ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση στο Μαξίμου με τους παραγωγικούς φορείς

Αλ.Τσίπρας: Κρίσιμοι οι επόμενοι πέντε μήνες

«Φέτος βρισκόμαστε σε μία καμπή και οι επόμενοι μήνες είναι οι πιο κρίσιμοι, γιατί ακριβώς θα σηματοδοτήσουν τη στροφή της οικονομίας σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης», τόνισε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, υποδεχόμενος στο Μέγαρο Μαξίμου τους παραγωγικούς φορείς της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας, ενόψει των εγκαινίων και της επίσκεψής του στην 81η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), στις 10 και 11 Σεπτεμβρίου.
ts

Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι έχει σημασία αυτή η ανάπτυξη να αξιοποιηθεί, να παραχθεί νέος πλούτος, αλλά να κατανεμηθεί με δικαιοσύνη και κυρίως στις υγιείς και παραγωγικές δυνάμεις της οικονομίας, που θα μπορούν αυτήν την παραγόμενη «πίτα» να την πολλαπλασιάσουν.

Ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι η «επόμενη μέρα» στην οικονομία είναι κοντά μας, «δεδομένου ότι έχουμε τους ερχόμενους πέντε μήνες που θα κρίνουν την εξέλιξη της συζήτησης για την απομείωση του χρέους».

«Αυτό μπορεί να μας οδηγήσει στην ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, που βεβαίως θα σηματοδοτήσει μία νέα εποχή, μετά από έξι χρόνια πολύ μεγάλων δυσκολιών, και σε σχέση με τις δυνατότητες δανειοδότησης των επιχειρήσεων», επεσήμανε.

Αναλυτικά, υποδεχόμενος τους φορείς, ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι με την ευκαιρία της ΔΕΘ κάθε χρόνο κάνουμε έναν απολογισμό και έναν προγραμματισμό για την επόμενη χρονιά, για την πορεία της οικονομίας. «Φέτος βρισκόμαστε σε μία καμπή και οι επόμενοι μήνες είναι οι πιο κρίσιμοι γιατί ακριβώς θα σηματοδοτήσουν τη στροφή της οικονομίας σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης», σημείωσε. «Όμως, αυτό από μόνο του δεν αρκεί γιατί κι άλλες φορές είχαμε ανάπτυξη, αλλά σημασία έχει η ανάπτυξη αυτή να αξιοποιηθεί, να παραχθεί νέος πλούτος, αλλά να κατανεμηθεί με δικαιοσύνη και κυρίως στις υγιείς και παραγωγικές δυνάμεις της οικονομίας, που θα μπορούν αυτήν την παραγόμενη "πίτα" να την πολλαπλασιάσουν», πρόσθεσε.

«Ο μεγάλος μας στόχος, πέραν την αναπτυξιακής πορείας και της κανονικοποίησης της οικονομίας, είναι οι θέσεις εργασίας», τόνισε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι με αυτήν την έννοια θεωρεί πως έχει ιδιαίτερη σημασία να έχει την ευκαιρία να συνομιλήσει κατ' ιδίαν με τους παραγωγικούς φορείς της Βόρειας Ελλάδας. Διότι, όπως είπε, «η Βόρεια Ελλάδα μπορεί να γίνει η ατμομηχανή της παραγωγικής ανασυγκρότησης και πρέπει να στηρίξουμε αυτήν την προσπάθεια, όχι με λόγια, αλλά με έργα».

Όπως υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας, η ΔΕΘ, βεβαίως, είναι μία διεθνής έκθεση που σηματοδοτεί την έναρξη της νέας περιόδου κάθε χρόνο μετά τις καλοκαιρινές διακοπές, «όμως αυτήν τη φορά η ΔΕΘ μπορεί να σηματοδοτήσει και την έναρξη ενός ουσιαστικού διαλόγου γαι την επόμενη μέρα στην οικονομία», μίας «επόμενης μέρας» που, όπως είπε, είναι πολυπόθητη, «αλλά ειναι κοντά μας, δεδομένου ότι έχουμε τους ερχόμενους πέντε μήνες που θα κρίνουν την εξέλιξη της συζήτησης για την απομείωση του χρέους». «Αυτό μπορεί να μας οδηγήσει στην ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, που βεβαίως θα σηματοδοτήσει μία νέα εποχή μετά από έξι χρόνια πολύ μεγάλων δυσκολιών και σε σχέση με τις δυνατότητες δανειοδότησης των επιχειρήσεων», σημείωσε. «Συνεπώς, γι' αυτό λέω ότι βρισκόμαστε σε ένα σημείο καμπής», εξήγησε, για να επισημάνει: «Άρα, πρέπει να εστιάσουμε στα πολύ μεγάλα προβλήματα, να τα θέσουμε σε προτεραιότητα προς επίλυση και να προσπαθήσουμε να βρούμε συλλογικά τις καλύτερες δυνατές λύσεις».

