοθέτησή μας απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ είναι σαφής και ξεκάθαρη», ανέφερε.

Για τα επόμενα βήματα η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι «το εγχείρημα της Κεντροαριστεράς πρέπει να μείνει ζωντανό και να προχωρήσει δυναμικά αλλά προϋποθέτει όμως πίστη στους στόχους του και μπέσα μεταξύ όσων συμμετέχουν. Δεν γυρίζουμε πίσω»

Μίλησε για ευθύνες της ηγεσίας του Ποταμιού λέγοντας ότι αντιμετώπισε κωλυσιεργία, διγλωσσία και ανοιχτή αμφισβήτηση με συνεχείς παρεμβάσεις και διαρροές μέσω των ΜΜΕ.«Έγινε σε όλους σαφές ότι η ηγεσία δεν θέλει να προχωρήσει το εγχείρημα και το παραπέμπει στις Ελληνικές καλένδες».

Κάλεσε όλους όσους αποδέχονται ως πολιτικό πλαίσιο την αυτονομία του φορέα να συνδράμουν στην δημιουργία του. Υπογράμμισε μάλιστα:

«Ναι οι πόρτες είναι και θα παραμείνουν ανοιχτές σε όλους όσοι είναι έτοιμοι να απαντήσουν καθαρά στα θεμελιώδη ερωτήματα:Τι λέμε για την Αυτονομία του κοινού εγχειρήματος; Επιμονή σε αυτοδύναμη στρατηγική ή άγχος για συμπληρωματικούς ρόλους στα παιχνίδια πολιτικής εξουσίας;Πώς βλέπει την υπόθεση των πολιτικών συμμαχιών;Ποιες κοινωνικές Αναφορές οφείλουμε να έχουμε;Πώς θα εκπροσωπήσουμε τα κομμάτια της κοινωνίας που οδηγούνται στο περιθώριο;Ποιος είναι ο χαρακτήρας, το πρόσημο των Μεταρρυθμίσεων;»

Ανακοίνωσε πρωτοβουλίες που θα περιλαμβάνουν:

Διάλογο με την κοινωνία, συζήτηση επί του πορίσματος της Επιτροπής Θέσεων και Διαλόγου, όπως και των θέσεων της Συνδιάσκεψής μας, σε ανοιχτές εκδηλώσεις που θα γίνουν σε όλη την Ελλάδα.
Συγκρότηση των Περιφερειακών Οργάνων της Συμπαράταξης, και την ανάληψη πρωτοβουλιών ώστε αυτά μαζί με τα τοπικά κοινωνικά κινήματα, για την ανάπτυξη δικτύων σε όλη την Ελλάδα.

«Είμαστε ανοιχτοί στον διάλογο με όποιον φορέα, κίνηση, ή προσωπικότητα του χώρου το θέλει πραγματικά και αποδέχεται το πλαίσιο που έχει διαμορφωθεί. Αρκεί να θέτουν την κοινή προσπάθεια, πάνω από προσωπικές ή κομματικές σκοπιμότητες», επεσήμανε η κ. Γεννηματά καθώς η επιτυχία του εγχειρήματος της Κεντροαριστεράς συνδέεται άμεσα με την πορεία της χώρας .

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε υψηλούς τόνους κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι επιτείνει τα αδιέξοδα της χώρας με την πολιτική που εφαρμόζει προβλέποντας ότι η χώρα οδηγείται σε επικίνδυνη στασιμότητα. Ζήτησε την παραίτηση της κυβέρνησης και ανέφερε πως «προϋπόθεση για την Εθνική Συνεννόηση, που είναι δική μας θέση και πρόταση, είναι μια άλλη κυβέρνηση με άλλο πρωθυπουργό».

Για τη ΝΔ η κ. Γεννηματά υπογράμμισε πώς η αλλαγή ηγεσίας δεν συνιστά καμία επί της ουσίας αλλαγή στο διαχρονικά συντηρητικό ιδεολογικό, πολιτικό και προγραμματικό πρόσημό της και δεν την απομακρύνει ούτε την απαλλάσσει από τις πολιτικές ευθύνες ούτε της καταστροφικής διακυβέρνησης 2004-2009 ούτε τον αντιμνημονιακό λαϊκισμό των Ζαππείων.

