ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

ΑΝ ΤΟ ΣτΕ ΔΕΝ ΒΓΑΛΕΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΤΟ ΝΟΜΟ ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΠΑΠΠΑΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΣΧΗΜΑ...

Η κυβέρνηση έμπλεξε. Άσχημα. Η υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών ενώ ξεκίνησε ως θρίαμβος του πρωθυπουργού και του υπουργού Επικρατείας Παππά ενδέχεται να εξελιχθεί σε πανωλεθρία.

Πλέον το πιθανότερο είναι πως ο επιχειρηματίας Καλογρίτσας θα χάσει την άδεια για την οποίαν πόνταρε 53 εκατ. ευρώ, τα οποία όμως, όπως αποκαλύπτεται, δεν τα διαθέτει ή τα εξασφαλίζει με σκανδαλώδη τρόπο από την Τράπεζα Αττικής.

Το ερώτημα είναι τι θα συμβεί εφεξής. Το Μαξίμου υποστηρίζει ότι τη θέση του Καλογρίτσα θα πάρει ο επόμενος υπερθεματιστής, ο Ιβάν Σαββίδης, ο οποίος όμως έχει δηλώσει πως ήταν "λαγός", συμμετείχε στον διαγωνισμό μόνον και μόνο για να ανέβει το τίμημα όσο πιό ψηλά γίνεται.

Είναι δυνατόν να δοθεί η άδεια σε κάποιον ο οποίος έχει ομολογήσει κάτι τόσον εξωφρενικό; Έχει ο Σαββίδης 61 εκατ. ευρώ να καταβάλει; Ακόμη κι αν τα έχει θα επιτρέψουν οι άλλοι υπερθεματιστές να είναι αυτή η εξέλιξη;

Το πιθανότερο είναι πως οι άλλοι τρεις- και πάντως σίγουρα οι Αλαφούζος και Κυριακού που έχουν κανάλια εν λειτουργία- θα επιδιώξουν να ακυρωθεί ο διαγωνισμός για να μην καταβάλουν τα υπέρογκα ποσά για τα οποία δεσμεύτηκαν.

Μια άλλη εξέλιξη θα ήταν να παραιτηθεί ο Σαββίδης και η άδεια να κατακυρωθεί στον Κοντομηνά. Νομίζω πως ούτε αυτή η λύση θα τελεσφορήσει. Αν εξαιρέσει κανείς τον Μαρινάκη, που δεν έχει κανάλι, όλοι οι άλλοι θα υποστηρίξουν την ακύρωση του διαγωνισμού.

Υπάρχει όμως και μια τρίτη, δυνητικά, εξέλιξη. Αν εκτός του Καλογρίτσα είναι προβληματικά τα πόθεν έσχες και άλλου ή άλλων υπερθεματιστών, θα πρέπει, σύμφωνα με την κυβερνητική άποψη, οι άδειες να πάνε στον Βαρδινογιάννη.

Μπορεί να συμβει αυτό; Αντί για τους τέσσερεις πρώτους υπερθεματιστές οι άδειες να κατακυρωθούν, τελικά στους τρεις επόμενους; Ή αν ο Σαββίδης μείνει -ακόμη και οικειοθελώς- εκτός, να πάρει μία άδεια ο Κοντομηνάς με τον ALPHA, μία ο Βαρδινογιάννης με το STAR κι άλλη μία πάλι ο Βαρδινογιάννης με την κυπριακή εταιρεία που κατέθεσε προσφορά 19 εκατ. ευρώ;

Μόνο στο σινεμά γίνονται αυτά τα πράγματα. Η κυβέρνηση δεν θα μπορεί να σταθεί. Θα γελάνε μέχρι και τα τσιμέντα, εάν το Μαξίμου υποστηρίξει μια τέτοια θέση.