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι αναγνωρίζει τη μεγάλη σημασία των επαγγελματικών φορέων και των παραγωγικών δυνάμεων που εκπροσωπούν οι παριστάμενοι στη συνάντηση και τόνισε: «Σας θέλουμε συμμάχους σ' αυτήν τη μεγάλη προσπάθεια για την ανάκαμψη και την παραγωγική ανασυγκρότηση». Τέλος, υπογράμμισε: «Θα προσπαθήσουμε αυτός ο διάλογος να μη γίνεται επετειακά και ευκαιριακά κάθε Σεπτέμβρη που είναι η ΔΕΘ, αλλά να είναι διαρκής, προκειμένου να μπορούμε να βρίσκουμε τις βέλτιστες δυνατές λύσεις πάνω στα προβλήματα που αντιμετωπίζετε και αντιμετωπίζουμε».

Στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, στο Μέγαρο Μαξίμου, εκπροσωπούνται το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος, ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, καθώς και η διοίκηση της ΔΕΘ HELEXPO.

6 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. ΤΟ ‘’ΕΙΔΙΚΟ ΒΑΡΟΣ’’ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.
  =======================================
  Η ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ , Η ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ

  Πως και γιατί ο Γιώργος Παπανδρέου, έπεισε την Ευρώπη και το ΔΝΤ ,ότι η Ελλάδα ‘’δικαιούται’’ οικονομικής βοήθειας και μιας σημαντικής μείωσης χρέους, για να μπορέσει να ‘’σταθεί στα πόδια της’’, αφού οι μέχρι τότε προσπάθειες , και ειδικά το 2010, αποδεικνύουν , ότι ΑΞΙΖΕΙ να ‘’επιβραβευθεί’’ μια τόσο επιτυχημένη προσπάθεια?
  Γίνεται συνείδηση σε όλο τον κόσμο, καθημερινά, η ειλικρίνεια, η εντιμότητα , αξιοπιστία και η εργατικότητα του Γιώργου Παπανδρέου.
  Φίλοι , γνωστοί και αντίπαλοι, παρακολουθούν με θαυμασμό και ζήλεια, την εκτίμηση που τρέφουν όλοι στο πρόσωπο του πιο ΕΝΤΙΜΟΥ Έλληνα πρωθυπουργού.
  *Οι τιτάνιες προσπάθειές του για την ΑΡΣΗ της ρήτρας της ΜΗ αλληλεγγύης των μελών της ΕΕ με άλλα μέλη που είχαν δημοσιονομικά προβλήματα,
  *ο αγώνας του να πείσει τους Ευρωπαίους για την τραγική οικονομική κατάσταση που παρέλαβε, αλλά και για την αδάμαστη θέληση και αποφασιστικότητα να μην ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΟΥΜΕ, απέδειξε σε όλους μας την τύχη και την τιμή να έχουμε αυτόν τον πολιτικό και άνθρωπο, που διδάσκει πολιτική εντιμότητα.