«Εξάλλου ο κ. Μητσοτάκης σε όλα αυτά ήταν εκεί και ούτε μια λέξη αυτοκριτικής έχει ψελλίσει. Σιωπά για το χθες, αρκείται στο να περιγράφει το σήμερα, αδυνατεί να εμπνεύσει για το αύριο, αφήνοντας τον χρόνο να κυλά, περιμένοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πέσει ως «ώριμο φρούτο» », τόνισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

4 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. Γιά αλλη μιά φορά , ελπίζοντας να το κατανοήσεις , Φώφη :
  Κεντροαριστερά με πεντακάθαρο προγραμμα ,παραδείγματα ,συμβολισμούς, ελπίδες και έντιμο δοκιμασμένο εθελοντικό προσωπικό ειναι το ΚΙΝΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ .
  Βάζουμε τις βάσεις και τιην αρχή με αρχές και απο την ιδια την βάση των μελών και φίλων μας “ όχι απλά την θέληση για «αντιπολίτευση σε κάποιους » , αλλά για συνεργασία με όλους όσους συμφωνούν –εμπράκτως όμως — για να σώσουμε την χώρα , χωρίς ανταλλάγματα για μας τους ίδιους .
  Μονον για το κοινο καλό!
  Εσύ είσαι συνηθισμένει με τις καρεκλες που χαρηκες με όλες τις καταστάσεις χρησιμοποιώντας το ΠΑΣΟΚ .
  ΠΟλλές φορές μαλιστα την «βαθιά» εκδοσή του !
  Εμεις´ κάνουμε και εργαζόμαστε και δίχως αυτές τις πολυτέλειες …
  Ας παρατηρήςουν εδώ οι κεντροαριστεροί πολίτες τα μέλη /συνεργάτες του προέδρου μας Παπανδρέου , το οτι για κοντά έξη χρονια δουλεύουν ακατάπαυστα , χωρίς να πληρονονται , χτίζοντας το ΚΙΝΗΜΑ .
  Μηπως ειναι καιρός , έντιμοι ,ενεργοί και αγνοί πολίτες .
  να ενατχθείτε στην προσπάθειά μας , αντί να περιμένετε , τι θα αποφασίσουν οσοι κινούν τα νήματα ,πίσω απο τους αρχηγίσκους που θεωρούν εαυτούς κεντροαριστερούς , μονον οταν εχουν τος καρεκλες τους ;

 2. freeman 21:16 08/09/2016

  Ρε αυτό το σούργελο δεν ήταν ΕΞΑΓΟΡΑΣΜΕΝΗ από τον ΒενιζελοΑΓΑ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ , ως Αναπληρωτής Υπουργός Αμύνης του Σαμαρά , με ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΦΥΣΙΚΑ ΤΩΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΙΚΩΝ της ΝΔ και την περίοδο 06/2012-01/2015 ΔΕΝ ΤΟΛΜΗΣΕ ΝΑ ΨΕΛΛΊΣΕΙ ΟΎΤΕ ΚΟΥΒΕΝΤΑ για τις εγκληματικές ευθύνες του Ραφήνιου Κόπρου το 2005-2009 ?
  Που τα λες αυτά ρε πολιτικά στείρα γίδα ?

  • nikos 0:40 09/09/2016

   freevlax vol.543.456.000 !!!!!!!!

   • freeman 13:07 16/09/2016

    Ρε αυτό το σούργελο η ΔΟΛια ΦωφοΒενιζελού , δεν ήταν ΕΞΑΓΟΡΑΣΜΕΝΗ από τον ΒενιζελοΑΓΑ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ , ως Αναπληρωτής Υπουργός Αμύνης του Σαμαρά , με ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΦΥΣΙΚΑ ΤΩΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΙΚΩΝ της ΝΔ και την περίοδο 06/2012-01/2015 ΔΕΝ ΤΟΛΜΗΣΕ ΝΑ ΨΕΛΛΊΣΕΙ ΟΎΤΕ ΚΟΥΒΕΝΤΑ για τις εγκληματικές ευθύνες του Ραφήνιου Κόπρου το 2005-2009 ?
    Που τα λες αυτά ρε πολιτικά στείρα γίδα ?

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.