Επομένως, η μάχη που προσανατολίζεται να δώσει το Μαξίμου: να πάρει τη θέση του Καλογρίτσα ο Σαββίδης προκειμένου να μην ακυρωθεί ο διαγωνισμός, είναι μια μάχη που το πιθανότερο είναι πως θα χαθεί και θα φέρει την κυβέρνηση σε ιδιαίτερα δυσχερή θέση.

Φυσικά στην ίδια δυσχερή θέση θα περιέλθει σε περίπτωση που ακυρωθεί, τελικά, ο διαγωνισμός. Επομένως μονά ζυγά το Μαξίμου χάνει. Και αυτό που για τους Τσίπρα-Παππά ξεκίνησε ονειρικά εξελίσσεται σε εφιάλτη στο δρόμο με τα εκράν.

Μάλιστα, ενδεχομένως θα ήταν προτιμότερο για την κυβέρνηση να κηρύξει το ΣτΕ αντισυνταγματικό το νόμο και επομένως άκυρο το διαγωνισμό, παρά να υποστεί αλλεπάλληλα πολιτικά εγκεφαλικά με κίνδυνο να καταλογιστούν σε κάποιους ακόμη και ποινικές ευθύνες, όπως είπε και ο υπουργός Κουρουμπλής. Αναμφίβολα μια αρνητική απόφαση του ΣτΕ θα είναι ήττα. Δεν θα είναι όμως θάνατος.

Θα μπορούσε η κυβέρνηση να κρυφτεί πίσω από την απόφαση, να συγκροτήσει το ΕΣΡ και να επαναπροκηρύξει τις άδειες με διαφορετικούς ίσως όρους, αφού όπως και οι ίδιοι παραδέχονται τελικά δεν χτύπησαν τη διαπλοκή, απλώς ξεφτίλισαν τους καναλάρχες και στις προσφορές γράφτηκαν απρόσμενα πολλά χρήματα.

Μπορεί ο Νίκος Παππάς με τους συνεργάτες του να σχεδιάσουν έναν διαγωνισμό από τον οποίον να εισπράξουν τα ίδια ή και περισσότερα χρήματα, δίδοντας διπλάσιες ή και περισσότερες άδειες. Στην πολιτική η αναγνώριση του λάθους πολλές φορές είναι και πλεονέκτημα. Το γινάτι βγάζει μάτι. Μέχρι και κυβερνήσεις ρίχνει...

9 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. ΝΒ 20:11 23/09/2016

    Τώρα που είμαστε όλοι μνημονιακοί, ας αναρωτηθούμε: που θα ήταν η χώρα αν είχε στηριχθεί το 1ο Μνημόνιο;

    Μετά τον Αντώνη Σαμαρά και τον Φώτη Κουβέλη, ο Αλέξης Τσίπρας και ο Πάνος Καμμένος είδαν το φως το αληθινό, αποδέχθηκαν την ορθότητα των πολιτικών επιλογών του ΠΑΣΟΚ και προσέφυγαν στη λύση ενός Μνημονίου, μπροστά στον κίνδυνο μιας άτακτης και ασύντακτης χρεοκοπίας.

    Μας είπαν ότι δεν υπήρχε εναλλακτική, ότι δεν υπήρχε άλλος δρόμος, ότι υπήρξαν θύματα εκβιασμών και με ραγισμένη φωνή ψέλλισαν «ναι σε όλα». Φυσικά, δεν ξόδεψαν ούτε ένα δευτερόλεπτο για να κάνουν την αυτοκριτική τους, θεωρούν δεδομένο ότι για όλα φταίνε οι προηγούμενοι και οι κακοί Ευρωπαίοι.