  *Η μείωση χρέους λοιπόν, είναι το λογικό και φυσικό αποτέλεσμα μιας εθνικής –κυβερνητικής προσπάθειας για διαρθρωτικές αλλαγές, νόμους και γενικότερα τα πρώτα ΕΠΙΤΥΧΗ αποτελέσματα!!! που οριοθετούν ένα ευοίωνο και ελπιδοφόρο αύριο, για όλες τις χώρες που έφθασαν στο σκαλοπάτι της χρεοκοπίας.
  *Η μείωση του χρέους εκ μέρους της ΕΕ. ήταν μια προσωπική νίκη και πολιτική κατάκτηση του Γιώργου Παπανδρέου, που απέδειξε ΠΡΩΤΑ!!! ότι αγωνίζεται και θα αγωνισθεί για την επιστροφή της Ελλάδας σε ένα δρόμο ανάπτυξης, ευνομίας, ισονομίας και ΔΙΑΥΓΕΙΑΣ !!!
  *Την μείωση του χρέους κατά 120δις ευρώ, την μείωση των επιτοκίων, την αναβολή πληρωμής του χρέους μέχρι το 2022, την ΚΕΡΔΙΣΕ ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου με το σπαθί του.
  *‘’Χειροπιαστή απόδειξη’’ για τη μείωση χρέους προς την Ελλάδα του Γιώργου Παπανδρέου,
  *απετέλεσαν οι νόμοι,
  *οι διαρθρωτικές αλλαγές ,
  * τα ΠΡΟΣΤΙΜΑ 1.2 δις ευρώ, σε Λάτσηδες και Βαρδινογιάννηδες,
  * η διαύγεια,
  *η φοροδοτική ισότητα,
  *η άρση του τραπεζικού απορρήτου,
  *ο οικονομικός εισαγγελέας,
  *οι νόμοι για την δημοσιοϋπαλληλική ΛΕΡΝΑΙΑ της διαπλοκής.
  *Ναι ! αυτόν το νόμο, που αυθημερόν ακύρωσε και διέγραψε ο Τσίπρας της διαπλοκής, ‘’πατσίζοντας’’ τα φακελάκια με την αγορασμένη ψήφο των φοροφυγάδων και των πελατειακών και βρώμικων ‘’συγχωνεύσεων’’.
  *Αλλά πάνω από όλα η μείωση του ελλείμματος κατά 40% τον πρώτο χρόνο, η αναδιάρθρωση του εμπορικού ισοζυγίου, η ‘’δημιουργία’’ αίθουσας ‘’VIP’’στον Κορυδαλλό για ΟΛΟΥΣ !!! τους μεγαλοφοροφυγάδες.

  Λέει η Μέρκελ κατά την επίσκεψη στην Ελλάδα:
  [[Τρίτη, 9 Οκτωβρίου 2012
  Ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς συναντήθηκε σήμερα, στο Μέγαρο Μαξίμου, με την Καγκελάριο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας κ. Angela Merkel. Ακολουθούν οι δηλώσεις του κ. Σαμαρά και της κ. Merkel:
  (…)Τα επόμενα χρόνια, λοιπόν, θα συνεχιστεί η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και θα πρέπει να δείξουμε πόσο γρήγορα μπορούμε να αναπτυχθούμε και πόσο γρήγοροι μπορεί να είναι οι ρυθμοί ανάπτυξης και πως θα μπορέσει η Ελλάδα να σταθεροποιηθεί.
  Κλείνοντας, θα ήθελα να πω -το ανέφερα και προηγουμένως- υπάρχουν πρόοδοι. *Από το 2009 έως το 2011, το πρωτογενές έλλειμμα από -10% έχει μειωθεί στο – 2%, ένα πρώτο θέμα.
  *Επίσης, το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών έχει εξισορροπηθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό. Όλα αυτά είναι θέματα τα οποία μας δείχνουν με κάθε σαφήνεια ότι πολλά έχουν επιτευχθεί, τα μέτρα, πολλά από τα οποία ήταν αναγκαία για τους ανθρώπους, ήταν πάρα πολύ σκληρά σαν μέτρα, αλλά είμαι απόλυτα πεπεισμένη ότι αυτός ο δύσκολος δρόμος άξιζε τον κόπο.]]

 2. NMan. 16:38 01/09/2016

  Συνέντευξη τύπου στο Ζάππειο
  Αλέξης Τσίπρας: «Τη Δευτέρα η τρόικα τελειώνει»
  ==========================================
  «Θέλουμε έναν ιστορικό θρίαμβο για τον λαό», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας υπερασπιζόμενος τη θέση του για την ανάγκη ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι αυτοδύναμος στη Βουλή, κάτι που, όπως είπε, δεν έχει επιτευχθεί ακόμη.

