ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η απάντηση του πρωθυπουργού στον Ερντογάν

Αλ.Τσίπρας: Επικίνδυνη η αμφισβήτηση της Συνθήκης της Λωζάννης

Η απάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού στον Τούρκο πρόεδρο περί αμφισβήτησης της Συνθήκης της Λωζάννης.
ts

«Η αμφισβήτηση της Συνθήκης της Λωζάννης που ρύθμισε ξεκάθαρα και οριστικά τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, το καθεστώς του Αιγαίου και των νησιών του, είναι επικίνδυνη τόσο για τις σχέσεις των δύο χωρών μας όσο και για την ευρύτερη περιοχή», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ).

«Ανεξάρτητα από τις πραγματικές αιτίες που προκαλούν παρόμοιες δηλώσεις αμφισβήτησης της διεθνούς νομιμότητας, η Ελλάδα δεν πρόκειται να ακολουθήσει αυτόν τον δρόμο. Θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε με συνέπεια και αποφασιστικότητα τον ρόλο της Ελλάδας, ως πυλώνα ειρήνης και σταθερότητας σε μία εύθραυστη περιοχή. Ως χώρας που υπερασπίζεται σταθερά τα κυριαρχικά της δικαιώματα επί τη βάσει του διεθνούς δικαίου», συνέχισε ο πρωθυπουργός.

Το ΚΥΣΕΑ συνεδρίασε με αντικείμενο τη συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων στα Μέτρα Διαβεβαίωσης της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας 2015-2016, την ενεργοποίηση εξοπλιστικών υποπρογραμμάτων, και την επιλογή νέου Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε από τον υπουργό Εξωτερικών, τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, και τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ για τις εξελίξεις όσον αφορά σε ζητήματα ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή.

4 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. ΤΙ ΣΑΜΑΡΑΣ –ΤΙ ΤΣΙΠΡΑΣ

  ΕΔΩ ΕΛΛΑΔΑ ΕΔΩ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΧΩΡΑ!

  ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ 1 ΦΕΦΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013 , ΜΑΣ ΔΙΟΙΚΟΥΝ ΞΕΝΕΣ ΚΑΤΟΧΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ !

  ΣΕ ΝΕΥΡΑΛΓΙΚΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ Ο ΟΛΛΑΝΔΟΣ ΠΟΛ ΚΟΣΤΕΡ !

  ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΤΡΟΠΗ ΜΑΣ!!

  Κι όμως έχουμε κατοχή και κοινοβουλευτική δικτατορία! Μέρκελ οι γερμανοτσολιάδες σου θα πληρώσουν μια μέρα ότι δεινά έφεραν στον λαό μας και την πατρίδα μας!

  Ισχύει από την 1η Φεβρουαρίου,
  ===========================
  αλλά είχε να συμβεί από τα πρώτα μετεμφυλιακά χρόνια – αν είχε συμβεί και τότε σε αυτή τη μορφή, γιατί αυτό που κυρίως συνέβαινε τότε ήταν ότι οι αμερικανοί πρέσβεις συνυπέγραφαν τις κρίσιμες ελληνικές αποφάσεις: να τοποθετηθεί ξένος σε νευραλγική θέση της διοίκησης του ελληνικού κράτους. Αυτό συνέβη τώρα, με την…
  ανακοίνωση της τοποθέτησης του Ολλανδού Πολ Κόστερ στην ηγεσία του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας τoν οποίον μόλις διόρισε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας. …
  Η χώρα πήγε τώρα και τυπικά 60 χρόνια πίσω. Δεν έχει πια ούτε καν το πρόσχημα του αυτοδιοίκητου…..
  ==========================================================================
  Λεπτομέρειες θα μου πείτε;
  Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΤΗΣ »ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ» ..ΤΟΥ καΜένου ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΓΙΑ 99 ΧΡΟΝΙΑ>

  ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΑΙΩΝΑ! Παρέδωσαν τα 4 κλειδιά της χώρας σε ξένους…
  ==============================================
  9/28/2016

  Μετά τη χτεσινή ψήφιση της πλήρους αποικιοποίησης της χώρας από τη συγκυβέρνηση στη Βουλή ας κάνουμε έναν απολογισμό. Τι πλήρωσε η Ελλάδα για να παραμείνουν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ χτες στην εξουσία; Στην πράξη και στην ουσία παρέδωσε τα κλειδιά της διαχείρισης όλης της Οικονομίας και των Εργασιακών σχέσεων σε σχήματα, που δεν θα ελέγχει καμιά ελληνική κυβέρνηση πλέον, αλλά θα ελέγχονται από ξένους για σχεδόν έναν αιώνα. Η χώρα είναι επισήμως ένα κράτος υποτελές, μια αποικία με όλη τη σημασία της λέξης.