    Μετά από όλα αυτά, υπάρχει ένα σαφές εθνικό ερώτημα, το οποίο απευθύνεται εξίσου στο πολιτικό σύστημα και στον ελληνικό λαό: που θα ήταν σήμερα η χώρα αν όλοι τους είχαν δείξει μια στοιχειώδη ανοχή στη σωτήρια επιλογή του ΠΑΣΟΚ τον Μάιο του 2010;

    Θα ήταν χαμηλότερο το κόστος διάσωσης για τον ελληνικό λαό; Θα είχε αποφευχθεί σε μεγάλο βαθμό ο εθνικός διχασμός; Θα είχαμε γλιτώσει φαινόμενα όπως οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η Χρυσή Αυγή; Θα είχαν μεταναστεύσει πολύ λιγότεροι Έλληνες; Θα ήταν σήμερα η χώρα σε μια πορεία ανάκαμψης;

    Μην γελιέστε: ο ιστορικός του μέλλοντος θα κάνει λόγο για «συλλογική αυτοκτονία».

  2. ΝΜan. 20:08 23/09/2016

    ‘’ΕΠΕΣΕ ΚΑΙ Ο ΜΥΘΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΑΙ Ο ΠΑΝΟΣ

    Κανείς φυσικά δεν πρόκειται να ζητήσει συγγνώμη από τον Γιώργο Παπανδρέου, τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου και όσους άλλους συκοφαντήθηκαν τότε με απώτερο σκοπό να καλυφθούν τα εγκλήματα της εποχής Καραμανλή.
    Εξάλλου, πώς να ζητήσεις συγγνώμη όταν στη διασπορά τέτοιων μύθων βασίζεις την πολιτική σου εξέλιξη και επιβίωση;
    Θυμίζω ότι η περίφημη κ. Γεωργαντά έφτασε να είναι υποψήφια ευρωβουλευτής με τους Ανεξάρτητους Έλληνες ενώ ο Κώστας Καραμανλής εξακολουθεί από κάποιους να θεωρείται «πολιτικό κεφάλαιο».
    Το πρόβλημα είναι ότι με όλα αυτά τα παραμύθια επιτεύχθηκε ένας τρομερός διχασμός των Ελλήνων πολιτών που έφτασε στο σημείο να γεννήσει μέχρι και τη Χρυσή Αυγή. Δυστυχώς, θα χρειαστούν αρκετά χρόνια για να εκλείψουν οι καταστροφικές συνέπειες όλων αυτών των ψεμάτων.

  3. Αφού δεν θέλετε να δείτε τούς αριστερούς. Έτσι ήταν πάντα. Μόλις εσηκωναν κεφάλι τους καθαρίζατε.Τώρα με όπλα και ρόπαλα σας το απγορευει ο μεγάλος δεν γίνεται και τούς πνίγετε τούς κυνηγάτε κάθε μέρα με άλλους τρόπους.
    Αλλά… .αλλά αυτά πού κέρδισαν με τον αγώνα τους είναι τά ανεπιστρεπτί «κεκτημένα» ΣΑΣ. Ντροπή Σας, αλλά καλά να τούς κάνετε, ξεχάσαν ότι ο τόπος τους είναι κάτω απ’ το τραπέζι νά μαζεύουν τα ψίχουλα.
    Βέβαια αυτό δεν έχει να κάνει με το άρθρο αλλά είναι αφιερωμένο στους Μαλάκες πού δεν καταλαβαίνουν ότι έτσι και φύγει ο Τσίπρας αγαμιουντε για πολλά πολλά χρόνια.

    • Τον λόγο έχει ο λαός . Αυτός τους ψήφισε.