  Στη συνέντευξη Τύπου στο Ζάππειο, ο κ. Τσίπρας επανέλαβε πολλές φορές ότι τη Δευτέρα η τρόικα τελειώνει, ενώ τόνισε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα τηρήσει τις θεσμικές υποχρεώσεις τής χώρας έναντι της ΕΕ, αλλά όχι τις πολιτικές δεσμεύσεις των προηγούμενων κυβερνήσεων, επικαλούμενος τη λαϊκή ετυμηγορία. Εξέφρασε δε τη βεβαιότητα ότι, μετά τις ανακοινώσεις Ντράγκι, υπάρχουν τα χρονικά περιθώρια για διαπραγμάτευση και ότι μέχρι το καλοκαίρι θα έχει βρεθεί λύση, ενώ ανακοίνωσε ότι το πρώτο του ταξίδι ως πρωθυπουργός θα το κάνει στην Κύπρο.

  Είναι προφανές, είπε ο κ. Τσίπρας, ότι την επόμενη ημέρα δεν θα υπάρχουν μνημόνια, δεν θα υπάρχει τρόικα. Σημείωσε ότι το plan B της τρόικας είναι να υπάρξει μια κυβέρνηση συνεργασίας, ώστε να υπονομευθεί το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, για να υπογραμμίσει ότι η αυτοδυναμία δεν είναι μια αλαζονική θέση, αλλά μια αναγκαία συνθήκη για να σταματήσει η καταστροφική πορεία της χώρας.

 3. ΠΑΡΑΔΟΧΗ! ΥΠΟΚΛΙΝΕΤΑΙ στα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ (και) η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ…
  9/01/2016
  «Η κυβέρνηση έχει πλήρη εμπιστοσύνη στα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και της Eurostat. Η συμφωνία του Ιουνίου εγγυάται και προστατεύει την ανεξαρτησία της ΕΛΣΤΑΤ», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής την ώρα που φουντώνουν οι εξελίξεις για το θέμα του ελλείμματος του 2009… .

 4. Πολλοί Ελληνες πιστεύουν τώρα ότι ο Τσίπρας τους πρόδωσε

  Χρησιμοποιώντας… μουσικολογικούς λόγους με μια αρκετή δόση σημειολογίας, στο τέλος της προεκλογικής εκστρατεία του, ο Αλέξης Τσίπρας, από την Κρήτη, είχε απευθυνθεί στις αγορές και τις είχε απειλήσει ότι θα χορέψουν πεντοζάλη.
  Αυτή την ατάκα θυμήθηκε ο Guardian για να υποδηλώσει τη διάσταση ανάμεσα στην υπόσχεση και τη σκληρή πραγματικότητα. Έξι μήνες μετά, οι αγορές μπορεί να μην χόρεψαν, αλλά πήραν μια ανάσα ανακούφισης μετά τη συμφωνία της Ελλάδας με τους δανειστές.
  Στην Ελλάδα μένει, βέβαια, η λιτότητα και στον Τσίπρα το τύμπανο να παίζει αργούς και πένθιμους σκοπούς. Μετά τις επανειλημμένες υποσχέσεις του Τσίπρας ότι θα τερματίσει τη λιτότητα, το νέο πρόγραμμα διάσωσης ήρθε για να τερματίσει κάθε ψευδαίσθηση, καθώς θα φέρει περισσότερες αυξήσεις φόρων και δυστυχία. «Αν και ο Τσίπρας είχε στην κατοχή του ένα μεγάλο »Όχι», τελικά είπε »Ναι»», αναφέρει το άρθρο.
  Το ρήγμα
  Τα πρώρα ρήγματα που διαγιγνώσει ο Τσίπρας είναι πολιτικά, καθώς στο κόμμα του η φράξια του Παναγιώτη Λαφαζάνη επαναστάτησε, ενώ ο κυβερνητικός εταίρος (ΑΝΕΛ) τάσσεται εναντίον πολλών νόμων που θα φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή. Ωστόσο, η διαφωνία στην ελληνική πολιτική έχει τα όριά της, αναφέρει το άρθρο, και ουσιαστικά στηρίζεται στο γεγονός ότι ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, καίτοι διαφωνεί, δεν προτίθεται να φύγει από τον ΣΥΡΙΖΑ ή ο Πάνος Καμμένος να εγκαταλείψει το υπουργείο του.
  «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο Τσίπρας θα καταφέρει να περάσει τη συμφωνία. Έχει διακομματική στήριξη και επιπλέον δεν υπάρχουν αξιόπιστες εναλλακτικές λύσεις είτε μέσα στο κόμμα του είτε σε κάποιο άλλο κόμμα της πολιτικής σκηνής».
  Στο δρόμο
  Στους δρόμους της Αθήνα, ωστόσο, τα πράγματα είναι διαφορετικά και το άρθρο, ουσιαστικά, εκεί εστιάζει την προσοχή του. Στον τρόπο που υποδέχθηκαν οι απλοί Έλληνες τη συμφωνία. Ο δημοσιογράφος του Guardian πήρε ως την πλατεία Εξαρχείων και ρώτησε μια ομάδα νεαρών τη γνώμη τους. Ένας εξ αυτών, ο Λευτέρης,
  ντυμένος σύμφωνα με το dress code της περιοχής, απαντάει: «Το χειρότερο είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε ως ένα κίνημα ενάντια στις πολιτικές της ΕΕ και της λιτότητας και τώρα μετά το δημοψήφισμα, έφερε αυτή τη συμφωνία. Μπορεί να τους πίεσαν οι ΗΠΑ, δεν μπορώ να καταλάβω. Εξαπατήθηκε το 61% των πολιτών που ψήφισαν »Όχι» στο δημοψήφισμα. Το αντέστρεψε και το έκανε »Ναι». Αυτό δεν είναι τίποτα άλλο από προδοσία του λαού και θα έχει πολιτικό κόστος. Πρόδωσαν τις φτωχότερες τάξεις και για τα επόμενα πέντε χρόνια δεν θα υπάρχει καμία λύση».

