ΚΟΣΜΟΣ

Θύματα άμαχοι και παιδιά

Oι δυνάμεις του Ασαντ κατέλαβαν περιοχή στο Χαλέπι - Πάνω από 100 οι νεκροί από μπαράζ βομβαρδισμών

Πολεμικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν σήμερα νέα σειρά επιδρομών στις ελεγχόμενες από τους αντάρτες συνοικίες του Χαλεπίου σύμφωνα με πηγές των ανταρτών, έναν διασώστη και το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
xalepi

Οι δυνάμεις του συριακού καθεστώτος κατέλαβαν μια περιοχή που ήταν υπό τον έλεγχο των ανταρτών στα βόρεια του Χαλεπιού, ανακοίνωσαν το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ένα υψηλόβαθμο στέλεχων των ανταρτών και η κρατική τηλεόραση.

Η κατάληψη του στρατοπέδου Χανταράτ "ήταν το αποτέλεσμα των εντατικών βομβαρδισμών από τις καθεστωτικές δυνάμεις και των σφοδρών, συνεχών βομβαρδισμών από τα αεροσκάφη της Ρωσίας και του καθεστώτος" ανέφερε το Παρατηρητήριο.
Ένα στέλεχος των ανταρτών που βρίσκονται στο Χαλέπι επιβεβαίωσε την κατάληψη του Χανταράτ.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, από τους σημερινούς βομβαρδισμούς στο Χαλέπι έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 25 άνθρωποι. Μεταξύ αυτών ήταν και επτά που έχασαν τη ζωή τους ενώ περίμεναν στην ουρά για να αγοράσουν γιαούρτι σε μια αγορά της συνοικίας Μπουστάν αλ Κασρ. Ο ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου στην πόλη περιέγραψε μια τραγική εικόνα, με αιμόφυρτους ανθρώπους και διαμελισμένα πτώματα παντού. Τα νοσοκομεία που λειτουργούν ακόμη στο Χαλέπι έχουν γεμίσει από τους τραυματίες.

Αεροσκάφη του συριακού καθεστώτος και του ρώσου συμμάχου του πραγματοποίησαν χθες σφοδρούς βομβαρδισμούς εναντίον περιοχών που ελέγχουν οι αντάρτες.

Κάτοικοι του ανατολικού τομέα του Χαλεπίου δήλωσαν ότι αντιμετώπισαν τον σφοδρότερο βομβαρδισμό στη διάρκεια του πολέμου, πριν από μια πιθανή χερσαία επιχείρηση που ανακοίνωσε ο συριακός στρατός για την ανακατάληψη όλης αυτής της πλευράς της πόλης όπου ζουν 250.000 άνθρωποι. Ο Σέλμο είπε ότι ο αριθμός των νεκρών ξεπερνά τώρα τους 100.

Το Παρατηρητήριο είχε ανακοινώσει ότι οι νεκροί από τους βομβαρδισμούς είναι 45, ανάμεσά τους έξι παιδιά και πέντε γυναίκες.

Παρά τη συνάντηση στη Νέα Υόρκη μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών των ΗΠΑ και της Ρωσίας, Τζον Κέρι και Σεργκέι Λαβρόφ, των οποίων οι χώρες στηρίζουν αντίπαλα στρατόπεδα, η διπλωματία δείχνει ανίκανη να σταματήσει τη σύγκρουση αυτή που έχει στοιχίσει τη ζωή 300.000 και πλέον ανθρώπων και έχει προκαλέσει τη χειρότερη ανθρωπιστική κρίση μετά τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο.

Σύμφωνα με δημοσιογράφο του AFP που βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του Χαλεπίου, οι επιδρομές ήταν συνεχείς χθες, οι καταστροφές μεγάλες και τα συνεργεία διάσωσης δεν ήταν σε θέση να αντιμετωπίσουν αυτό το μέγεθος της βίας.

Δύο κέντρα διασωστών, τα οποία πρόσφατα βραβεύτηκαν από σουηδικό ίδρυμα για το "εξαιρετικό θάρρος" τους, επλήγησαν από τους βομβαρδισμούς. Το ένα καταστράφηκε ολοσχερώς.

Οι διασώστες δήλωσαν ότι διαθέτουν πλέον μόνο 2.000 λίτρα καυσίμων και στο εξής πρέπει να επιλέγουν πού θα επεμβαίνουν.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.