      Αυτά είπαν στον λαό και γι αυτά τους ψήφισε.
      Η μετονομασία της Τρόικας σε Θεσμούς,
      του Μνημονίου σε Συμφωνία και των Δανειστών σε Εταίρους, όπως και όταν βαφτίζεις το κρέας ψάρι, δεν αλλάζεις την προηγούμενη κατάσταση.
      *Δεν αλλάζεις, βέβαια, και την ψήφο του Ελληνικού Λαού, στις εκλογές της 25 Ιανουαρίου 2015.
      *Ψήφισε αυτό που υποσχέθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ: καταργούμε το καθεστώς της λιτότητας, που δεν αποτελεί μόνο στρατηγική της ολιγαρχίας της Γερμανίας και των άλλων δανειστριών χωρών της ΕΕ, αλλά και της ελληνικής ολιγαρχίας.
      *Καταργούμε τα Μνημόνια και την Τρόικα, καταργούμε όλους τους νόμους της λιτότητας.
      *Την επομένη των εκλογών με ένα νόμο καταργούμε την Τρόικα και τις συνέπειές της.
      *Πέρασε ένας χρόνος κι ακόμα η εξαγγελία να γίνει πράξη.
      Κρίμα και πάλι κρίμα.
      Από την πλευρά μου ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ από τον Ελληνικό Λαό διότι συνήργησα σ΄αυτή την ψευδαίσθηση.
      Πριν, όμως, προχωρήσει το κακό.
      Πριν να είναι πολύ αργά, ας αντιδράσουμε.
      Μανώλης Γλέζος

  4. Αυτή ή δημοσκόπηση είναι όλα τα λεφτά

    Χαχαχαχα

  5. freeman 10:44 21/09/2016

    Αγαπητέ Ορέστη , το να πω ότι συμφωνώ απόλυτα με τα γραφόμενά σου … θα ήταν πολύ λίγο .
    Η Δικαστική Εξουσία είναι σίγουρα η πιο εκμαυλισμένη από τις τρεις καθώς λόγω της εμμέσου & αδιαφανούς στελέχωσής της αποτελεί ένα νομιμοφανές συνταγματικό «πλυντήριο» στο οποίο βάζουν το «απορρυπαντικό» οι μεγαλοδικηγόροι και το «ηλεκτρικό ρεύμα» οι επιτηδευμένα χαοτική αλληλοσυγκρουόμενη πολυνομία και το υπερλευκαντικό το οργανωτικό-διαδικαστικό ξεφτιλίκι των 20ετών δικών που πάντα οδηγεί σε ουσιαστική αρνησιδικία .
    Το Δικαστικό Ανώτερο-Ανώτατο προσωπικό προσφέρει πάντα καλές υπηρεσίες σε όσους Πολιτικούς του φέρονται με «στοργή & προδέρμ» και στην ουσία Συγκυβερνά επηρεάζοντας την λαϊκή εκλογική βούληση , καθώς κατά το δοκούν ανακηρύσσει Διαβόλους ή Αγίους τους μετέχοντες στις εκλογές ,επιτρέποντας σκιές και μύθους να αιωρούνται για 10ετίες .
    Άμεση ανάγκη για Συνταγματική Αναθεώρηση του τρόπου Εκλογής-Επιλογής κυρίως της ηγεσίας του Δικαστικού Σώματος , αν είναι στα αναθεωρητέα άρθρα του Συντάγματος .
    Η υπόθεση Γεωργίου (στην ουσία η Υπόθεση Ενοχοποίησης Παπανδρέου-Παπακωνσταντίνου) που προκλητικά εξοστρακίζουν αλλεπάλληλους Αρμόδιους Δικαστικούς Λειτουργούς επειδή την κατατάσσουν-αρχειοθετούν στις ψεκασμένες paparologies μια εγκάθετης μισότρελης της ΕΛΣΤΑΤ, αποτελεί ΩΜΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ της Δικαστικής Εξουσίας στην Εκλογική Βούληση των πολιτών , καθώς προσφέρει αφειδώς το «σανό» στα εκμαυλιστικά Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης να ΣΥΓΚΑΛΥΠΤΟΥΝ-παραπλανούν τους ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ λόγους πτώχευσης της Χώρας το 2009 , άρα και του τρόπου για να ξεφύγουμε από αυτήν . Η Ελληνική … Δικαιοσύνη είναι αυτή που ΨΕΚΑΖΕΙ συστηματικά την κοινωνία με αποπροσανατολιστικές αποφάσεις ή μη αποφάσεις .