  Ωστόσο, ένας φίλος του Λευτέρη,
  μπαίνει στην κουβέντα για να προσθέσει μια πιο δυοίωνη προοπτική: «Τι πέντε χρόνια, πενήντα θέλεις να πεις».
  Προφανής απογοήτευση
  Το άρθρο σημειώνει πως η απογοήτευση είναι κάτι περισσότερο από προφανής. Για δεκαετίες κυβερνούσαν την Ελλάδα δύο κόμματα και η έλευση του ΣΥΡΙΖΑ γκρέμισε το δίπολο με σκοπό να προσφέρει κάτι διαφορετικό. Τώρα, ο Τσίπρας πρέπει να οδηγήσει την Ελλάδα μέσα από τις οδυνηρές στιγμές και να προσπαθήσει να ξανακερδίσει τη χαμένη εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων του.

  Το τρίτο μέλος της ομάδας των νεαρών
  είναι μια νεαρή κοπέλα που λέει με πάθος πως είναι γραφίστρια και θα ήθελε να ανοίξει μια δική της επιχείρηση, αλλά φοβάται τους φόρους που θα πρέπει να πληρώνει. «Δεν έχει σημασία αν θα δουλέψω σκληρά ή όχι. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια ήμουν άνεργη. Πήγα σε πολλές συνεντεύξεις, αλλά όλοι ζητούσαν κοπέλες μέχρι 25 ετών (εγώ είμαι 28) και έδιναν πάρα πολύ λίγα χρήματα. Ο Τσίπρας είπε πως θα βοηθήσει τους νέους να ξεκινήσουν τις δικές τους δουλειές, αλλά με συμφωνία που έφερε, δεν έχω κανένα λόγο να μείνω στην Ελλάδα. Εδώ είναι το σπίτι μου, στην πραγματικότητα δεν θέλω να φύγω, αλλά δεν υπάρχει άλλη λύση».

  Το πρόβλημα που αντιμετωπίζει τώρα ο Τσίπρας είναι διττό: να προχωρήσει μέσα από δύσκολες αποφάσεις και παράλληλα να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη του κόσμου. Δεν είναι εύκολο, αλλά θα επιβιώσει, προδιαγράφει το άρθρο.
  Λίγο πριν ο δημοσιογράφος αποχωρήσει από την ομήγυρη, ο Λευτέρης, ο πρώτος νεαρός τον σταματάει και του λέει:
  «Και μην ξεχάσεις, όταν γράψεις για τον Τσίπρα, να αναφέρεις πως είναι προδότης. Όλοι οι πολιτικοί που ήρθαν πριν από αυτόν, ξέραμε τι ήταν. Νομίζαμε ότι αυτός ήταν διαφορετικός».