 2. ELLHNAS. 8:58 01/10/2016

  Ποιό επικίνδυνος για τους Έλληνες είναι ο ίδιος ο Τσιππρας, παρά η αμφισβήτηση της συνθήκης της Λωζάνης.Εξάλου ο Τσίπρας έχει βρεί τον τρόπο να παραβιάζει κάθε Διεθνή συνθήκη που έχει υπογράψει η Ελλάδα πάντα πρός όφελος των ξένων τοκογλύφων.

 3. Αλέξη !!! ΚΑΠΟΙΑΝΟΥ ΒΡΩΜΟΥΝ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΟΥ !
  =======================================
  Ο Αλέξης θα απαντήσει στον Ερντογάν …τηλεφωνικά?
  Μήπως »άκουσε» ΚΟΖΑΝΗ και όχι Λωζάννη και θέλει να …απαντήσει στον τούρκο, ότι ακόμη δεν ..χιόνισε?
  Είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ σίγουρο ότι η…Λωζάννη δεν βρίσκεται ούτε στη Λέσβο ούτε στη Χίο, στους »χάρτες» που ζήτησε να ενημερωθεί ο Αλέξης.
  Πάντως, ο πρωθυπουργός μας, κάπου έχει ξανακούσει τη λέξη Λωζάννη( Τι Λωζάννη-τι Κοζάνη χιόνια η μια χιόνια και η άλλη) και πιθανόν ο Αλέξης να μπερδεύτηκε ..στα χιόνια, γιατί για να γνωρίζει το τι έγινε στη Λωζάννη, Πότε και από ποιούς σίγουρα δεν θα το ξέρει εκτός ΑΝ(?) τον ενημέρωσε ο Πάνος, που σίγουρα γνωρίζει κάθε πότε…χιονίζει.
  Τώρα, το θέμα των τσάμηδων που »παρουσιάστηκε» κάτω από τόσο περίεργα …φιλελληνικές θέσεις, ειδικά αυτή την εποχή, μας »δημιουργεί» την αίσθηση ότι ο Αλέξης στην Τουρκία ,μάλλον πάλι τα μπέρδεψε …στη μετάφραση ΕΚΤΟΣ αν, είναι τόσο ΒΡΩΜΙΚΟΣ πολιτικά, που συμφώνησε με τον Εντολών να »δημιουργήσουν »εθνικό αντιμάμαλο» και στις δύο απέναντι ακτές, γεγονός που βολεύει και τους δύο αφού ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΖΟΥΝ το λαό τους από τα ασίγαστα προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν.
  Η μέχρι τώρα πορεία και των δύο το ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ.
  Ο Τσίπρας με τον εντελώς Πάνο, είναι σίγουρο, ότι είναι πολύ πιθανόν να μας »παίζουν αυτό το παιχνίδι» αφού το Αιγαίο είναι πλέον χώρος της ΕΕ.
  Τι θα μπορούσε να κάνει ο Τούρκος όταν και ο Ρώσος τον έχει »ενημερώσει»? για το τι θα συμβεί ΑΝ(?) …κατέβει στη θάλασσα να »πλύνει» τα πόδια του.
  Αλέξη !!!! ΚΑΠΟΙΑΝΟΥ ΒΡΩΜΟΥΝ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΟΥ !
  ΜΗΠΩΣ????????

 4. Καραμανλής και Καμμένος στο γάμο του υιού Σαββίδη
  ============================================
  Το κοσμικό γεγονός της χρονιάς ήταν για την Θεσσαλονίκη ο γάμος του γιου του Ιβάν Σαββίδη, Γιώργου, με την εκλεκτή της καρδιάς του, Yana.

  Ως τέτοιο, φυσικά, συγκέντρωσε όλη την «αφρόκρεμα» της πόλης -και όχι μόνο- με την παρουσία του δημάρχου, Γιάννη Μπουτάρη, καθώς και των Κώστα Καραμανλή και Πάνου Καμμένου, μετά των συζύγων τους, να «κλέβουν την παράσταση».

  Φυσικά, από την εντυπωσιακή τελετή στο Πρόχωμα Θεσσαλονίκης δεν θα μπορούσε να λείψει σχεδόν σύσσωμη η οικογένεια του ΠΑΟΚ, με πολλούς παίκτες, μέλη της διοίκησης και του προπονητικού τιμ να δίνουν το «παρών».

  Σύμφωνα με… αυτόπτες και αυτήκοους μάρτυρες, τα βεγγαλικά που χρησιμοποιήθηκαν προς τιμήν του ζεύγους φώτισαν όλο τον ουρανό της Θεσσαλονίκης, ενώ πολλοί θα μπορούσαν να πουν ότι ακόμα περισσότερη λάμψη και από τα πυροτεχνήματα, «προσέφεραν» στο γάμο οι εντυπωσιακές παρουσίες που βρέθηκαν μεταξύ των 600 προσκεκλημένων

  ΣΧΟΛΙΟ: Οι ’’Σοβιετικοί’’ Έλληνες και οι απόγονοι των Κοτσαμπάσηδων

  http://www.protothema.gr/life-style/article/586425/gamos-giorgou-savvidi-karamanlis-kammenos/

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.