ΕΛΛΑΔΑ

Τον Αύγουστο

Αύξηση των αφίξεων στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας

Αύξηση 10,3% σημείωσαν οι αφίξεις από το εξωτερικό στο αεροδρόμιο «Ιωάννης Καποδίστριας» της Κέρκυρας για τον μήνα Αύγουστο, σε σχέση με πέρυσι, εκτινάσσοντας τα ποσοστά επισκεψιμότητας στο νησί από χώρες της Ευρώπης, αλλά και από την Ελλάδα.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων ΥΠΑ Νομού Κέρκυρας, Γιώργος Μαυρωνάς, είναι πολύ σημαντική η αύξηση που παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια του Αυγούστου, καθώς σε σύγκριση με τα περυσινά στοιχεία, στον αερολιμένα Κέρκυρας αποβιβάστηκαν 280.464 επιβάτες, έναντι 254.294 το 2015.

Σύμφωνα με τον κ. Μαυρωνά, αυτή η αύξηση οφείλεται, κυρίως, στην αύξηση των πτήσεων χαμηλού κόστους, που δίνουν την ευκαιρία σε όλο και περισσότερους επιβάτες να επισκεφτούν το νησί της Κέρκυρας.

Την ίδια ώρα, ανοδική τάση παρουσιάστηκε και από τις αφίξεις του εσωτερικού, με τους Έλληνες να «εκτοξεύουν» τα ποσοστά στο 14,6%, σε σχέση με τον περυσινό Αύγουστο.

Στην πρώτη πεντάδα της επισκεψιμότητας για τον τελευταίο μήνα του καλοκαιριού παρέμειναν, οι Βρετανοί με 99.929 επιβάτες, ακολούθησαν οι Γερμανοί με 35.426 επιβάτες, οι Πολωνοί με 24.370 επιβάτες, οι Ιταλοί με 23.728 επιβάτες και οι Γάλλοι με 14.166.

Όπως σημείωσε ο κ. Μαυρωνάς, στις χώρες της Δυτικής και Βόρειας Ευρώπης, η Κέρκυρα βρίσκεται στην κορωνίδα των προορισμών για τις καλοκαιρινές διακοπές, καταλαμβάνοντας περίπου το 65% του τουρισμού στο νησί.

Όσον αφορά συνολικά στο τελευταίο οκτάμηνο, από τον Ιανουάριο έως και σήμερα, η επισκεψιμότητα στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας παρουσιάζει συνολική αύξηση σε σύγκριση με πέρυσι 12,8%, με 963.466 συνολικά αφίξεις, έναντι 859,561 το 2015.

Τα έσοδα κατά τον μήνα Αύγουστο, μόνο από τα τέλη χρήσης και το «σπατόσημο», έφτασαν στα 4.171.785 ευρώ.

Ορμώμενος από τα έσοδα του Αυγούστου, ο πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων ΥΠΑ Νομού Κέρκυρας σχολίασε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και την ανάληψη, από τον Νοέμβρη, των 14 περιφερειακών αεροδρομίων από την εταιρεία Φραπόρτ ΑΕ. «Πρόκειται για μία σύμβαση-ξεπούλημα του εθνικού πλούτου, που θα βλάψει τα τοπικά και τα εθνικά συμφέροντα», είπε χαρακτηριστικά, ενώ επεσήμανε ότι «μετά την πρώτη τετραετία θα προκύψει αύξηση των τελών των αεροδρομίων, που αναπόφευκτα θα επιβαρυνθούν και οι Έλληνες επιβάτες».

Την ίδια ώρα, εν αναμονή βρίσκεται η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, μετά την προσφυγή που κατέθεσε τον περασμένο Νοέμβριο στο Συμβούλιο της Επικρατείας και αφορούσε την ακύρωση των αποφάσεων για τη σύμβαση παραχώρησης, διαχείρισης και εκμετάλλευσης των περιφερειακών αεροδρομίων, για 42 χρόνια, από την κοινοπραξία Fraport-Slentel, κατά το μέρος που σχετίζεται με τα περιφερειακά αεροδρόμια της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.