 5. Νιώθεις Έλληνας ; Τον Τσίπρα τον ρώτησες;
  ________________________________________
  2/20/2012
  Δήλωση του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, για τη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup και την προοπτική να εγκριθεί το PSI:

  Αφού λοιπόν οι εταίροι και οι πιστωτές διασφαλίστηκαν έναντι πιθανής χρεοκοπίας της Ελλάδας οικονομικά αλλά και νομικά,
  σήμερα με την απόφαση τους οργανώνουν τη χρεοκοπία με τέτοιον τρόπο έτσι ώστε το όλο βάρος να πέσει στον ελληνικό λαό, στην ελληνική κοινωνία και οι ίδιοι μαζί με τους τραπεζίτες να….

  …διασωθούν.
  Τα επιχειρήματα του κ Σόιμπλε που μέσα από τις συνεντεύξεις του ασκεί έντονη κριτική και επιτίθεται στους Έλληνες δεν είναι καινούρια.
  Όλο το προηγούμενο διάστημα τα ακούγαμε από τον κ. Παπαδήμο, τον κ. Βενιζέλο, τον κ. Παπανδρέου και τον κ. Σαμαρά.
  Μπορεί οι Ευρωπαίοι να λένε ότι είμαστε όλοι έλληνες, αλλά μάλλον κάποιοι Έλληνες δεν είναι και τόσο Έλληνες. Αυτοί που μας κυβερνούν.

  Σχόλιο: Όχι-όχι, ο Αλέξης Τσίπρας δεν είναι ένας ακόμα εθνικιστής φασίστας. Απλά αποφάσισε να μοιράσει πιστοποιητικά ελληνικότητας και μάλλον όσοι δεν συμφωνούμε με τις απόψεις του, είμαστε λιγότερο Έλληνες.

  Αν πάντως 100% Έλληνας σημαίνει να συμφωνείς με τον 15χρονο ηγετίσκο του ΣΥΡΙΖΑ, προτιμώ να νιώθω …τουρκόσπορος.

 6. ΟΙ..ΑΠΑΤΕΩΝΙΕΣ ΚΑΙ Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΑΠΕΔΕΙΞΑΝ ΤΗΝ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ

  ‘’Ετσι λήστεψαν τον λαό’’ οι δολοφόνοι τόσων αυτόχειρων
  Θα γίνει πράξη το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ?
  -Γιατί είναι χρέος μας :
  Το δωρεάν ρεύμα σε 300.000 νοικοκυριά.
  Το επίδομα σίτισης σε 300.000 άπορες οικογένειες.
  **Η δωρεάν ιατρική περίθαλψη.
  *Η δραστική μείωση συμμετοχής στην φαρμακευτική δαπάνη.

  H επιδότηση στέγασης σε 25.000 οικογένειες.
  **Η 13η σύνταξη σε συνταξιούχους με σύνταξη ως 700 ευρώ.
  *Η κάρτα μετακίνησης σε άνεργους και άπορους.
  *Η κατάργηση της εξίσωσης φόρου πετρελαίου θέρμανσης/ κίνησης.
  *Είναι χρέος μας να τερματίσουμε τον εφιάλτη της ανεργίας που πνίγει τις πιο δημιουργικές δυνάμεις του λαού μας.
  *Για να μην αναγκάζονται οι νέοι μας να φεύγουν στο εξωτερικό.
  *Για να ανοίξουν δουλειές.
  Για αυτό και προτείνουμε :
  **Κατώτατος μισθός στα €751.
  *Αποκατάσταση των συλλογικών συμβάσεων και του εργατικού δικαίου.
  **Κατάργηση των ρυθμίσεων για τις μαζικές απολύσεις.
  **Σχέδιο για 300.000 νέες θέσεις εργασίας.

  ΣΧΟΛΙΟ: Κι ύστερα ο πανηλίθιος ,ψεύτης και συκοφάντης καΜένος, μιλά για πολιτικούς ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ,πιθανόν κοιτώντας τον καθρέφτη τους.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.