  6. Σπρώχνεις τη λογική στα κάγκελα. Κινδυνεύω να γίνω Συριζαίος. Λυπήσου μας!!!

  7. το ΣτΕ δεν θα βγάλει αντισυνταγματικό το νόμο αλλά θα προκρίνει μία μεσοβέζικη λύση μιας κι οι δικαστές είναι εξίσουν διεφθαρμένοι με τους πολιτικούς ενώ το μόνο που τους νοιάζει είναι τα αναδρομικά τους.

    αν η δικαιοσύνη ήταν ανεξάρτητη ήδη Τσίπρας-Βαρουφάκης-Καμμένος θα ήταν στη φυλακή κι δεν θα διώκε με μίσος τον Γεωργίου, τον Παπακωνσταντίνου κι τον Παπανδρέου…

    εντέλει, μην περιμένετε τίποτα καλό από τη δικαιοσύνη. Η όποια αλλαγή θα προέλθει μόνο από εκλογές.

    • Ο ρόλος του Βασίλη Κόκκινου
      =========================
      (…)Η σύνθεση του Ειδικού Δικαστηρίου δεν άφηνε πολλά περιθώρια για την έκβαση της διαδικασίας. «Ο πρόεδρος του δικαστηρίου, ο Βασίλης Κόκκινος, ήταν εκλεκτός της Δεξιάς και του Κώστα Μητσοτάκη. Οι περισσότεροι από τους δικαστές ήταν γνωστοί για τις ιδιαίτερα συντηρητικές τους θέσεις. Ορισμένοι δεν έκρυβαν τους δεσμούς τους με αυτό που αποκαλούμε ¨Δεξιά ¨. ένας μάλιστα εξ αυτών ήταν και ανακριτής της υπόθεσης ΑΣΠΙΔΑ. Είχε τολμήσει να προφυλακίσει τον Ανδρέα Παπανδρέου. Στα χρόνια της ¨ανωμαλίας ¨. Δεν είχε μετανιώσει για τίποτα. Και το έδειχνε απροκάλυπτα. Ακόμα και στις δικαστικές διασκέψεις. Δικαστές έχουν διηγηθεί ότι δεν απέκρυπτε την ανυπομονησία του να συμμετάσχει στη δίκη αυτή. Σαν να ήθελε να πάρει την ιστορική του εκδίκηση από τον Ανδρέα Παπανδρέου».
      Στο μεταξύ, προφητικό της παραπομπής του πρώην πρωθυπουργού σε δίκη υπήρξε ένα άρθρο του τέως εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Γιώργου Σανιδά. «Το 1985, δημοσιεύτηκε ένα περίεργο άρθρο σε ένα αυστηρά επιστημονικό νομικό περιοδικό. Χωρίς, όμως, ιδιαίτερο επιστημονικό ενδιαφέρον. .. Ο τίτλος του άρθρου: ¨Ποινική ευθύνη Υπουργών και Υφυπουργών. Σκέψεις και Προβλήματα των Κείμενων Διατάξεων¨. Συντάκτης του ο εισαγγελέας, τότε, Πλημμελειοδικών Γεώργιος Σανιδάς. .. Κατά την άποψή του, κανένα κώλυμα δεν είχε οποιοσδήποτε εισαγγελέας να διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση κατά υπουργού! Να συλλέξει στοιχεία σε βάρος του. Να συντάξει πόρισμα! Και να το ανακοινώσει στη Βουλή! Αφορμή; Οποιοσδήποτε δημοσίευμα στον Τύπο και οποιαδήποτε αναφορά οποιουδήποτε στην Ελλάδα! .. Ο ίδιος εισαγγελέας ξαναχτύπησε. Με το ίδιο ουσιαστικά αντικείμενο επιστημονικής έρευνας. Το 2001. … Ουσιαστικά, παραμονές της ανόδου του στο κορυφαίο αξίωμα του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Με απόφαση, στενή και κλειστή κομματικά, της κυβέρνησης της Ν. Δ.»

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.