ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Για τις «ουρές» της πρώτης αξιολόγησης

«Αγώνας δρόμου» της κυβέρνησης για τα 2,8 δισ.ευρώ έως τις 29 Σεπτεμβρίου

Τις επόμενες ημέρες και πριν από τη συνεδρίαση του Euro Working Group στις 29 Σεπτεμβρίου θα έχουν «τακτοποιηθεί» τα ορόσημα της πρώτης αξιολόγησης, ούτως ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία έως το Eurogroup της 10ης Οκτωβρίου για την εκταμίευση της υποδόσης των 2,8 δισ. ευρώ.

Αυτό ανέφεραν πηγές του υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα επίσης με τις οποίες, κατά την τρέχουσα εβδομάδα υπήρξε πολλή μεγάλη πρόοδος με τους εκπροσώπους των θεσμών σε όλα τα θέματα.

Ορισμένα τεχνικά ζητήματα που απομένουν (αφορούν στο Ταμείο αποκρατικοποιήσεων, την εθελούσια αποκάλυψη κεφαλαίων και τις ηλεκτρονικές συναλλαγές) θα επιλυθούν τις επόμενες ημέρες. Οι ίδιοι παράγοντες επεσήμαναν ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η αύξηση της εισπραξιμότητας του ΦΠΑ μέσω κινήτρων για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές. Στο πλαίσιο αυτό θα εξετασθεί και το θέμα του ακατάσχετου λογαριασμού.

Σημειώνεται ότι, οι εκπρόσωποι των θεσμών αναχώρησαν από την Αθήνα, εκτός από την αποστολή του ΔΝΤ που θα παραμείνει και την επόμενη εβδομάδα στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης για την ελληνική οικονομία, βάσει του άρθρου 4 του Ταμείου. Η ενημέρωση αυτή δεν αφορά στη διαδικασία αξιολόγησης στο πλαίσιο του προγράμματος του ESM.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.